Upplevelsen var otäck, oroväckande. På bortre långsidan stod startbilen och banans egen ambulans. Kent Knutsson var med snabba steg på väg dit. Orolig och spänd. Hans dotter Emelie hade ramlat av sin häst Windwalker i montéloppet på Axevalla igår kväll. Det såg riktigt illa ut.

Den kulna höstkvällen på Axevalla fick en olustig inledning. Strax efter starten i montéloppet hände något. Emelie Knutsson var på väg att glida av sin häst. Vid utgången ur den första kurvan föll ryttarinnan handlöst till marken.emelie-knutsson

Loppet blåstes av och personalen i startbilen uppfattade situationen snabbt. De åkte direkt bort till Emelie. Några minuter senare kom också banans egen sjukvårdspersonal.

Tystnaden och ovissheten lägrade sig över publikplatserna, många följde dramat med spända blickar. Så fick vi veta att en ”riktig ambulans” var på väg. Efter en stund kom ytterligare en ambulans.

Då informerade speakern om att Emelie hade skador i ansiktet och svårt för att andas. Ambulanspersonalen fortsatte jobbet med Emelie på sitt lugna och metodiska sätt. Efter en dryg halvtimma lämnade ambulanserna banan och tävlingarna kunde fortsätta.

Med i ambulansen åkte Emelies bror och en stund senare anslöt även pappa Kent till sjukhuset i Skövde.

När loppet reds om vann Quantum Satis med en skakad Jenny Brunzell i sadeln.

– Det kändes inte så bra att ge sig ut och rida när vi visste att Emelie hade skadat sig, sa Jenny efter segern.

Idag kommer något så när lugnande rapporter från Axevalla. Emelie Knutsson har fått en kraftig hjärnskakning och skador i ansiktet förutom att hon är rejält mörbultad.lars-agren

– Det verkar ha gått förhållandevis bra med tanke på hur det såg ut när hon föll, säger Lars Ågren (bilden) på Axevallas sportavdelning.

28-åriga Emelie Knutsson är en av landets mest rutinerade montéryttare. Hon har vunnit 56 lopp på 276 starter. Emelie har dock dragits med skador och ifjol blev det inget lopp. Gårdagens lopp var hennes femte under 2016.

Uppdaterad:

Emelie säger själv till Axevallatravet att hon inte minns något av själva olyckan och hon är glad att det gick så pass bra som det ändå gjorde. Hon har fått lämna sjukhuset och befinner sig nu hemma igen.

LP

 

2 KOMMENTARER

  1. Skönt att det verkar ha gått förhållandevis bra i det här fallet, men nog har det varit lite väl många olyckshändelser i samband med montélopp, varav några riktigt allvarliga?

  2. Olycka på Axevalla

    …alla som ”har för sig något” har fel. Att ambulans på TRAV-banan ärobligatoriskt är bortförhandlat av diverse TRAVbanor, Oftast på grund av att de hellre leker upp pengarna som de aktiva satsat, med onödiga resor för styrelsen, drinkbiljetter och flygresor till catchdrivershar, ingen tröst att den så kalalde sportchefen får avgå, inte ett dugg! En styrelse består av flera medlemmar som borde ha bättre koll. DÅ hade de haft råd med ambulans. Just nu pågår ett antal bevakningar åt skadade i travsporten, och när pågående ”fall” är klara – då jävlar ska det hanteras på rätt bord. Tro inte att du är skyddad av din kollektiva försäkring, det ser helt annorlunda ut, läs på om du vill ha någonting över huvud taget, och de ”folkvalda” som går TRAV-sportens ärenden är i vissa fall knappt läs och skrivkunniga, och i många klubbar för inbördes beundran är en ”ambulans” inte speciellt viktigt. Juridiska floskler är ingenting för den som ligger i en sjuksäng…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar