Kari Lähdekorpi efter segern med Gentleman 2007.

Det har under en tid ryktats att det kommer bli en ny omgång av den populära tv-serien Stjärnkusken.

Igår avslöjade Expressen att inspelningarna är igång. Vilka som siktar på att bli en ny Kee Marcello är dock en väl förborgad hemlighet.

Precis som förra gången är både Erik Adielsson och Jennifer Tillman med som instruktörer och mentorer. Däremot saknas Kari Lähdekorpi som har tackat nej.kari-i-vinnarcirkeln

– Jag har ju hunden att tänka på, säger Kari.

Stjärnkusken blev en succé. De sex avsnitten sågs av över tre miljoner tittare totalt. Därför var det inte särskilt svårt för ATG att gå in och sponsra en ny omgång. En betydligt bättre investering än alla bortkastade miljoner på samarbetet med hockeyn.

Under sex veckor pågår inspelningarna men när serien skall börja sändas finns inget besked om.

För Kari Lähdekorpi var det inte så lätt att tacka nej till den nya omgången.

– Förra gången kände jag mig som något katten hade släpat in. Den här gången skulle jag få en mer framträdande roll, och det kändes kittlande, säger Kari.

Ändå blev det alltså inget.

– Mina barn tyckte absolut att jag skulle vara med. Men att jobba med inspelningar från måndag till torsdag varje vecka, i sex veckor, kändes lite för mycket. Dessutom hade jag vunnit en resa till en stor golftävling i Tyskland under fem dagar som jag inte ville missa, säger Kari.

Var arvodet för dåligt?Kee Marcello jublar

 Nej, det har ingen betydelse alls. Pengar har jag så det räcker. Just nu drar hästarna dessutom in bra med pengar. I förra veckan hade jag 16 hästar som startade. Sju av de åtta första hästarna som var med vann. Sen gick det sämre, säger Kari.

På frågan om vilka kändisarna är i det nya programmet säger Kari att han inte vet.

– Jag har hört några namn men känner inte igen något, säger Kari.

Kari Lähdekorpi ersätts av sin tidigare kompanjon Lennart Forsgren i programmet.

– Det är roligt för Lennart att han får vara med, säger Kari.

Istället för att pendla till Sverige kan Kari nu ägna sig åt promenader med sin hund.

Till sist: För någon vecka sedan hette det att det inte var något konstigt med alla vinster som gick till Belgien. Igår kom besked om att några spelkonton skulle utredas. Det svänger fort,

LP

Foto: Kanal 75.

3 KOMMENTARER

 1. På innerplan före tävlingarna under Kriteriesöndagen såg det ut som någon TV-inspelning pågick. Antagligen Stjärnkusken… var dock svårt att urskilja någon deltagare förutom Erik och Jennifer som hade körsvensdresserna på.
  Ska jag våga mig på en kvalificerad gissning så var Runar S (Carolas fd man) med i sällskapet.

  • Ronden har väl redan avslöjat att Runar S. och Regina Lund skall medverka, och nu skriver Expressen att Linda Lindorff ersätter Almenäs. (LL har redan twittrat om en rejäl olyckssituation under inspelningarna.)

   Vad gäller Regina Lund är det ju lite pikant att hon 2012 stod som undertecknare av ett debattinlägg från Djurens Rätt om att staten tjänar miljarder på travhästars lidande. Har hon tänkt om, eller när produktionsbolaget en orm vid sin barm?

   Citat trav365: ”I måndagens Dagens Nyheter går Djurens Rätt och bland annat artisten Regina Lund och författaren Mian Lodalen till kraftig attack mot den svenska travsporten.”

   http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article15002389.ab

   Själv såg jag inte föregående omgång, och det känns inte mer angeläget nu. Men man kan ju önska medverkande människor och hästar lycka till, och kanske hoppas att det ingår upplysningar till de medverkande om att det förekommer alkotester för de aktiva vid tävlingar.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar