Dagens avslöjande om den kände travkusken som i upprepade fall ofredat och trakasserat kvinnor och unga tjejer sexuellt får Svensk Travsports ungdomsansvariga och arbetande med dessa frågor; Lisa Persson att reagera starkt.

– Spontant så är det bara att konstatera att det är fruktansvärt tråkigt att ta del av det ni publicerat, säger Lisa (bilden).

Och fortsätter:
– Det ni har skrivit om idag, det är aldrig okej överhuvudtaget. Ingen i travsporten ska behöva känna siglisa-persson kränkt och det här är något som vi sedan en tid tillbaka jobbar mycket med. Att travet ska vara en etisk plattform, där mångvald premieras. Och jag vill verkligen uppmana de personer som har blivit utsatt för det här att – polisanmäla! Och om inte det görs, att man då annars tar kontakt med mig eller Göran Wahlman på ST, så att vi får vetskap om sådana här saker. Som sagt; alla ska kunna känna sig trygga i travsporten och det är mycket viktigt att människor på alla nivåer är stöttande.

Ja, hur vanligt förekommande tror du att sådana här saker är?
– Det går mycket rykten och så, och sporten kanske har en historia som inte är den bästa, men tyvärr är det väldigt lite som vi blir informerade om. Så än en gång; jag uppmanar de som blir utsatta; tveka inte att ta kontakt. Vi behöver information!

Vad gör ni rent konkret kring den här typen av frågor idag?
– Vi har till exempel påbörjat ett flertal utbildningar, bland annat för alla valberedningar, för att öka kunskapen kring det hela. Det finns också en webbaserad utbildning att ta del av. Vi har ännu inte hunnit dit, men framöver ska det också läggas in som moment i de olika tränarutbildningarna, så att man som arbetsgivare får kompetens i ämnet. Vi jobbar som sagt hårt efter en mångfaldsplan och från årsskiftet kommer ju också den allmänna uppförandekoden (Code of Conducts) att införas som ett styrmedel, avslutar Lisa Persson, ungdomsansvarig på ST.

Henrik Ingvarsson

Läs också:

http://ingvarssonopersson.se/2016/11/10/kand-travkusk-sextrakasserar-kvinnor/

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar