Efter gårdagens avslöjande på denna sajt; om att en travkusk upprepat och i många fall under flera års tid trakasserat och ofredat kvinnor sexuellt, har Svensk Travsport (ST) under fredagen agerat i ärendet.

ST väljer att stänga av den aktuelle kusken, Jägersros Jörgen Sjunnesson, med omedelbar verkan. Och de gör för ”olämpligt uppträdande”.

ST skriver utöver detta att man sedan våra uppgifter i går publicerades fått in flera vittnesmål från drabbade kvinnor.
– Sådant här ska inte förekomma i vår sport och Jörgen Sjunnesson är enligt paragraf 38 och 71 i Tävlingsreglementet avstängd för olämpligt uppträdande från och med idag och under utredningen, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

Sjunnesson var uppsatt som kusk på fyra hästar på Jägersro kommande onsdag, men dessa kommer att få nya körsvenner.

”Svensk Travsport har även hållit telefonförhör med Jörgen Sjunnesson som accepterar den omedelbara avstängningen. När utredningen är färdig kommer fallet att tas upp i licenskommittén för bedömning och eventuell straffutmätning”, skriver ST.

Henrik Ingvarsson

Foto: KANAL75

15 KOMMENTARER

 1. Bra o snabbt agerat av ST men tänk om man vore lika bra i alla andra fall som man bara väljer o blunda för.
  Hade ST alltid agerat på detta sätt så hade förtroendet för ST varit högt bland många. Till skillnad mot vad det nu faktiskt är.

 2. Uppenbart att Svenskt Trav saknar förmågan att lägga örat mot marken och lyssna vad som händer där ute! Givetvis skall man inte gå på rykten, men lite snubbeltråd och spårljus skulle nog inte skada, för nog måste det vara genant att återigen vara tvåa på bollen efter en tämligen nyinstiftad blogg? Det visar att det saknas en instans någonstans i ledet – tappade man alla ambitioner efter det förhånade projektet med den anonyma skvallerlinjen i Svanstedtutredningen?

 3. Helt rätt att stänga av under utredning.
  Hoppas konsekvensen blir att många av tränarna sätter sig ner och tänker efter en stund. Rannsakar sig själva hur de uppför sig och har uppfört sig mot tjejer som gör allt för sina älskade hästar.
  Har hållit på väldigt länge inom travet och det är fruktansvärt hur illa behandlade många stalltjejer har blivit genom åren.
  Sätt upp klara regler för er själva och hur det ska fungera i ett professionellt travstall. Den nya generationen tar efter den gamla, så är det, men bryt mönstret. Bli en bra förebild för era anställda, både grabbar och tjejer, och behandla dom likvärdigt.
  Detta är 2016!

 4. Så sextrakasserier via SMS är värt en omedelbar avstängning ”under utredning”, men misshandel av kollega som resulterat i ett kontaktförbud är det inte.

  Beror skillnaderna i behandling på brottet som sådant eller vilka de inblandade är?
  Någon som kan förklara ST:s ståndpunkt för mig, för jag fattar inte ett jota.

 5. Johan Lindbergs veckobrev denna gång framkallar kräkreflexer, dels för att där framgår att han VISSTE att JS troligen trakasserade unga tjejer och dels pga dravlet att de inte kan agera på rykten. Klart de ska agera genom att försöka ta reda på om det finns substans i så allvarliga rykten, men det är givetvis ingen som tycker att de ska döma någon baserat på rykten.

  I ”lärlingsfallet” finns förhörsprotokoll upprättat av polisen där lärlingen erkänner tre fall av misshandel. Förhörsprotokollet är undertecknat av lärlingen själv, precis som skötaren fick skriva under sitt. Han slog henne vid tre olika tillfällen, DET ÄR INGET RYKTE.

  Johan Lindberg bör förklara skillnaden i STs ställningstaganden i de båda fallen, och hur väl deras agerande i ”lärlingsfallet” stämmer överens med travsportens etiska plattform.

 6. ST:s handlingsförmåga i olika sammanhang är omöjlig att förutse, ovan nämnda händelse
  självklart beslut-avstängning.
  Färjtransporten, arbetsledning inom stortränares storstall, beklämmande!
  Juridisk insikt?
  Det visar att en del av begåvningsreserven INTE hamnat hos ST!

  Denna blogg är överlägsen travblogg, DEN RAPPORTERAR inte som andra kör PROPAGANDA!

 7. Tja, Lindberg igen, fantastisk djävel eller hur? Sjunnesson erkänner att han har gjort fel och ber alla om ursäkt, stänger av sig själv och söker hjälp för sina problem. Lindberg stänger av honom och säger att: vi kan inte ha sådant beteende inom vår kära travsport!!! Att någon annan har SPÖAT!!!! upp tjejer i något annat stall så att dessa tjejer inte ens vågar uppträda offentligt, med risk för , ( rädda att få pisk igen?) jobbar vidare som om ingenting har hänt, säger samma Lindberg: Vi måste avvakta ev. polisutredning… Avgå karldjävel, eller sluta att sparka in öppna dörrar! Jesus hjälp oss för ST och deras lakejer kommer inte att göra det. Vilket elånde eller hur?

 8. Bra gjort ! Bor själv 100 mil ifrån han och han har kontaktat ock skrivit till mig samt skickat bilder. Men inte trakasserat kan jag påstå , dock så var det heller inte så länge sedan han började höra av sig heller

 9. Sören, förstår inte riktigt din logik.

  Skall han avgå därför att han stänger av JS med omedelbar verkan? Det är det du skriver.

  Jag tycker Lindberg gjorde rätt.

 10. Till ATG’s hemsida .
  Jag har hittat ett riktigt plus med ATG’s nya sida det är att man kan skifta till banans sändningar så man slipper höra allt tjat från de så kallade experterna, David t.ex drömmer väl om jänkarvagnar och barfota på nätterna. Tacka vet jag banreferaten.

  Tjena

 11. Jag håller med alla som yttrat sig. Det ska man göra. Alltid.
  Men starkt av Jörgen att inte slingra sig.
  I Amerika kan man bli president om man håller på med sånt här.

  • Han slingrade sig tillräckligt länge så att några kollegor till honom oskyldigt pekades ut på sociala medier…
   Dessutom lär han knappast ha slutat om inte denna blogg avslöjat vidrigheterna.
   ST ingrep ju som bekant inte förrän efter avslöjandet.

   Känner Jörgen dom han har kontaktat eller finns det offer som han aldrig har träffat?

 12. Antar att Johan Lindberg nu satt sin sista potatis alternativt målat in sig i ett hörn han inte kommer ur. Även om det finns ”politiker” som klarar det mesta så skulle det förvåna om den gode Johan ”överlever” detta.

  Antar att ni i denna blogg kräver Johan på ett svar på det Sofia skrev:
  ”Johan Lindberg bör förklara skillnaden i STs ställningstaganden i de båda fallen, och hur väl deras agerande i ”lärlingsfallet” stämmer överens med travsportens etiska plattform.”

  Att det inte i den av ST/ATG köpta propaganda-median kommer att göras vet vi redan men Johan kommer ändå att tvingas svara alt ta konsekvenserna av ST’s handlande!

  PS. Snacka om pinsam läsning i senaste Travronden där Niklas Andersson får ”breda ut sig” och t.o.m. försvara DUNDERFIASKOT TOP7. Det är så genant så man kan knappast tror att det är sant….

 13. Tobbe, det finns ingen chans att någon i vare sig ATG eller ST någonsin behöver ta ansvar för sitt handlande eller avsaknad av handlingskraft.
  Så fungerar bevisligen inte det Sverige vi har i dag, därför ser också landet och hästsporten ut som den gör. Syltryggarnas lallerimarknad.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar