Legolas var en gång i tiden folkets häst – och ATG:s stora reklampelare. ATG:s dåvarande marknadschef Remy Nilson förstod att använda Legolas som det stora PR-numret.

Nu återuppstår Legolas. Han har nämligen fått ge namn åt det nya spelbolag som industrimannen Rune Andersson är på väg att etablera: Legolas.betlegolas-oc-carola-haggkvist

Med säte på Malta kommer Legolas.bet att erbjuda spel på svensk travsport.

Enligt spelbolagets hemsida så är ”Legolas Sveriges nya tjänst för spel på hästar. Vår vision är att ge dig den bästa spelupplevelsen någonsin, och samtidigt återinvestera i svenskt trav.”

Just nu söks folk som vill jobba hos spelbolaget på Malta.

– Nu ökar vi tempot rejält och räknar med lansering strax efter årsskiftet. Under november månad kan jag bli lite mer precis, säger Martin Bengtsson (bilden) som är ansvarig för marknadsföring och de flesta kommersiella ärenden kring bolaget.

På bolagets hemsida annonseras nu ut ett dussin tjänster som skall tillsättas innan bolaget drar igång sin verksamhet.martin-bengtsson

Bakom spelbolaget Legolas.bet finns alltså Rune Andersson. I travkretsar mest känd som mannen bakom Mellby Gård. Men också känd som en mycket framgångsrik finansman. Rune har under många år varit kritisk mot att svensk travsport får lämna ifrån sig allt för mycket pengar av totonettot.

Rune vill se att staten tar sitt förnuft till fånga för att travsporten skall få vettiga villkor i Sverige. Han hoppas att det nya spelbolaget kan sätta press på staten.

– Hela grundstenen i det här, är att det ska gå mer till sporten jämfört med vad ATG ger i dag och det ska bli mer pengar över till spelarna. Svensk Travsport betalar i dag 35 procent i skatt på totonettot. Det är helt orimligt. På Malta är skatten någon procent och det betyder att vi kan ge mer tillbaka till sporten i förhållande till omsättningen än vad ATG gör,sa Rune Andersson i en intervju med Travronden ifjol.

Egentligen var planerna att komma igång med det nya spelbolaget tidigare. Men vägen till etableringen har varit svårare än vad Rune Andersson hade räknat med.

Nu verkar det nya spelbolaget vara på gång. I början av nästa år får vi ett nytt spelbolag som kommer att rikta in sig på de svenska travsporten, Legolas.bet

Och då kommer den gamle hjälten Legolas till användning igen.

legolas-se

LP

6 KOMMENTARER

 1. Flera har ju redan dömt ut detta projekt som dödsdömt. Men det ska bli väldigt spännande att se upplägg och produkter. I tider av Boost, VR och snart den sorgliga produkten Top 7 önskar jag Rune & Co Lycka Till!

 2. Det ska bli mycket intressant att följa hur det går, jag skulle nästan kunna tänka mig att jobba med bolaget bara för att visa hur enkelt det skulle var att arrangera spel på hästar på RÄTT sätt, istället för ATGs sätt.
  Att låta KUNDvård vara det centrala, Hästen vara huvudpersonen.
  Hoppas det blir framgångsrikt och såväl ATG,ST och staten får sig en rejäl tankeställare,
  men det blir inte en enkel karusell att få fart på första året.
  Önskar verkligen bolaget all lycka!

 3. 2007 stämde ATG spelbolaget Unibet på 250 miljoner, det tog 5 år innan ärendet var avslutat
  med en knockoutseger för Unibet i hovrätten. Med all sannolikhet lär även detta case gå till juridisk prövning med allt vad det innebär av advokatkostnader m.m. Problemet är att ST/ATG
  på papperet har helt olika roller men när det kommer till kritan så håller man säkert ihop.

  Det spelar nog ingen roll hur mycket det nya bolaget genererar till travsporten, de statliga representanterna i ST lär slå bakut. En annan faktor är också media där ATG styr informationsflödet, det kan nog bli ganska smutsigt med ord som parasiter och liknande invektiv. Att staten tar ett steg tillbaka och ger travsporten bättre villkor finns knappast på kartan, minskade skatteintäkter accepteras icke.

 4. Staten kommer aldrig kunna genomföra en spelreglering utan att ge avkall på direktavkastningen från spelet, svårare än så är det inte.
  Dock blir det stora problem med tex socialdemokraterna som bedriver omfattande lotterier, där de inte vill ha större konkurrens, och de har en viss makt om man säger så.

 5. Grattis till en VINNANDE produkt. Då jag bytt bank skulle jag efter Bergharns dubbel igår ta ut mina pengar jag vann från ATG bytte jag konto till min nya bank men då säger ATG att uttag Ej kan göras inom 14 dagar 2 veckor år 2016 det år SKANDAL

 6. Låter som utpressning likt det Nordea håller på med; om ni inte gör som vi säger så flyttar vi. Själv kommer jag aldrig att bidra med pengar till ett bolag baserat på Malta av skatteskäl. Är hellre med och bidrar till sporten via ATG och de spel de erbjuder även om allt inte är frid och fröjd. Visst tycker jag att trav och galoppsporten kan få bättre villkor men det ska all ungdomsidrott också ha, kön blir lång utanför finansministerns dörr om man inte tittar till helheten vilket man inte behöver göra nere på Malta.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar