Lutfi Kolgjini ska alltså öppna filial i Stockholm, ute på Ekerö. På Menhammar närmare bestämt. Det har flera rapporterat om, och jag tror att trav365 var först.

Vilken filial i ordningen i 08-räjongen det här är för Jägersrotränaren har jag – och säkert han själv också – tappat räkningen på för länge sedan. Men det är såklart ingen hejdundrande gissning att det är kommande treåringspengar i trakten som fått honom att ta det här initiativet (ännu en gång). I en drömvärld kan det här vara positivt på flera sätt; förutom att han är en person som syns och märks och sätter fart på saker och ting – när Kolgjini ser, upplever och får sig till livs hur vansinnigt deprimerande tävlingskvällarna är på vår nedsläckta huvudstadsarena kanske det kan gås upp ljus. I en våt dröm härsknar han till, får med sig Stefan Melander och Stig H och de andra i att agera. Så här kan vi inte ha det längre.

Ah, man kan väl få fantisera lite, kan man inte.

La Fille mål

____

På tal om det, höll jag på att säga.

Mer och mer smyger han fram.
Raja Mirchi (bilden). Som avelshingst.

Härom veckan var det Jerry Riordans tvååring Vanquish Kronos som fick mig och många andra att tjusas, i en uppsyn av undantagskaraktär.680

I går smekte Johan Untersteiners ett år äldre Cyber Lane – i karriärens tredje start – sig runt Jägersros hösthalvruskiga oval på 1.14,2 full väg i voltstart. Utan att det såg ut att vara speciellt bottenkört. Inte i närheten ens.

Raja Mirchis avkommor, de första födda 2012, har sagts vara lite sena av sig. Lite stora och ”klumpiga”, ”blir bra med tiden-aktiga”, men … det tar sig som sagt mer och mer.
För 2016 ligger han, på relativt få avkommor, trea i ligan av de svenskfödda avelshingstarna, bakom From Above och Zola Boko.

____


Jag har knappt vågat hojta om det. Om en ATG-app i Apple-tv.

En våt dröm, speciellt om man som jag är ute efter bansändningen, bansändningen, bansändningen. Denna omätbara välsignelse i bruset, på atg.se.

En stabil uppkoppling, ett par knapptryck bort på teven – och vips på Jägersro för en helkväll.
Visst, möjligheten finns nu också, att via sin telefon (Iphone) och airplay koppla sändningen till sin teve. Fast, och månne är det handhavandefel (och jag låter mycket mer insatt jag än jag i verkligheten är…), för mig har just det hittills inte fungerat särskilt tillfredsställande.

Apple-tv innebär en helt annan stabilitet. Helt annan enkelhet. Det vore som sagt ett jättelyft när det gäller att följa travsporten.

Därför satte jag så smått det berömda förmiddagskaffet i halsen när jag noterade att Travronden hade en nyhet om just denna sak.
Problemet var att det inte handlade om de ”vanliga” sändningarna. Det var någon utlandsvariant, ”bara” kanalen ATG Live – och dessutom med en kvarts fördröjning av sändningen. Gjord för internationella kunder.

En smula märkligt, kan tyckas. Vore det inte i ett första steg vara de trogna, ganska härdade dessutom, svenska kunderna som prioriteras?

Jag tar för givet att det blott är en väldigt snar tidsfråga innan det finns en app även för oss, eller hur ATG?

Jättemycket väldigt snar tidsfråga.

____

Och på tal om Johan Untersteiner, Untersteiners och segergesten som försvann från pappa Peter i Sto-SM lördags.

Jag fick en härlig bild från Peo Ploff häromdagen; tagen efter Johans seger med Day Or Night In i en av uttagningarna till Svenskt Travderby i slutet av augusti.

Lite grann som ett minne från en sista fläkt av sommaren 2016, i den ljumma Derbykvalskvällen.

För nu är det ju rätt mycket höst ändå.
Det går inte att komma ifrån.

20160824 Jagersro Derbyuttagningar

Henrik Ingvarsson

Foto övriga: KANAL75

7 KOMMENTARER

 1. Har inte Stig H härsknat till förrut så kommer han ej göra det i fortsättningen heller, likaså Erik A och Örjan K. Dessa 3 är för mjäkiga i denna viktiga fråga!

 2. 27 av 30 avkommor i Raja Mirchis kull 2012 startade som 3-åringar. Att påstå att han lämnar lite ”sena” avkommor framstår som lite underligt om man håller sig till ren statistik i alla fall. Flera avkommor sprang in en hel del pengar också t.ex Treasure kronos.

 3. Heja Ludde, tråkigt att man måste sätta sin tro till en skåning men att Stig H väntar på pension och Erik och Örjan har sin körprovision så där väntar ingen action. Men det finns väl ett tiotal andra tränare som också somnat in. Samma där, månadsavgiften anländer ändå verkar det som dom tänker. Torsken är hästägaren. Får vi be om lite franska takter
  och några dynglass framför Silvergrisen:

 4. Tror Ni att det här med Solvallas förfall hade kunnat inträffa då vi hade tränare som t.ex. Gösta Nordin, Sören Nordin och Håkan Wallner?
  Inte en chans!
  Jämför dom med dagens mesproppar.

  • Helt rätt om nya kuskeliten.

   Curling kuskar ….. fattas bara morsan bredvid i sulky.

   För att få action i loppen på Valla.

   Är lösningen att vinnaren tar hela prispotten ?? 200 000 och 0 till övriga.

   Spännande att testa … borde bli körning.

   Matlapparna nuförtiden har nästan spelat ut sin roll.

 5. Men vad menar ni? Det är väl ändå inte tränarna som ska driva banan? De ska ju träna hästar. Arrangören ska väl driva banan, travsällskapet…
  Nej förlåt, det var förr i tiden. Numera ska allt centraliseras. Banorna får inte tävla när de vill, inte sköta sina anmälningar själva, inte trycka sina program själva…allt ska skötas från….just det….Solvalla…..

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar