Conrad Lugauers femåring Spartan Kronos var något av vårens och sommaren dark horse i Sverige. Han kvalade in till Olympiatravets final och var tredjehandsfavorit i Jubileumspokalen bakom Nuncio och Volstead.spartan-kronos-jagersro

I Olympiatravet galopperade Spartan Kronos direkt och i Jubileumspokalen blev han rejält trött efter ett tufft lopp. Det är faktiskt så att Spartan Kronos är utan seger på sina sex svenska starter i år.

Det verkar som om den här hästen trivs allra bäst på Vincennes i Paris. Efter två segrar och en andraplats i juni slog han till rejält igår på kolstybben. Lite i skymundan av allt det fina som hände på Solvalla plockade Spartan Kronos enkelt ned det franska styrkefenomenet Bugsy Malone.

Conrad Lugauer fick en bra start och körde tidigt till ledning med Spartan Kronos. För att strax senare släppa till Bugsy Malone. Jag gissar att det var den taktiken som Conni hade lagt upp på förhand. Att lifta med bakom den den hårddragande Bugsy Malone är ett önskescenario.

Så blev det också. När loppet skulle avgöras fanns bra två hästar med i tätstriden. Lugauer kunde vänta länge innan han satte in slutstöten. Bugsy Malone försökte att försvara sig, men Spartan Kronos gick inte att stoppa denna dag.

Spartan Kronos vann på 1.12,3/2700 meter och segern var värd cirka 350.000 kronor. Tidigare i år har Spartan Karons sprungit in 660.000 kronor på Vincennes. Med gårdagens seger han alltså dragit in en miljon i Paris. På sina fyra starter i Sverige har det ”bara” blivit 110.000 kronor.spartan

Inte så konstigt att Lugauer fortsätter att matcha sin Muscle Hill-son på Vincennes. Nästa uppgift blir nämligen Europeiska femåringschampionatet den 14 oktober i Paris. Då blir det dock lite tuffare eftersom en viss Bold Eagle också skall starta i det loppet.

Till sist: I vintras var Bugsy Malone uppe i ringen vid auktionen på Vincennes. Efter en ganska vild budgivning slogs klubban på 380.000 euro. Ofattbart bra tyckte jag då. Det tyckte dock inte ägaren Philippe Allaire som ropade tillbaka sin Ready Cash-son.

LP

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar