För Bollnäs Gif/FF lät det som rena högvinsten.

Unibets grundare, och storhästägaren, Anders Ström var beredd att sponsra klubben med 1,2 miljoner kronor årligen – i tre år.

Men det var för bra för att vara sant. Den som utgav sig för att vara Anders Ström var någon helt annan.

Det är helahälsingland.se som berättar denna dråpliga, men för klubben olustiga, historia.

– Det känns som ett övergrepp på hela föreningen, säger klubbens ordförande Micke Morin till helahälsingland.se.jorgen-westholm-och-anders-strom

För Bollnäs var det här naturligtvis ett fantastiskt erbjudande som skulle innebära att verksamheten i föreningen var säkrad för lång tid framöver.

Istället råkade klubben ut för en riktig bluffmakare som i Anders Ströms namn utlovade flera miljoner.

– Han lät väldigt engagerad och kunnig, hade koll på så många detaljer. Mycket lät ju så trovärdigt, som visionen att vara delaktig i att bygga upp något bra för framtiden i Bollnäs, säger Micke Morin till helahälsingland,se.

Till slut avslöjades bluffen. När den falske ”Anders Ström” var med via högtalartelefon på ett spelarmöte anade några av spelarna oråd. Den falske sponsorn pratade nämligen skånska och eftersom några hade lyssnat på Anders när han gästade en podcast insåg dom att sponsorn med den skånska dialekten inte var den ”riktige” Anders Ström.

– I dag är det tungt, för mig känns det värst att ha stått framför spelare och ledare och presenterat något som inte var sant. Jag kan också känna mig personligen kränkt, och det är ett sorts övergrepp på föreningen. Så mycket tid har lagts på det här som vi hade behövt för annat, säger Micke Morin till helahälsingland.se.

LP

Hela artikeln i helahälsningland.se:

http://www.helahalsingland.se/div-2-herr/norrland/bollnas-jattesponsor-var-en-bluff-fotbollsbasen-om-blasningen-krankande-overgrepp

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar