Det är en öppen dörr att slå in. Det går att backa in en lastbil på tvären och bredden med släp och allt.
Jamen. Så då trycker jag väl in den då.

När det gäller Torbjörn Janssons beskrivning kring det här. Putta er alltså dit, till Torbjörns sida (eller läs – om det går – på bilden jag klipper in här från det han skriver, och kom sedan tillbaka och lägg till det som Travronden följer upp med; att ärlighet visserligen varar längst, men att ST ingenting kunde göra).

skarmavbild-2016-09-26-kl-15-08-56

Det är klart att regler ska följas. Att om en person börjar propsa på att just den ska ha sina sköna specialuppgörelser så ska nästa också ha det. Och nästa. Och sedan blir det liksom knepigt (här skulle man kunna flika in exempel på proffstränare som fått licens utan att ha gått hela tränarkursen, medan andra inte fått det, apropå sådana däringa lika regler för alla).

Men om det här nu var ett ”extremfall”, som ST uttrycker det som, då borde det väl kunna behandlas som ett sådant också.

”Extrem” alltså. Extremt i det här sammanhanget lär väl betyda ‘synnerligen ovanlig omständighet’? Inte sant. Som alltså inte förekommer särskilt ofta. Snarare jättesällan. ”Extremt” sällan.

Ja, och här ska dessutom ingen komma och tro att de ska lägga loppen åt oss. Bestämma i vilken ordning de ska ligga på kupongen, det gör nämligen vi och ingen annan och det är silver och brons och lärlingslopp och stoelit och det är knepiga grejer det här. Med att lägga lopp.

Och när man sedan säger att man inte kan lova någonting – efter det lägger man ut loppet på det sätt som tränaren bad på sina bara knän för.

Vad som är det tjatigaste/mest förutsägbara i branschen? Jajamen, att gnälla på ST. Och alla lär dessutom tycka precis så här om det här och då är det är ju ännu mer förutsägbart. Billiga poänger så att Ullared nästan rodnar.

Fast samtidigt, vad fan liksom.

Henrik Ingvarsson

Tillägg: Det ska sägas att poängen för Victor A.U. inte hade räckt för att komma med i loppet på Färjestad, men det är samtidigt inte riktigt diskussionen här.

17 KOMMENTARER

 1. Hur vet du att han inte haft tillräckligt med poäng för att vara med i Färjestad? Är du så säker på att han hade blivit oplacerad i finalen?

  • Lade inte in den aspekten. Har fattat det som att det var antingen eller (vid finallopp = ingen start på Färjestad). Som sagt – inga placeringsvärderingar i den tilltänkta finalen :).

 2. STs reglemente innehåller en uppsjö av dåliga och luddiga paragrafer. Gå igenom hela rasket nu och gör det riktigt, tydligt och med sunt förnuft.
  Sen gör det saken inte bättre av att sportavdelningen består av extrema betongmänniskor som inte är kända för att ha nån känsla i nåt läge.

 3. Samma med ägardresser mm. Miljardärerna som Mellby Gård mm får köra med sina namn på dresserna. Vi vanliga ägare inte. På väldigt diffusa grunder där man gör skillnad på folk och folk… Men de har ju alltid haft det, varit med så länge =)

  Nästan så att man blir paranoid vid spårlottningar mm också då de största gynnas vid så många andra tillfällen. Synd att ST blivit storägarnas och storuppfödarnas knähund.

 4. Vilkas ärenden går ST?

  Sina egna först och främst.

  ”Det är VI som bestämmer! Här ska minsann ingen komma och ha synpunkter på vårat jobb! Regler är regler. Vi har minsann tolkningsföreträde! Hur skulle det se ut om alla kom med sina önskemål?! Så har vi aldrig gjort förut.”

  Stig Malms epitet ”betonghäckar” passar utomordentligt väl in på STs tjänstemän.

  Tack Torbjörn för att du avslöjar dessa fasoner.

 5. Ett reglemente kan aldrig täcka alla situationer som kan uppstå, man måste då använda sunda förnuftet. Exempelvis fotbollsmatcher som avbryts pga av bråk, ska matchen spelas om ska något av lagen dömas som vinnare etc. Klubbar får dålig ekonomi, ska dom flyttas ner/uteslutas osv.

  ST verkar sakna den bollkänsla som krävs av ett förbund, samma sak med ATG som har svårt att förstå spelmarknaden. I det senare fallet så är orsaken enkel, man är ett spelbolag där personalen helt saknar kunskap om produkten. Jag har lyssnat på Unibets VD Henrik Tjärnström några gånger, många nivåer bättre än Skarplöth. För övrigt tror jag Skarplöth är borta om ett halvår, han är väl snart den ende som är kvar av Viasatrekryteringarna.

 6. Förstår att TJ blir irriterad och som hästägare hade jag tyckt det var jävligt surt, men att börja tumma på regler kan också slå helt fel, vad är nästa grej man tänjer på gräsen för då. Någonstans måste man ju sätta gränsen och hur orättvist hade det varit för en eventuell tränare och ägare som blivit förfördelade för att man inte följde reglarna.
  Det är lätt att hacka på ST, oftast välförtjänt, men i detta fallet tycker jag det är oförtjänt ris.

 7. Att TJ ville att loppet skulle läggas sent är en lite egendomlig begäran. Det blir en ohållbar situation för ST om fler vill ha loppen förlagda enligt speciella önskemål. Däremot borde det finnas lite fingertoppskänsla när det görs ett ärligt försök att följa alla STs regler, även när de krockar. Om karenstiden hade varit en dag längre hade Victor A.U. fått startförbud ändå därför att han avstått finalplats pga av han inte fick starta? Eller har ST tolkat sina egna Moment 22-regler fel?

  Tyvärr på bekostnad av hästägarna. Som vanligt är det hästägarna som drabbas. Alla som varit med ett tag vet vilken tunn knivsegg en startklar häst balanserar på. När startförbudet är hävt kan den ha feber, sårskada, vara halt m m, m m.

  • Nej det är inte hästägARNA som drabbas. Det är Victor A Us ägARE som drabbas. Men då kom ju en annan häst med i loppet. Om man tummat på reglerna och visat ¨bollkänsla¨eller ¨fingertoppskänsla¨, vilket alltså är uttryck för att man ska frångå reglerna, då hade ju den andra hästen blivit utan starttillfälle och då hade alltså den hästägaren drabbas. Om den tränaren då varit lika företagsam och haft samma gehör i kvällspressen som TJ så kunde det då blivit samma drev mot ST – fast av omvänd anledning.

   • Nu var det faktiskt inte så att någon annan häst kom med istället eftersom Victor A.U. inte hade poäng som räckte. Vilket också den noggranne iakttagaren kan läsa i Henriks text.
    LP

 8. Sorry, det var som du skriver inte särskilt uppmärksamt av mig.
  Men då förstärks ju bara min invändning mot Ewa S inlägg – inga hästägare drabbades.
  Det är exakt det Ingvarsson skriver; ¨Vad som är det tjatigaste/mest förutsägbara i branschen? Jajamen, att gnälla på ST.¨
  Ewa S inlgg blir en som en gjuten illustration till den meningen.

 9. Persson: Till finalen var han kvalificerad och en bra Finidiplacering där har gett poäng till ev start på Färjestad om det är den du menar?

  • Erik tycker nog att ST gjorde rätt, samtidigt som det var lite fel….. som den sanne diplomaten!
   Sen är det väldigt olyckligt att även Erik går på Skarplöths fabulerande med sitt siffertrixande.
   Även Erik driver företag och borde veta att det är resultatet som räknas, inte en omsättning som ökat till priset av…. det får vi inte veta!

 10. Det är ju helt fel att hästen får ytterligare startförbud för att ha avstått finalplats, för det var ju inte det som hände. Hästen straffas för att ST inte klarar av att hantera anmälan med reservation kopplat till karenstid – de skulle givetvis ha hjälpt honom med att stryka hästen om loppet hamnade för tidigt på dagen, utan att för den skull låta honom påverka när loppet skulle köras.

  Det ligger i mångas intresse att loppen är fyllda, i synnerhet i finalerna. Kan ju inte vara att föredra att tränare anmäler utan att säga något, för att slippa bestraffning – och sedan får vi en tidig strykning på V7.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar