Och det är städdag i bostadsrättsföreningen; och eftersom familjen numera har engagemang i styrelsen går det liksom inte längre riktigt att slingra sig ur. Så som förr om åren. Höll jag på att säga.
Att storfixa tvättstugan blir det som till sist faller på min lott. Tillsammans med en relativt nyinflyttad till huset.
Och det blir det vanliga. Ni kan tugget; hur länge har ni bott här … okej och ni då … och varifrån kommer ni från början, nämen vad trevligt och ja i de där krokarna är det ju finemang, det måste jag verkligen säga … ja och så den såklart, standardmall 1A. Den kommer ju alltid till sist.
Och. Vad. Jobbar. Du. Med?

Och jag måste erkänna att jag – och har aldrig hört någon annan ha det heller – själv aldrig har speciellt många följdfrågor på någon som typ är någon slags mellanchef på ett lite större ”vanligt” företag. I den kategorin. Månne oförskämt i kubik men jag är på något vis både för okunnig och för ointresserad, alltför okallpratig dessutom, ja har ni tips på en spännande uppföljning i ett sådant läge så mottages det gladeligen.

Däremot, och möjligen i samma anda självgott då … när jag själv har svarat på samma fråga.
Då slår det liksom faktiskt aldrig fel. I stort sett oavsett sammanhang.

Aha! Va! Trav! Vad udda! Vad kul! Så spännande!
”Jamen min farfar höll faktiskt på med hästar en gång”, eller ”min pappa lämnar alltid in V75” eller ”jag gick på Dannero lite då och då när jag var yngre” eller ”min syster är amatörtränare” eller ”då måste du väl vara väldigt intresserad” (och såklart tros man alltid vinna jättejättejättemycket pengar… – jotack du).

Och det är faktiskt inte som jag överdriver. Alla, i princip alla i den här typen av sammanhang, kommer med samma följdfrågor. Med som det verkar stor nyfikenhet och intresse och där det visar sig att någon i någon slags närhet dessutom lika mycket alltid håller eller på något vis hållit på.
Med trav.

v75-5-tekno-odin-klappas-jpg-566626

Och nu låter jag som Johan Lindberg här. Månne lika naiv som han brukar få stå ut med att kallas.
Men vilken potential det faktiskt borde finnas. Vilken potential travsporten borde ha. Om det landade rätt. Om man puttade mot rätt stigar. Det finns där runt hörnet, potentialen, gör den inte?

Och är det inte precis därför som det är så väldigt synd att vi styr så mycket mot ett alldeles specifikt håll just nu. Mest bara mot de där hårda värdena?

”Aha! Va! Trav! Vad udda! Vad kul! Så spännande!”.

_____

Erik Adielsson gör ännu ett år slag i den nyttiga och ytterst hjärtliga saken att i oktober månad samla in pengar för bröstcancerbekämpning.

Och som ett brev på posten därmed. För andra året i denna månad. Den rosa dressen!

v75-1-hero-haleryd-mal-jpg-566622

Så satans snygg att vi nu allihop en gång för alla måste utgå från att den behålls för gott den här gången. Det måste bli så. Det är inte svårare än så.

Det kräver vi väl varenda en av oss?

Så satans snygg. Och cool.

_____

Gulddivisionen utanför kupongen i Skellefteå på lördag?

Jag är alltid, alltid FÖR guldloppet på V75-spelet.

Alltid, alltid.

Utom – den här gången.
Här gick faktiskt gränsen. Här gjorde man rätt.

Inte minst om vi någon enda gång vill bli av med jackpotten.

_____

På tal om det där hårda och mjuka då.

Inom kort ska det officiellt fastslås att starttiden 16.20 fortsätter för V75. Inofficiellt ser jag det – som jag skrivit tidigare – som spikat sedan länge. I det monumentala pokalsårsgrepp som ATG liksom har hela travsporten i.

Där ingen – eller få – vågar vara kritiska.v75

Och där de, de var ju nämligen inte så många, som tidigare varit av något som kallas ”motstånd” inte ens fått ta del av den enkät som varit ute hos banorna eller blivit tillfrågade om vad de tycker. Bland många andra i ledande positioner ute på landets travbanor.

Det känns faktiskt inte bra någonstans.

_____

”Aha! Va! Trav! Vad udda! Vad kul! Så spännande!”.

Det finns där.
Det gör ju det.

20160912 Kriterieutagningar Solvalla

Henrik Ingvarsson

Foton: KANAL75
Foto understa bilden: PEEO PLOFF

6 KOMMENTARER

 1. Bra haha. Känner igen mig.

  Är revisor i våran Brf fick ta över efter en 86 årig kämpe.
  Han vägrade att stiga åt sidan …. så det blev omröstning vid årsstämman.
  11-9 blev resultatet ..

  Ser fram emot Skellefteå V 7an har fått nog av jippo lopp ” Unions Kampen”
  ”Åbys Stora”.
  Och journalister som överöser varandra med superlativer ,, då blir jag misstänksam.

 2. Jag undrar just hur väl förankrat ST/SGs nya vinkel är inför spelregleringen 2017, där ATGs roll helt ska särskiljas från sporten, samt ST/SG själva ska ansvara för all hantering av information, och prissätta denna till spelanordnarna , och därmed göra samtliga banor fullständigt tandlösa , utan möjlighet att påverka sin ekonomi annat än i marginell form genom lokaluthyrning och liknande.

  Jaja, kommunikationsansvariga inom såväl ATG som ST är ju ungefär lika vassa som de sponsringsansvariga samt mediaansvariga. Lite som grillverktygen som köps nya varje vår för vem orkar ta in skräpet när vintern kommer?

 3. Du får köpa kvalité, då håller grillverktygen några år trots övervintring i vinterklimat. Tyvärr verkar de nämnda yrkeskårerna också övervintra hur länge som helst, trots att de rostat ihop för länge sen.

 4. Om vi för ett ögonblick ignorerar det vällovliga syftet med Eriks dress och istället fokuserar på det i andra sammanhang nyligen aktualiserade ”Regler är regler”, så kan man ju undra hur ST-byråkraterna tänkt:

  – När en kördress registrerats får man inte byta inom 3 år, ovan nämnda dress anvåndes i 1 månad förra året och kan antas användas lika länge i år.

  – Vid nyregistrering godkänns inte enfärgad bål, utan det finns ett 30-tal mönster att välja på.

  Antingen gäller reglerna på ST:s webb bara för ”pöbeln” medan eliten har ett annat regelverk, eller Erik kör i en oregistrerad kördress.

  Efter vinterns/vårens debacle med SHL-tröjorna ser jag det andra alternativet som troligast, men oavsett vilket…..

  • Erik Adielsson clearade detta med ST redan förra året när han blev tillfrågad om denna kampanj, och de godkände det eftersom det var för en god sak, och att det var endast grundfärgen som ändrades. Inga sponsornamn eller övrigt utseende ändrades. Jag antar att också andra kuskar som vill göra en god sak kan få dispens med liknande kampanjer.

  • Jo, men grundfärgen är väl ganska väsentlig för dressen, eller…

   Som sagt, ”Regler är regler” – ibland, och mer för somliga än andra.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar