Gnällspikar.

Så där brukar det låta när makthavarna inte gillar att de synas, eller när de får kritik. Något slags rekord i detta ämne slår ST:s generalsekreterare Johan Lindberg i Travronden. I ett försök att förringa den ytterst starka opinionen mot beslutet att den kritiserade V75-tiden skall fortsätta säger Lindberg:

”Men oavsett vilket beslut vi tagit är det alltid någon som kommer att gnälla”.

Väl medveten om att en klar majoritet av spelarna, travintresserade och sportens aktiva är emot 16.20 försöker Lindberg att förringa dessas åsikt med ”någon kommer alltid att gnälla”.johan-lindberg-presskonferens

Så uttrycker sig alltså travsportens högste tjänsteman, han som har som uppgift att värna om den travsport som nu är satt under attack från spelbolaget ATG.

Johan Lindberg visar därmed sitt förakt mot alla oss som gillar travsport, som gillar att spela, som tycker det är roligt att äga häst, och som därmed utsätter vår ekonomi för påfrestningar. Och mot dom som jobbar i stallen, oftast betydligt mer än 40 timmar per vecka, för att dom verkligen älskar det, för att dom tycker att jobba med hästar är det roligaste dom vet.

”Någon som kommer att gnälla”.berth-och-al-joe

Gnällspikar är vi allihopa, du med – och jag med. Även Johan Lindberg är en gnällspik eftersom han gnäller på gnällspikarna.

* Segermiddagen efter Al Joes seger i SM 1982 fick en något oväntad upplösning när notan kom in.

Stig H Johansson var inte allt helt enkel att hantera.

* Är det dags för Patric Skoglund att kliva in och köpa en rejäl sudd i Leksands-hästarna?

* Lite om vårt uppdrag, att försöka få vår fine häst Edge Boko tillbaka.

Detta och lite mer finns att lyssna på i veckans podd:

Acast: https:

http://aca.st/2d8780

Itunes:

ingvarssonoperssonloggan liten

LP

 

3 KOMMENTARER

 1. ” det finns alltid någon som kommer att gnälla ”
  Kan det varit 95% som var negativa till v75 16.20 i enkätundersökningen. Någon var ordet..

 2. Jag vill inget hellre än att kunna applådera dagligen, skriva snälla och positiva krönikor och tweets om hästsporten, men det är förtvivlat svårt med händerna knutna att applådera en längre stund.

 3. Problemet för Johan Lindberg är att ST stack in huvudet I snaran ”pokalåret”

  Om han och ST skulle knorra så har denne Skarplöth piskan ”pokalåret” redo. Om du inte gör som jag säger blir det Inga kulor till pokalåret.

  För att travet skall leva vidare så behövs det en bra balans mellan travtävlingarna och spelet.

  Nu är det spelet som helt och hållet bestämmer, de delar som ST borde värna om såsom travpublik och de som jobbar med travet avfärdas med att de är gnällspikar.

  Johan Lindberg verkar bestämma lika mycket nu i dessa sammanhang som när han var expert I TV-studion med Nybrink och Almenäs. (Där var han bra!)

  Utan Skarplöths piska verkar Johan L. vettig som när han stängde av Fabrisce S. direkt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar