Vem blir sexa och sjua i V75:s femte avdelning idag?

Det år sådana frågor landets travspelare sitter och sliter med denna vackra höstdag. Att vaska fram just dessa hästar kan bli helt avgörande om kvällen kommer att avnjutas med en oxfilé och några glas Amarone – eller om det blir en upptinad lasagne med en pilsner.

Jag försöker sätta mig in i hur man bäst skall lyckas med det spel som tydligen heter Top Seven, inte Top Sju. Därför studerar jag nu de som utsetts till experter för detta nya spel. Jag utgår från att dessa har lång erfarenhet av just den här spelformen.

Eller som Anders Malmrot säger: ”Formatet”.

– Jag kommer givetvis att spela Pro-varianten då jag får chansen att ranka hästarna från 1 till 7 själv. För mig har alltid Trio varit ett intressant spel eftersom de loppanalyser jag gör inför loppen lätt går att använda i det formatet, säger Anders Malmrot i en artikel som Kanal 75 skickat runt.top-7

Anders Malmrot har utsetts till ATG:s frontfigur för Top Seven. För att framställa Malmrot så seriös som möjligt har han stajlats i en strikt klubblazer som piffats upp med en elegant näsduk i bröstfickan. Dessutom i en lite ledig pose, utan slips. Malmrot liknar mer en civilekonom från handelshögskolan än en sjavig travspelare som hellre omsätter sina pengar i totoluckorna än i bratsens herrbutiker.

Naturligtvis är det lätt att raljera om detta. Samtidigt säger personer i Anders Malmrots närhet att han är ”genuint intresserad” av det nya spelet. Även om han tidigare – av naturliga skäl – aldrig provat på det. Men framgångar med triospel har fått Anders Malmrot att gå igång även på Top Seven.

– Jag rankar 1 Augustus F. etta och 6 Pepe di Jesolo tvåa och fyller sedan på bakom allt eftersom analysen börjar klarna. Tidigt kommer även 3 Sylvester America som visslade till på upploppet senast och visade bra form. Jag sticker även ut lite och väljer bort 5 Next to None Sib som jag tror blir uppfångad i spetsstriden och troligtvis även mycket betrodd.

Bara så att ni vet.

Andra experter, som avlönas av ATG, väljer andra metoder. Statistikern Johan Lindvall ”spikar” Napoleon C.D. som sexa och King City som sjua. Dessutom har han Augustus F. ensam som vinnare. Det verkar förresten alla ha.

Micke Nybrink kör en liknande variant. Han har Augustus F. allena i vinnarboxen men väljer Trust Launcher som sexa och George Mae som sjua.micke-nybrink

Hur mycket möda dessa herrar har ägnat åt sina analyser är inte känt. Kanske har dom gjort det helt i onödan? För det är väl så att ATG har lanserat detta spel för dom helt utan kunskaper om travet?

Eller är spelet till för pingvinerna?

Själv hade jag tänkt att spela med Next To None Sib som tvåa. Men si det går inte. Att sätta en häst ensam som tvåa tillåter inte de på förhand fastställda systemen. Däremot går det alltså bra att ”spika” en häst som blir sjua.

Till sist: För att möjligen få ihop till ett smakfullt vin får jag nog ägna mig åt V75. Där får jag själv välja systemets storlek och utformning och det känns bra att inleda med Aron Palema och Diva Deo som spikar. Jag spikar dom alltså som etta – i var sin avdelning.

LP

 

22 KOMMENTARER

 1. Kommer nu efterhandsvinnarinslaget ”Hur svårt kan det va´” i söndagsvinnare nu att utökas med ett nytt inslag – ”vi nämnde den som var sjua nästan på rätt plats”?

 2. Fantastiskt spel där lirarna själva inte kan bestämma upplägg och storlek på system.
  ATGs produkter blir bara sämre och sämre.
  Satsa på några få spelformer istället. Nu urholkas bara de olika spelformerna av varandra. ATG måste vara ett bland världens sämsta företag gällande kompetens.

 3. Självklart är det så att om nämnda herrar inte ställer upp och kränger den konserverade gröten så åker dom ut med diskvattnet. Men kan man begära att någon som Nybrink som är så ägd av ATG ska säga att ”nä den här skiten ställer jag inte upp på att kränga”?
  Jag tycker mest att det visar hur sorglig situationen för travjournalistiken är.

  Drömmer nu mest en våt dröm att Top 7 ska bli den flop det förtjänar. Efter nyhetens behag ett riktigt ras.

 4. Brukat ibland fundera på alla dessa experter,trav365 hade även en ”superexpert”,om man nu är såna experter,varför envisas man då med o jobba helger o sena kvällar?ska man tolka det som att inkomsterna från liret inte räcker för att leva på?om det är så, kan jag oxo kalla mig expert då?Sen får ju innebörden av uttrycket ”jag satte sjuan”helt nya dimensioner,kan ju syfta på rätt V75a eller man satte Top 7,eller helt enkelt,man lyckades pricka in den sjunde placerade på Top7,Sen dessa artiklar om olika hästägares möjligheter o vinna stora pengar,står ofta”kan vinna så så mycket vid ev vinst”och?Man kan aldrig läsa”Lennart Persson lämnade in en lotto rad,kan vinna 127 miljoner”,så man kan nog kalla dessa artiklar för nonsens journalistik.Mvh

 5. Ju fler spel desto sämre soppa. Det hade varit bättre om ATG koncentrerade sig på att utveckla det befintliga och höja det till nya nivåer, istället för att försöka uppfinna hjulet om och om igen och urvattna travsporten och spelet.

  Det här är ett ganska typiskt symptom för företag det går dåligt för. Istället för att satsa på och utveckla den ursprungliga verksamheten så den höjer sig till en toppnivå, så letar man efter nya sätt att håva in pengar på med följden att det ursprungliga utbudet får mindre och mindre resurser. I slutänden står man med en massa halvbra (läs dåliga) produkter där ingen av dem sticker ut, istället för några få som håller toppklass.

  Det spretar åt alla håll och kanter nu. Lotterier tar över. Nu väntar vi bara på att de ska överföra pingvinerna till verkligheten och köra ett pingvinlopp som publikunderhållning mellan övriga lopp för att locka publiken till banorna.

 6. Ta med sig nya proselyter till en bana, och försöka svara på frågan: Hur spelar man?
  Man börjar inte med att berätta om top7.
  Den saken är tämligen klar.
  Det är också här problemet föreligger,
  varför erbjuda så sanslöst många spel?
  Vem gagnar det? Var finns analysen över utfall?
  Hur mycket kostar utvecklingen av olika spel jämfört med tillskott av nya pengar?

  Konsekvensanalys är inte heller ATGs starka sida.
  Lika lite som Spelsäkerhet.
  Kundvård,
  Vad är ATG bra på ? Tv-reportage, fast det är kanske är kanal75? Likväl tycker jag att
  de olika alltför få reportage som görs med aktiva och hästarna är riktigt bra.

 7. Alla LOTTO alskare valomna nu till travet som lanserar sitt eget Lotto,Top 7,ha-ha,vilken satsning!!!
  Det blir ej battre pa ATG utan snarare tvarsom,hur kan man komma pa nagot dylikt spel nar det galler trav?!
  Skall bli roligt att fo;ja omsattnigen pa detta ”tok spel” i framtiden.
  Troligtvis laggs det ned vid arsskftet pa grund av0 omsattning!!!!!

 8. Jag tycker på fullaste allvar att spelet ser lite kul ut. Det är självklart inget för professionella spelare, men för den stora majoriteten som lämnar in en V75:a för någon hundring varje vecka, utan nämnvärd analys, måste man nog säga att ”turmomentet” är större för den där V75:an än för ett 96 kronors Top7. Kanske mest för att inga normala människor tar sig tiden att analysera alla hästar och scenarier i 7 st V75-lopp.

  Att hitta vinnaren är inget konstigt spel, och att hitta hästarna på plats 2-5 utan inbördes ordning är också fullt relevant även för den mest inbitne travanalytikern. Sen blir det såklart lite lotto att ”spika” 6:an och 7:an bland de 7 som finns kvar, men lyckas man avfärda en galoppör och en usel värmning så är det faktiskt inte så många medhängare kvar att ranka. Den där lilla twisten på slutet, på den ”seriösa” första delen, tror jag faktiskt att många småspelare kan leva med för miljonchansen. Minns att Frankrikes populäraste spel är Quinté. 🙂

 9. Tycker i allmänhet att det gått inflation i att kalla sig ”expert” på trav. Är man ”riktig expert” på trav så löser man systemet på högst 200 spänn, hur många klarar det?? Att kalla sig expert när man tippar för ca 20 till 40000 kronor tycker jag är löjeväckande. Kolla in VM i V75, var hamnar alla dessa s.k experter? Det nya spelet TOP 7 blir säkert en flopp men vem vet, folk gillar blandningen av givet och eget ibland i systembyggandet. Jag kommer inte att spela…..

  • Mkt bra skrivet Pelle.

   Minns när Jocke, Lennart O Nybrink körde V64 kvällar på onsdagar o Nybrink kallade sig typ ”småspelarnas” vän eller liknande o sen lirade V64 för flera tusen kr…
   Varför gör inte dessa ”experter” som nestor Uno Hedin o kör för en hundring o ger oss en enkelrad o sen fyller på med tänkbara garderingar.

   Experterna överanalyserar alldeles för mkt pga dom ”ägs” av ATG.

   Saknar förresten Solvallas V64 kvällar. Skönt tugg mellan Jocke, Lennart o Nybrink. Lagom med 6 lopp o alla avgjordes på Solvalla.

 10. …har spelat en enkelrad bara för att JÄVLAS. Fan ta er om jag får fler rätt än er…”Experter” som anges har helt glömt bort att HÄSTAR av kött och blod kan ha en dålig dag, fodret tog slut/foderbyte, för kort om tid mellan starterna, bytt skötare, bytt tränare, fel banunderlag (hur många experter har sprungit själva på Jägersro?) och fel årstid….eftersom djur styrs av den biologiska klockan som passar individen BÄST. Ja, just det, glömde ju att allt löses med jänkarvagnar och barfota. Seven Up!

  • Ja, egentligen begriper jag inte varför ATG valde att trassla till det så in i bomben, med top7, om de tyckte att det behövdes flera spelformer. Särskilt i de större internationella loppen borde väl Quinte ha varit gångbart?

   Men helt värdelös tycker jag ändå inte att spelformen är, inte så dålig som det låter från alla reflexgnällare. Framför allt just det där att det liksom i Quinte bara blir ett lopp att lägga tid på att ranka tilltalar. Något annat som tilltalar är att man förmodligen spelar mot en stor andel förhandsgenererade ”lotto-kuponger”, så tycker man sig veta något om hästarna i loppet så borde det finnas chans till skapliga odds, jämfört med hur det blir på andra spelformer efter ett stallskrik eller en dålig favoritvärmning. 🙂

 11. Bara att erkänna – jag hade med mig ett Top7 när jag knallade till förtidsstället idag. Ungefär som första sexet, mest för att pröva på det och få det avklarat.

  Men ATG-ombudet, som har ganska stor omsättning bland oss som föredrar att spela över disk, förklarade att kupongen var fel ifylld. Ändå hade jag fyllt i helt enligt beskrivningen i ATG:s folder för system på 48 rader. Tobakisten kunde dock inte förklara vad som var fel – han hade problem att fylla i sin eget ombudssystem. För att få rätsida på det fick jag gå till ett annat ombud, som var mera insatt och som förklarade hur man skulle fylla i. När det var klart gick jag tillbaka till den första spelbutiken och förklarade för honom hur det fungerar.

  Då insåg jag att ATG håller på att göra travet till en folkrörelse, åtminstone bland oss ombudsspelare. Vi måste ju röra oss mellan flera butiker för att lyckas få lämna in systemen.

 12. Vår nya sköna värld Lennart. Känner som du och antar att du liksom jag närmast är lite ”skamsen” över ”spel” som Boost och detta nya… …att lösa vilka som blir 1-7 är ju mer eller mindre som att fundera över ett Lotto-system. Jag är intresserad av hästarna och loppen. Min lördagsrutin (har numera mer eller mindre begränsat mitt spel till endast V75) är att använda ATG:s utmärkta sidor, lite läsning på ett par sajter, se lite värmningar, ägna totalt 2-3 tim och sedan lämna in strax före start. Därefter stänger jag ner och ägnar mig åt. Någon maratonsändning från TV4 är jag tacksam att slippa och då alla lopp är avgjorda kan allt avsnutas i ett svep via ATGPlay… 🙂

 13. Kul spel top 7. Bra utdelning , klonka där idag så fick en skaplig slant, dock inte 7 med det är ju en bra backup när V75 loppen blir favoritbetonade. Bra där Skarpen!

 14. Håller med dig Bosse ,,, Skarpen är överlägsen ..
  Nu fick fick han till det med en Top 7a bra spel…

  Kan bli roligt på lördagskvällen ….vi optimister kämpar vidare …

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar