Det enes död, den andres bröd. Ja, ni känner igen det där.

Jag kan tänka mig hur ägarna till Speed Delicious kände sig på Vincennes idag. Deras häst var ju först i mål, hade vunnit sitt lopp på Vincennes. I sin tredje start för Fabrice Souloy.jean-michel-bazire-bild-1569

Då kommer det där otäcka, inte sällan förhatliga, ordet upp på den stora bildskärmen:

”Enquete”

En lång plågsam i väntan på domarnas besked.

Så kom kallduschen. Jean-Michel Bazire hade stört en konkurrent i sista kurvan. Diskad, av med allt. Slarvigt av Bazire och en helt onödig diskning.

Så det där med brödet. Det kunde Erik Lindegren och hans kompanjoner som äger Ochongo Face smaska sig. Efter fyra totalt misslyckade franska starter i Souloys regi var Ochongo Face idag som vi var vana vid att se honom i Sverige.

Efter att ha blivit diskad i alla sina tidigare fyra starter i Frankrike vann Ochongo Face direkt i sin debut för Björn Goop – med Franck Ouvrie i sulkyn. Till högt odds och med 200.000 kronor i förstapris.

Ibland är världen ganska konstig. En Goop-häst som får segern när en Souloy-häst blir diskad. Jag tror inte att Fabrice Souloy var så nöjd med det.bjorn-goop-i-guldhjalm-2

Till sist: Idag skulle det komma en kommuniké från den europeiska travunionen, UET,angående Souloy-fallet. Under mötet kunde man dock inte enas om vad som skulle kommuniceras. Därför blir det fortsatt tyst från det hållet.

LP

EN KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar