… så här en sen torsdagkväll bara.

Ifrån Skåne, Österlen, en novemberdag som denna. En frisk, men förförande har det varit.
Och en sådan precis som denna ångrar jag – och kanske alla vi – en smula och lite ytterligare att vi flyttade härifrån.
I all hast, smått i panik, för tre år sedan.

Men livet är ju så där.
Inte alltid så enkelt. Det är ju inte det.
Allting blir inte jämt som man tänkt sig.

Och är man känslostyrd så är man. Och för som Niklas Wahllöf i DN idag skriver – positivt tänkande är ingenting man kan styra.
Fast som sagt, dagar som dessa…

img_2669

____

”Kortisar” alltså. För det blev alltså till exempel ”lex Jansson” till sist. Eller till sist och till sist; det var snabbt och bra marscherat av ST. Att ta bort regeln om att det ska vara tvingande att starta i en V75-final som man kvalat in till. Nu är det kravet är numera borttaget. Man väljer själv var och när man vill starta sin häst.

Gällande som ST skriver på sin hemsida: ”Fallet Victor A.U. (Torbjörn Jansson) belystes i september då hästen Victor A.U. var inkvalad till V75-final, men inte startade på grund av en veterinärbehandling med karenstid som löpte ut samma dag som V75-finalerna kördes. Victor A.U. fick då automatiskt startförbud i en vecka för att ha avstått finalplats och missade även efterföljande veckas V75-tävlingar”.

____

Dom liksom smygs in, en efter en, lite viskande så där. Knappt så att det märks.
När det kompletta tävlingsschemat för 2017 idag med små bokstäver presenterades fanns plötsligt ytterligare en V75-dag inlirkad. Utöver demonstrerandet på 1 maj ska vi nu nämligen framöver också spela V75 denna dag – 2017 på en måndag.7-on-track-piraten-segerdef-lj-jpg-572250

Som jag snuddat vid tidigare, vi kommer närmare och närmare två i snitt per vecka under ett år.

Tänk istället lösningen – permanent onsdag-lördag.

Och så många knutar det skulle lösa.

____

Idag presenterades också datumen för för Margareta Wallenius-Klebergs nya ”tidiga unghästserie”.

Av de fyra datumen är blott ett lagt under en delad V86-onsdag.

Möjligen med hänsyn för aktiva runt ”saxbanan”, eller/och dessutom en liten markering från Margaretas/Vallas sida?

____

Apropå det. Jag ska – och skulle – inte tjata, men … rekord är ju trots allt rekord och alltid intressant och sådant som jagats i alla tider. På Solvalla och Bergsåker tillsammans, under onsdagkvällens V86-delning, skulle jag efter ”sedvanligt totoavdrag” bedöma att det var maximalt 400 åskådare på plats (och såklart, väder och allt det där…).

Värt att poängtera igen: totalt på båda banorna alltså.

Ett nytt bottenrekord måste det vara.
Ännu ett.

Som sagt, V75 onsdag och lördag.

Och knutar.
Lösta.
Skulle vara många.

_____

Ny stor jackpot på lördag.
Jag tror Snabba Cash kan vara en rejäl spik att inleda omgången med och skaffa försprång mot inte-vilja-åka-ur-direkt-i-en-jackpot-omgång-i-spelare.

_____

Allt fler lyssnar på min och Lennarts podcast; det blir och är vi alldeles förtjusande glada över.

Har ni missat veckans episod så finns den här.

Henrik Ingvarsson

EN KOMMENTAR

  1. Räknar man dessutom antalet betalande, så blir det inte roligare på onsdagarna.
    Man kan ha i åtanke att lite större banor kunde premiera egna lopp med flera miljoner i egna intjänade medel förr, i dag krävs tillskott till samtliga för tävlingsverksamheten ( kanske med några undantag)

  2. Ni har så rätt med onsdag och lördag permanent på en bana.Hur kan man fortsätta med sena starttiden på lördagarna,trots att 90 procent av spelarna vill ha tillbaka gamla starttiden.Det Skarplöt tycker är succé tycker dom flesta är katastrof,fler och fler slutar spela.Att omsättningen ökar med 4 procent är lika med svenska spelmarknaden har ökat i år.Att ATG minskat 3 år tidigare under Skarplöths ledning följer också en minskad spelmarknad.Det enda som skiljer är att ATG ökat kostnaderna med över en miljard,om man som man säger skriver av på 5 år.Hur kan ägarna ST bara svälja det?Hade han varit VD på börsföretag hade ägarna aldrig godkänt dom tre senaste kvartalredovisningarna från ATG som visar minus och med enda förklaringen att omsättningen ökar.Alla kan öka omsättningen om säljer billigare än man köper för.

  3. Vi var ca 200 ätande på restaurangen och skulle gissa på 200 i totohall och läktare.

    Onsdagen v86 gå gen före det dubbla antalet matgäster

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar