Johan Lindberg, generalsekretare på ST, uttalar sig nu också kring vårt avslöjande idag om den sextrakasserande travkusken.

– Det är precis som Lisa Persson, vår ungdomsansvariga hos oss tidigare uttryckte hos er; fullständigt oacceptabelt. Det gäller inte bara i travsporten, på det här sättet beter man sig helt enkelt inte oavsett sammanhang, säger Johan Lindberg.

Hur kommer ni att agera i det här läget?
– Vi önskar att personer som blivit utsatta och drabbade hör av sig till oss. Då kan vi agera utifrån de uppgifter vi får in, i annat fall är det svårare för oss att agera.

Ni kände alltså inte till det här överhuvudtaget?
– Nej, det här är nya uppgifter för oss och vi får sätta oss ner och fundera över hur vi ska hantera det. Men det är hur som helst mycket bra att sådana här saker kommer fram, avslutar Johan Lindberg.

Henrik Ingvarsson

5 KOMMENTARER

  1. ”Det gäller inte bara i travsporten, på det här sättet beter man sig helt enkelt inte oavsett sammanhang, säger Johan Lindberg.”

    Kan man ana en liten glidning för att flytta fokus från travsporten?

  2. Läste i ett annat inlägg att de drabbade skulle ta kontakt med ST så förbundsjuristen får titta på det .

    varför då kan man undra , den mannen lyfter bara sin lön

  3. Om jag hade varit Johan Lindberg hade jag svarat så här:
    ”Det är beklämmande att vi på ST inte känt till detta då det verkar ha pågått under många år och drabbat många människor. Att ingen av de många drabbade känt att ST är den naturliga kontaktvägen i sådana här fall visar ju på en stor förtroendebrist för organisationen. Jämställdhet inom sporten borde vara en av grundpelarna för en långsiktig hållbarhet. Därför ska vi genast tillsätta en oberoende revision av detta ärende och vårt jämställdhetsarbete i stort.”

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar