Mycket skrik för lite ull.

Så kan man sammanfatta resultatet när det gäller förhandlingarna med Jordbruksverket angående Åbys banveterinär Anders Bergqvist.

Möjligen kan Åbys sportchef Jon Walter Pedersen vara hyfsat nöjd eftersom ett par kuskar nu har hävt sin bojkott mot banan.

I synnerhet att Robert Bergh i fortsättningen kommer att köra på sin hemmabana igen trots att Anders Bergqvist kommer att jobba kvar. Åbys har ju satsat både prestige och ekonomiska garantier för att kunna knyta Bergh till Åby.jon-walter-pedersen

Tidigare har Robert Bergh deklarerat att han inte kommer att köra på Åby de tävlingsdagar som Anders Bergqvist jobbar. Nu är det hotet undanröjt – trots att Åby, och Svensk Travsport, inte lyckades få bort Bergqvist. ST:s Johan Lindberg har ju tidigare hävdat att Lindberg borde skiljas från sitt uppdrag

Om överenskommelsen är det nog ingen överdrift att påstå, som Mäster Skräddare gjorde:

”Det bidde en tumme.”

Anders Bergqvist kan fortsätta att utöva sin makt, precis som han skall göra. Men han kan också missbruka sin makt, som många anser att han har gjort.

Bergqvist kan fortsätta att sätta startförbud på hästar, han kan ställa in tävlingar, han kan se till så att kuskar blir avstängda när de använder sina körspön på ett enligt honom felaktigt sätt, han kan bestämma att hästar inte få tävla utan skor och så vidare.

Och Bergqvist kan fortsätta att rota i hästskötares väskor, och uppträda både hotfullt och arrogant. Som det påståtts att han har gjort.anders-bergqvist-och-lutfi-kolgjini

Den enda inskränkningen är att Anders Bergqvist i fortsättningen inte kan polisanmäla kuskar och ryttare för brott mot djurskyddslagen. Som han gjort vid några tillfällen. Nu måste veteriniären ta omvägen via Länsstyrelsen innan det blir ett polisärende. Vi kan nog utgå från att Länsstyrelsen får lite mer att göra efter det här beslutet.

Räkna också med att Anders Bergqvist även i framtiden kommer att spela många en del spratt.

Till sist: På lördag plockades guldloppet bort ur V75-omgången. Sådant händer ytterst sällan. Den här gången var det befogat, loppet håller ytterst låg klass med en stor favorit i Sir Ratzeputz. Även ATG börjar nog inse att spelarna är på väg att ledsna på alla låga utdelningar. Möjligen kan de skickliga jackpott-spelarna i Belgien ha synpunkter på beslutet. Kanske är det dags för ST att se över tävlingsprogrammet. Det är inte särskilt smart att ha ett guldlopp en mörk oktoberdag i Skellefteå. På lördag ser det mer ut som ett breddlopp.

LP

 

 

8 KOMMENTARER

 1. LP.

  Troligen har A B vaknat upp ur sin dröm och
  har säkerligen ett målbrev som är väl definierat.
  Så lugn Persson, det ordnar sig alltid.
  A B är som dom flesta inom travet, går på fälgarna m a o PRO väntar.

  Bosse Vojlock, fortfarande gift med Blofattiga Berit

 2. Det är inte så konstigt att det blir urvattnat när man kör bergsåker 27/8, hagmyren 10/9 solänget 17/9, Skellefteå 8/10…. Dom kan då planera!!!!

 3. Den eviga frågan, är det Bergqvist som gör sitt jobb eller de andra som inte gör det.

  VM i V75 borde gå till ”belgaren” som sopar rent var och varannan vecka. Världens skickligaste spelare, även utan robotspel.

 4. Märkligt hur Belgien under våren 2015 när Paribet sopade rent, höll en mycket låg profil, och vartefter Paribet taggade ner omsättningen under hösten 2015, så ökade Belgien sin, för att under 2016 när Paribet TROTS över miljarden i omsättning och sannolikt +110% i återbetalning (över 100 miljoner i nettovinst) helt sonika lade ner en strålande riskfri verksamhet, bara för att det som tidigare var förbjudet, nu blev tillåtet, men med sämre villkor än det som tidigare var förbjudet. (SUCK)
  Nu vinner Belgien t o m mer än Paribet gjorde under samma period 2014, samtidigt som för all del USAbolagen är borta, liksom Tyskland, Sydafrika mfl.

  Men rejkback, det är ju förbjudet eller nej, nu är det ju tillåtet, men med sämre villkor? Förklara det där den som kan.

 5. De som är på Åby förstår att det behövs en Banveterinär. Dock hade man velat ha en person som inte har som främsta uppgift att vara stöddig och arrogant.. Alltså det är fel person på fel plats. Byt ut han mot en person som har lite mer social kompetens!

  • Du menar den sorts sociala kompetens som våra ödmjuka tränare och kuskar har?
   De som alltid tänker på sina djurs bästa.

 6. Tycker att ST:s Johan Lindberg ska vara tyst angående sina uttalanden, med tanke på dopningsskandalen i Elitloppet. Att sätta munkavle på ”sin egen” veterinär innebär inte samtidigt att han kan gör det med alla andra också. Vad var det Nationalteatern sjöng…”den som själv har nåt att dölja ropar på förstärkt polis”

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar