Lite som livet självt.
Vackert, skrämmande; som en dröm ena stunden, lika skört i nästa.

I alla fall om vi rör oss inåt. Utåt pratar vi ju oftast om att allt är toppen.
Men en dans på lina, det är vad livet är.

Och det är vad den fantastiska Delicious är. Verkar vara.
En känslig själ. Ständigt med de där dansskorna på, alltid med en risk att trilla av.

Som livet självt.

De återkommande magbekymrena verkar hon helt enkelt inte riktigt bli kvitt. Ja, för ingen hästkapplöpningsintresserad har väl denna oktobertorsdag, när det nu blivit officiellt, missat att en av våra bästa travhästar i landet är sjuk igen.

Fast på bättringsvägen, det ska sägas. Hon är pigg och glad, äter bra och verkar som sagt uppåt. Det som oroar en del är att hon däremot inte dricker som hon ska, men annars – på gång igen.

Om, jag säger OM, allting går åt det håll vi alla hoppas, så behöver det inte betyda så mycket för en kommande Frankrike-vinter. För den där januarisöndagen, den sista i den månaden.

Jag vet, det är absolut inte det viktigaste i tillvaron. Att hon blir frisk är givetvis alltid prio ett, att Delicios mår väl, inte minst vet jag att tränaren Daniel Redén och hela Stall Zet så tycker. Med precis all rätt.

Det är ju bara det att man så innerligt, om så bara en gång, skulle vilja se henne på den där banan. På den där stybben.
Med en ryggresa, i full form – få vridas ut, veckla fram en speed, den så unika och som hon på bilden nedan till exempel sköt ut i Sundsvall Open Trot ifjol … och så skulle vi minsann få se vad fransmän och allt vilka de nu är skulle kunna sätta emot.

Sundsvall Open Trot 2015

Inte mycket, om jag får säga vad jag tror. Inte mycket alls.

Bara en gång.
Toppform. En gång. Veckla ut.
Det skulle räcka för mig, som såväl Joakim Thåström som Olle Ljungström skulle ha sagt.

Bara en enda gång på fransk mark få visa hur fantastiskt enastående bra och unikt detta travsto är.


Ja, för jag vet att stallet till exempel
faktiskt inte var hundraprocentigt tillfreds med hur Delicious agerade på Solvalla (bilden) senast. Trots den lätta segern i stoeliten på ett septemberljummet Solvalla, trots alla lovord hon fick. Trots att hon vann på en tid under 1.10.1-delicious-us-mal-lj-jpg-564537

Man hade helt enkelt väntat ytterligare lite mer studs i steget, lite mer skjuts, en ännu vassare ”urblåsare”. Inför kommande äventyr. Det som alltså var tänkt att till sist utmynna i Prix d’Amérique.

Kanske hade hon helt enkelt redan då någon känning av det som komma skulle. Det som nu visat sig. Det som skulle bli ännu en helvetisk dust med magproblem.

Det säger ganska mycket om hur makalöst mycket det här lilla Cantab Hall-stoet har i sig när hon är på absolut topp.

När alla spröt sitter där de ska.
När stegen på linan hamnar rätt.

Hur det kommer att se ut på Vincennes i Paris den 29 januari får vi nu helt enkelt bara se. Den berömda tiden an.

Avvakta och bli varse vad det sköra livet till slut bestämmer.

Henrik Ingvarsson

Foto: KANAL75

4 KOMMENTARER

  1. Gissar att det är <5% chans att Delicious står på startlinjen den 29/1 på Vincennes. Väldigt mycket om, men, kanske, vi får se och felletande till höger och vänster. Kretsen kring Delicious verkar bakrädda när det gäller denna häst, rädda att hon blir synad. Det blir andra bullar med lång bana och 2700. Vanliga vagnar , vassa armbågar och stenhårda hingstar.

  2. Hahah andreas och peter ni kan fan inte följa mkt med på trav! Nuncio har tjänat iallfall halften av det där i stora lopp i usa. Delicious har haft mkt skadeproblemen och sjukdom som gör at hon inte har fått tävla kontinuerligt och därmed inte ens har fått chansen tjäna mer! Inte konstigt tränaren är rädd om en häst som hon med den kapaciteten och tror det sista dom är är och vara rädd för fransosar och hingstar för hon har jogga rundt hingstarna många gånger!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar