Your Highness och Lionel var två av de hästar som drabbades när den Fabrice Souloy-regisserade Kobolthärvan rullades upp i början av september.

Hur ser framtiden ut för dessa två hästar?fabrice-souloy

Några dagar efter avslöjandet flyttades Your Highness till Björn Goop. En inte helt odramatisk flytt. När Goops personal skulle hämta stoet drabbades de av Souloys vrede. Han kastade både grejor och hästpass efter dom.

Björn Goop har sagt att det kommer att dröja länge innan Your Highness är i stridbart skick igen. Om hon över huvud taget kommer tillbaka som tävlingshäst. Enligt en uppgiftslämnare blev tillståndet sämre efter några dagar hos Goop:

”Hon såg ut som en indisk ko”.

Framtiden är alltså i högsta grad oviss för detta fantastiska sto.

Hur det står till med Lionel kan vi snart få ett svar på. I Frankrike väntar nu det penningstinna vintermeetinget och de stora loppen kommer att avlösa varandra. De 20 november körs det första så kallade B-loppet., Prix de Bretagne.

I år får de fyra B-loppen större betydelse än tidigare. Nu räcker det med att vara bland de tre första i något av dessa lopp för att få en plats i Prix d´Amerique. Det lär betyda att färre hästar kommer med ”på pengar” i världens största travlopp.

Lionel tränas numera på Grosbois. Den norske tränare Göran Antonsen, som är delägare i Lionel (bilden), har hyrt in sig hos Daniel Redén.lionel-och-orjan-infor-pda-2016

För Göran och Lionel är Prix de Bretagne ett aktuellt lopp. Men det kan bli come back redan nästa onsdag. Lionel finns med i anmälningslistan till Prix de Cevennes på Vincennes.

När det gäller Prix de Bretagne har Daniel Redén anmält tre av sina hästar, Call Me Keeper, Wild Honey och Propulsion. Daniel kan, rent teoretiskt, ha fyra hästar med i Prix d´Amerique, om Deliocius U.S. hinner blir frisk.

Frankrike är förstås ett ämne i veckans podd där vi också avhandlar:

*Mallen om hur man räknar publikbortfallet.

*Ett lopp som vi har glömt där Bertil Rogell en gång spelade huvudrollen.

*Genidraget med pingvinerna.

*Och så Axevallatränaren som vinner dubbelt i V75 på lördag.

LP

Var så god att lyssna:

Acast (android):
https://aca.st/408018

Itunes:

ingvarssonoperssonloggan liten

https://itunes.apple.com/se/podcast/ingvarsson-persson/id1114386795?mt=2#episodeGuid=fc75ed4ab12bdbcdb3cce1d5e1d3e325

Bild Your Highness: Erik Widén.

2 KOMMENTARER

  1. Den 10 oktober skrev Ni om att en ny stor dopinghärva var på väg att avslöjas i Frankrike.
    Ingen ny information?

  2. Mycket sorglig lasning om Your Highness.
    Vilken DJAVLA TYP denna Souloy men det visste ju redan att han var innan detta uppdagades.
    Nu ar bara att stamma denna HAST MORDARE.

    OJ,OJ SA BEDROVLIGT,MAN KAN JU AVEN UNDRA HUR MANGA FLERA SOM KOMMER ATT HAMNA I YOUR HIGHNESS SITUATION,BEDROVLIGT AR BARA FORNAMNET!!!!!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar