För några veckor sedan fick jag mejl från en kvinna. En människa som via Harry Boy, ett frälsande besök på Jägersro och senare via Rikstravet som dryg 40-åring blev totalt biten av travsporten en bit in på decenniet. Rejält totalt biten.

Ett, måste sägas, superexempel på hur jag antar att de styrande i grund och botten vill ha det. Vill att det ska se ut. Åtminstone BORDE vilja. Ja, skulle man i dagens tider välja bort pingviner och ta fram ett levande mänskligt reklamobjekt inom detta skrå istället, så skulle det ha platsat högt.

Dessvärre är samma kvinna tyvärr också numera en av de som ingår i årets tolvprocentiga publiktapp under V75-lördagarna, ingående i den skara som ledsnat på val av politik.

Här är Else Henrikssons mejl, vilket hon gett tillåtelse att publicera. Här är hennes historia:

_____

”Jag tror det var någon gång under våren 2004 som jag halkade in i travets värld lite på ett bananskal. En väninna var med i ett gäng som spelade V75 och de hade bokat bord i restaurangen på Jägersro en V75-dag. De fick en plats över och jag fick möjligheten att följa med.

Redan när jag gick in i totohallen fick jag en stark känsla av déjà vu eftersom allt såg ut precis som jag mindes det från min barndom när jag på 70-talet följde med min pappa på trav. Ingenting hade förändrats. Just där och då reflekterade jag inte så mycket över det, jag kände ju igen mig. Men visst är det lite sorgligt.totoko

Vi käkade en medelmåttig wienerschnitzel till ett hutlöst pris, sen drog vi oss ner till banan. Trav gör sig bäst utomhus tycker jag, där man känner doften av häst och hör hovtrampet. Vi parkerade oss framför måldomartornet och spelade lite försiktigt 10:- plats i varje lopp, bara för att det var kul. Lite spänning till en billig peng. Lite vinst, lite förlust. När vi gick därifrån var vi överens om att det här ville vi göra igen.

img_2407

Kort därefter började vi köpa Harry Boy på lördagarna. Efter några månader med Harry började vi intressera oss för startlistorna och insåg att vi nog skulle vara minst lika bra (eller dåliga) som Harry och övergav honom, till fördel för eget tippande. Plötsligt fick svärfar och jag ett gemensamt intresse och något att prata om.

Varje söndag kväll satt man och väntade på att startlistorna skulle släppas. Vi började känna igen häst- och kusknamn. Det var roligt att gå in på atg.se (gamla hederliga classic), startlistorna var enkla att förstå och det fanns intressanta artiklar på startsidan. Man sögs mer och mer in i travets värld. Vi gick till Jägers varje gång det var V75, oavsett väder. Vi stod där under stormen Gudrun, vi stod där i snöstorm och regn.

Så småningom började V75 visas live på TV, åtminstone höst/vinter i samband med fotbollssändningarna på TV4. Vilket lyft! Lördagseftermiddagarna blev en stående punkt med trav, lite smått att tugga på och några öl. När travet var slut vid 17-tiden var det lagom att börja med kvällens middag och sen hade man resten av lördagskvällen till annat. Nytt atg.se såg dagens ljus och vi skaffade ATG-kort för att kunna se travet live även under sommaren när det inte visades på TV. Med detta började vi spela vinnare och plats via datorn. Dock var atg.classic fortfarande överlägset när det gällde startlistorna. Enkel och överskådligunknown

 

År 2008 tog vi vårt travintresse ett steg längre och satte oss på tåget till Charlottenlund och Copenhagen Cup, en utflykt som varit en stående punkt i kalendern sen dess. Året därefter lanserades Rixallsvenskan, numera Rikstravet, men vi fick inga andelar utan fick nöja oss med att följa sagan om Sanity på avstånd. En häst som verkligen blev folkets häst. Men 2009 stod jag först i kön hos mitt ombud och fick en andel i Stall Skåne hos Thomas Uhrberg. På den tiden fick andelsägarna anmäla intresse för att bli stallinformatör. Jag anmälde mig och fick uppdraget att berätta för övriga delägare om hur vår häst mådde, hur träningen gick och Thomas tankar. Jättekul! Under flera år har jag varit med i Rikstravet, som bjudit på många fantastiska upplevelser i travets värld. I år är säsongen flyttad till vinterhalvåret, så nää, inte intressant.

banan

Genom Rixallsvenskan fick vi delägare möjlighet att gå på travskola och naturligtvis anmälde jag och väninnan oss till detta. Att få sitta bakom en travhäst var något av det absolut häftigaste jag varit med om! Sista gången fick vi köra ute på ovalen och jag njöt av varenda sekund (bilden ovan, reds anm.). Jag förstår att Patrik Sjöberg och Kee Marcello blev så bitna. Det är garanterat inget spel för galleriet.unknown

Sådär har det rullat på genom åren. Det ena har lett till det andra och det har varit riktigt roligt. Så kom den nya hemsidan… Visst har nya atg.se många fördelar, men den saknar den överskådlighet och användarvänlighet som fanns på classic. Det hela ser ut som en stor reklampelare, eller en bilderbok för barn, där travsporten kom bort. Ett evigt klickande och scrollande fram och tillbaka, tidsödande och irriterande, för att inte tala om de hackande livesändningarna. Sidan är dessutom så komplicerad att nytillkomna inte har en susning om hur den funkar, eller vad de ska leta efter. Många äldre har gett upp den för länge sen.

Och så senarelade man V75 på lördagar. Här började intresset sakta falna. Efter att ha brottats med den nya hemsidan och försökt pussla ihop våra lördagar ett tag gav vi upp. Det var inte roligt längre. För att ändå vara med köpte vi Harry Boy en period, men upptäckte att Harry inte är lika roligt när man varit van att studera startlistor och välja själv. Vi gjorde några halvhjärtade försök att återfå intresset, men i kombination med den nya starttiden för V75 gick det helt enkelt inte att uppbåda något nytt engagemang. Hela vårt lördagsnöje är förstört. Våra träffar hemma i TV-soffan på lördagar har runnit ut i sanden, för det klaffar helt enkelt inte med resten av lördagen. Våra besök på banan en V75-lördag rann också ut i sanden. Det finns inte på kartan att åka ut till travbanan en sen lördagseftermiddag under mörka höst- och vinterdagar.

unknown-1Vi är tillbaka på ruta ett. Det som en gång började med Harry Boy har efter cirka 12 år har efter år av utsvävningar återgått till Harry Boy, med den skillnaden att det numera bara sker sporadiskt. Det blir mer och mer sällan och jag vet att jag inte är ensam om denna resa. Många av oss småspelare har tröttnat. Det är inte roligt längre. Det känns inte som att ATG är intresserade av att behålla sina befintliga kunder. Allt som görs, gör man för att locka nya till travet. Men hur ska man kunna göra det när deras största satsning för att göra travet känt bland vanligt folk heter Vinnie, en ponny, knappt en tvärhand hög. Denne ponny, som utsätts för de mest bisarra saker, ska således få människor att tänka tanken att ”Oh, vad kul med trav, det verkar spännande, jag måste testa.” Vinnie gör mest reklam för Harry Boy och som om inte det vore nog slänger man in en bil som lockbete. Vart är vi på väg?

I våras gjorde ATG en fantastisk reklamfilm för att sälja in det svenska travet utomlands. En film man man får gåshud av. Tittaren sugs med i en stämning man bara vill uppleva på plats. En film som utan tvekan kostat multum att framställa. Varför visades inte den filmen i svensk reklam-tv? Varför tror man på ATG att vi svenskar tänder på barnfilm, typ Vinnie som åker buss, eller något annat fånigt? Det är att nedvärdera vår intelligens. Är det konstigt att nya kunder inte känner suget efter att besöka travbanan? Är det konstigt att befintliga kunder tappar intresset?

Några storspelare blev vi aldrig, i likhet med de flesta andra, men vi har haft roligt. Nu tackar jag och mina vänner för oss. Rörig hemsida, sena starttiden, arrogansen från ATG, Vinnie, satsningen på virtuella hästar och lotterier som Boost och Top 7, med mera – istället för att satsa på upprustning av banorna och vettiga prispengar – väcker inte annat än avsmak. Vad håller de på med?

Jag försökte nå fram till både Skarplöth och Lindberg innan det nya beslutet om 16.20. Försökte i ett långt, konstruktivt mail få dessa båda herrar att förstå hur det ser ut för oss hemma i stugorna. Hur man går från Harry Boy till att bli snudd på travnörd, för att så sakteliga återgå till Harry Boy eftersom intresset sjunker vecka för vecka då man inte längre har tiden att följa V75 live – och slutligen tappar intresset helt. Ingen respons. INGEN! Inte från någon av herrarna. Men nu ska vi chatta med Johan Lindberg om saken…hasse-skarploth310

Däremot uttalade sig Skarplöth å spelarkollektivets vägnar i pressen, med påståendet att spelarkollektivet vill ha den sena tiden för det ser han på omsättningen. Trots att alla undersökningar som gjorts – dock icke av ATG/ST – ENTYDIGT visar att en förkrossande stor del av spelarkollektivet vill återgå till gamla tiden. Lördagskvällarna är heliga och nuvarande starttid innebär antingen förstörd familjefrid eller uteblivet spel/livebevakning. Gissa vilket som väger tyngst…

Att ATG/ST inte gjort denna kundundersökning själv är under all kritik! Man drar hellre slutsatser grundade på den egna världsbilden. Som när Lindberg tolkar den uteblivna responsen hos de aktiva på den utskickade enkäten som att fler är positiva än vad resultatet visar, eftersom de positiva generellt sällan uttalar sig. Vilket kvalificerat dravel! Med tanke på hur frågorna var utformade är det inte konstigt att folk struntade i att svara, det är ju tydligt redan där att ATG/ST fattat sitt beslut och att enkäten bara skickats ut för syns skull. Det blir extra tydligt när man sedan erkänner att man väljer att behålla den sena starttiden trots att sammanlagda undersökningar tydligt visar att varken kunder eller aktiva tycker det är bra.

Generellt kan sägas att de flesta har tappat förtroendet för både ST och ATG vid det här laget! Jag vet ingen som står så lågt i kurs som herrarna Skarplöth och Lindberg just nu. Donald Trump framstår som en sympatisk och ödmjuk kille i jämförelse.

Nu vill Lindberg chatta om bland annat 16:20! NU? Det är för sent för det. Det tåget har gått för länge sen. När det stod klart att ATG/ST körde över hela spelarkollektivet, som faktiskt är era kunder och därmed ert levebröd, då gjorde jag det jag borde gjort för länge sen. Jag avslutade mitt ATG-konto. Jag har ingen som helst lust att vara kund hos ett företag som behandlar sina kunder så illa. Och nu kommer Top7 ovanpå VR och Boost, ja jag säger då det. Det blir bara värre och värre. Travsporten har glömts bort till fördel för diverse lotterier. Vill jag spela lotto så väljer jag Svenska Spel, inte ATG!

Med vänlig hälsning
Else Henriksson”


Henrik Ingvarsson

31 KOMMENTARER

 1. Usch, jag blir så ledsen, för det är DYRT för hästsporten att locka nya kunder, och gamla kunder som tröttnat kommer aldrig tillbaka.
  Det är utan tvekan så att allt fler som varit med länge i allt större utsträckning tröttnar, kundvården är fullständigt obefintlig och ”kunden har alltid rätt” existerar inte inom ATG/ST , dessa organisationer ska istället uppfostra kunden, och tycker kunden fel, så förändras inget, utan man söker nya kunder genom enormt dyra reklam/mediakampanjer.

  Vanvård av lojala och intresserade kunder , vilket visar sig att allt färre besökare, och betalande besökare existerar endast på v75 och stordagar. Stresstravet på onsdagarna är inte ens 10% av besökarna betalande.

  Jag såg detta hända inom pokern tidigare, att jakten på nya kunder ersatte kundvård och lojala kunder premierades inte, vilket gett till följd att pokern förlorat 75% av spelarna på mindre än fem år.

  Svenska Spels poker har förlorat 90% av omsättningen sedan 2008!

 2. Ja det var nog väldigt väl sammanfattat och de flesta kan nog skriva under. Någon kanske invänder att ”Va fan tåget går ju, ska vi stå kvar på perrongen eller?”
  Problemet är väl främst att det egentligen inte finns, borde finnas, någon motsättning mellan utveckling och den totala arrogans och brist på lyhördhet som ATG och ST visar.

 3. Vilken bra sammanfattning!

  Den sena tiden för V75 har dödat mycket av mitt intresse också. Det var ju rent pinsamt med enkäten som skickades ut om den sena tiden.

  Det är helt ofattbart att Skarplöth får styra i allt! Varför gjorde ATG inte en undersökning med de spelare som troget varje lördag spelar V75 och höra deras åsikt.

  Dessa spelare är ju själva basen för spelet då.

 4. Det absolut bästa jag läst. Sammanfattar precis varför jag lagt ner ett snar40-årigt intresse. Hade inte behövt hända.Hade saker bara fått vara genuina och normala hade jag varit kvar…

  Staffan Nilsson

 5. Har sagt det förut och säger det igen. Om 10 år är vardagstravet helt dött, det kommer att finnas någon form av tävlingar under lördagen som lockar några fler personer. Varför, med nuvarande upplägg etc., blir det inga nya spelare och hästägare, att ”locka till sej nya kunder” är inte ATG:s starkaste sida och att ta hand om ”de gamla kunderna” är inte heller prioriterad. Det har gått så långt att byta ut nuvarande ledning kommer inte att ge önskad effekt. När ett fartyg har börjat sjunka, handlar det bara om tiden innan allt är över.

 6. Elses mail till dig sammanfattar jättebra vad jag hör från de jag känner som lämnat ATG för tipstjänst

  Själv är jag så gammal att jag började när bra hästar i bygden sågs som stjärnor Och storlopp var storlopp
  Sedan kom V65 Och vi fick ett seriesystem Alla V65 lopp sändes i Tv
  Under 30 års tid var jag en stadig mindre spelare Men vi var många
  Och de mest engagerade av oss lämnade hembygden för att åka på v65
  Tror jag hade åkt även om Atg live funnits då
  Men jag vet att jag inte hade engagerat mig om jag inte varit hemma innan sju
  Kanske började man strax efter ett på den tiden Känns som resan hem började innan v75 startar idag
  Idag lämnar jag bara emellanåt in en trött v75a
  Som sagt jag instämmer helt i Elses ris och ros av ST och ATG
  Olof som gjorde sin röst hörd här och inte i en enkät

 7. Jag skyller inte det som händer inom travet på Skarplöth, utan på de personer som en gång anställde honom

  Förstår dock hur de just då tänkte,
  Trav-Tv fick och har fått oerhört mycket skit genom åren, med olika satsningar den ena värre än den andre, så när en ny VD skulle tillsättas så verkade nog valet på en person som även kommer från TV-branchen som en lysande ide.

  Det som de kanske skulle ha tänkt på var om faran var att den personen var väldigt enkelspårig och bara skulle göra satsningar gjorda för bra TV produkton och där igenom försöka öka ömsättningen.

  Nu med ”facit” i handen så är det tyvärr den verklighet vi lever i.
  För nästan alla nymodigheter och satsningar har varit koncentrerade till TV,
  Ny Studio och positioneringsystem, istället för att tänka om med V86 gör man xpress anpassat för tv och flyttar V75 till 16,20 så att folk ska sitta hemma istället för att åka till banan.

  Nu är det hög tid att hitta en ny VD som även lyfter blicken från TV´n

 8. Allt stämmer så väl, vi är i början på ett stort tapp.Det enda ATG lyckats med är att öka utgifterna enormt.Sena starttiden kommer att bli dyrt framöver.Att Skarplöt säger att sena starttiden är jättesuccé är en jättebluff.Nu lägger man in boosten i V75 omsättningen,vilket inte har med starttiden att göra.Att omsättningen ökat är väl naturligt ,då svenska spelmarknaden ökat 4 procent första halvåret.

 9. Det började så bra med Skarplöth, han lovade transparens och att lyssna på aktiva. Båda uttalandena visade sig vara stora lögner. Därefter har sporten fått se hur monopolföretaget ATG helt plötsligt är hemligare än SÄPO – men alla med mer än grundskola förstår anledningen och den kommer att levereras som en fet käftsmäll inom kort via den s.k. Överenskommelsen och Pokalåret 2018.

  Det värsta är dock – att sporten genom Lindberg och dennes ordförande Ljungkvist tillåtit och tillåter ATG leka helt aningslöst med en djupt förankrad folkrörelse. Lysande exempel när ST nu senast lät starttiden för V75 ligga kvar på 16.20, med motiveringen att ”det var inget lätt beslut, men spelarna vill ha det så”.

  Det är ett sådant, ursäkta språket, bullshit att det inte är sant. Dessutom är Lidberg, även om det är svårt att tro, tillsatt som sportens man. De(n) enda aktiv(a) som vill ha kvar de senare starttiderna sitter förmodligen själv i såväl ST som ATG:s styrelse.

  • Jag kan garantera att Ingvarsson och Persson inte skrivit detta själva! Tvärtom är jag till min stora förvåning citerad ordagrant.

   Inte heller har jag någon som helst relation till dessa båda herrar, men uppskattar denna sida. Jag har mailat Ingvarsson i två omgångar, första delen av inlägget ovan är skrivet innan det slutgiltiga beskedet kom om den sena starttiden. Ett mail som först gick till Skarplöth därefter till Lindberg för kännedom – utan respons. Andra delen skickades igår till svensk travsport inför den chatt som aviserats om bl.a. 16:20. Om man inte kunde delta live i chatten kunde man nämligen skicka sin fråga i förskott. Min fråga löd ”Vad är det för vits med att chatta om den sena starttiden på V75 NU? När beslut är taget…” resten av det mailet ligger här ovanför.

   Vill passa på att tacka för ordet och för alla trevliga kommentarer. 🙂

 10. Närmare 87 mille idag veckan innan lön på V 75 är starka siffror.

  Starttiden 16 20 är kanonbra för alla inblandade. Nu kan hästar och skötare åka över dagen.

  Skarplöth utför ett bra jobb problemet är att det måste rensas upp efter Remy och gänget.

  Konkurrensen på spelmarknaden är stenhård ,,, snart kommer Rune med Legolas och vad innebär det. ?

  Atg s kunder är gamlingar ( även hästägare) här ligger utmaningen.

  • Håller med. Förstår inte alls varför många som ska gnälla på nya starttiden också måste (oombedda!?) göra sig till tolk för de många hästar och skötare som nu kan tillbringa fredagskvällen hemma i stället för på resande fot men som av någon anledning förmodas vilja återgå till den tidigare ordningen
   ?
   För min del är det perfekt med 16.20, man hinner så mycket mer på lördagen innan det är dags att bänka sig framför V75. Vet också att jag inte är ensam om den inställningen, men de kritiska rösterna hörs som vanligt mest och högst.
   Kan väl också hålla med Swingthatcat på att innehållet i detta mail, det längsta mail jag någonsin sett, stämmer förunderligt väl överens med bloggens eviga gnäll på en 110 minuter senarelagd starttid. Man undrar om ett mail med motsatt uppfattning fått lika mycket utrymme?

  • Macken och Vera, ni två undrar man ju om ni alltid har otur när ni tänker…..
   Hur i hela h-e kan ni få för er att hästar och skötare med gamla starttiden övernattade så ofta.
   Var på valla idag med vettig starttid och tror knappt det var någon som övernattat, inte dom från Skåne o inte dom från Sundsvall i alla fall. Så att dra fram detta argument är bara löjligt, ingen skötare jag har pratat med tycker det är bra med 16.20, dom får sova lite längre på lördagen men är inte nöjda med att behöva komma hem mitt i natten. Inse att ni är i minoritet, dom alla flesta tycker exakt som Else, och vi som har både familj och vänner föredrar att travet är klart vid kl 17 för att få tid med andra aktiviteter på lördagskvällen.
   Ni två och Swingthatcat kanske kan starta en egen blogg men blir nog bara Skarplöth som ev läser den.

  • V75-1 idag startade 14.36 enligt atg.se. Hästtransport från Skåne till Valla tar ca 7-8 timmar nonstop. Jag förmodar att man behöver vara på plats åtminstone 3 timmar innan start för att hinna lasta av hästarna och värma, i varje fall kräver reglementet att V75-hästarna ska vara på plats 2 timmar innan första avdelningen startar. Deadline är alltså runt 12.30, det betyder att man för att slippa övernattning enligt ditt resonemang har gett sig iväg SENAST någon gång mellan 3 o 4 på söndagsmorgonen. Och då helt utan marginaler för ev. missöden på vägen, en punktering skulle t ex orsaka att hela transporten anländer för sent
   Tror du själv på det eller hade du bara otur när du skrev inlägget…?
   Förmodligen har du pratat med skötare i Stockholmsområdet som ju ofta har några timmars transport till tävlingsbanan. Det ser annorlunda ut för Jägersro-Halmstad och Norrlandshästarna.

 11. I början av oktober när Rikstravet släpptes pratade jag med några bekanta om att köpa en andel, men intresset var ljumt. Efter några dagar köpte jag en andel, har aldrig haft någon andel tidigare men haft egna hästar. Fick genast ett autogenererat svarsmejl med uppmaningen att registrera andelen och gjorde detta. Nu har det gått drygt två veckor och jag har inte hört något mera. Med så usel kundvård är jag glad att ingen av de tillfrågade nappade, då de flesta aldrig varit hästägare tidigare utan spelat lite då och då. Hur skulle man ha följt upp deras intresse för att ha en andel, då det enda att säga är: ¨ vänta och se, det kommer snart något¨…

  Vad som bl.a. utlovas i rikstravet:
  En häftig hästägarupplevelse som du sent kommer glömma!

  Både ST och aktuell tränare har del i denna underlåtenhet, det måste finnas en genomarbetad strategi för hur man tar hand om nya kunder. Det blir svårt att att få nya att satsa på sporten när en bra idé behandlas på det här sättet.

  • Hej.
   Det är ny ledning och tydligen är infon inte den bästa.
   Tävlingen drar inte igång förrän 1dec och vi fick inte klartecken att köpa häst förrän i fredags.
   Så än finns inga hästar att rapportera om.
   Skulle tro att jag är en av de första att ha tagit hem en fin häst, veterinär ska godkänna honom i veckan.
   Tror att SAIK har en häst klar.
   Hoppas att din fortsatta upplevelse blir bättre.
   Du får gärna maila mig om synpunkter på svanbergoskar@gmail.com

  • Hej Oskar!
   Det är ledningen för rikstravet, ATG/ST, som gör ett uselt jobb när det inte finns något att återkoppla till andelsägarna på flera veckor. Det kan inte enbart ligga på tränarna att återkoppla i början och det är mest för eventuellt nya inom travet som det är viktigt att det kommer någonting.
   Din websida är förtjänstfullt uppdaterad men har ingen andel i ditt stall då det ligger väl långt ifrån mig, men med ditt engagemang kanske det skulle vara intressant ändå.

 12. Tror många fortfarande lirar v75 men inte följer tävlingarna på tv eller på plats längre p.g.a den värdelösa starttiden mitt i maten och i kvällsaktiviteterna (jag själv brukar kolla loppen i efterhand på atg play) i förlängningen kommer det bli negativt för atg, travbanorna och sporten. Tyvärr verkar de som bestämmer inte inse detta.

 13. Lysande! Kunde inte sagt det bättre själv. Reaktionerna visar ju tydligt vilken sida som är i majoritet här och ”motståndarna” ser konspirationer…

 14. Sedan 2013 har Skarplöth fått chansen att styra som han vill, under denna tid har allt färre hästar tävlat, allt färre hästar avlats, allt fler uppfödare lagt ner sin rörelse, allt färre amatörer tränar häst, allt färre hästägare tillkommer, alltfler hästar ägs av allt färre människor, allt färre proffstränare har en lönsam rörelse och hästarnas förmåga att bära sina kostnader har försämrats för varje år.
  Sålunda påvisar detta en enda sak :
  Skarplöth insats har INTE förbättrat möjligheterna för hästsporten att överleva, prismedel i dag är inte högre än 2011, kostnaderna enormt mycket högre.
  Sålunda finns det endast en , och bara en slutsats att dra:
  Skarplöth har INTE lyckats i sitt uppdrag.
  Om det går att göra bättre, eller sämre, är en helt annan fråga, men hur man än vrider på facit, kvarstår fakta, det har inte blivit bättre.

  Kvarstår frågan: hur förändra och förbättra? Komma med förslag? Visst, men jag får inte 4 miljoner per år, jag får inte en krona, gratis råd?

  • Det där är ju trender som funnits under många år, långt innan Skarplöth, så dessa kan man knappast beskylla honom för. Sen har jag inte läst Skarplöths uppdragsbeskrivning, men jag har fått för mig att han uppfattat uppdraget han fått av ST som att dra in så mycket spelpengar som möjligt till travsporten. Inte att minska koncentrationen av hästar på ett fåtal tränare och ägare, öka betäckningssiffrorna, sänka hästägarnas kostnader och medelålder, göra sporten roligare så att folk återvänder till banorna, serva publik som är eller kan bli aktiva eller hästägare lite extra, osv. För det där är väl ändå travsällskapens, basorganisationernas och STs uppgifter? Om de tror att de givit honom dessa uppdrag, utan att han uppfattat det, så bör kanske uppdragsbeskrivningen förtydligas därifrån, i så fall?

   Sen tycker jag faktiskt att man gör ett generalfel i räknandet om man tror att dyra investeringar alltid ska generera ökade prismedel. Det finns trots allt något som heter konkurrens…

 15. En fråga bara eller en fundering….hur många sporter har fått fler utövare dom senaste 15 åren… Tror travet inte är särskilt unik med sitt tapp… Gäller bara försöka minska det… Sen internet kom har nog alla sporter minskat…

  positioneringsystem tycker jag är jättebra men frågan är vad det kostade.. Blir lite irriterad varje gång när inte fungerar 🙂

 16. Staketkusken, problemet är ju att Skarplöth inte lyckats förbättra hästsportens ekonomi med trots alla åtgärder, som inneburit allt negativt jag skrev om.
  Läste du inte min beskrivning?
  INGENTING har blivit bättre för uppfödare,amatörtränare,proffs eller hästägare.
  Det är fakta, siffrorna är tydliga. Vad är ditt argument som är påvisbart?
  Eller har du endast känslor och tror? Det går bra, men är inte speciellt övertygande.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar