Nu får ni ursäkta alla kundtjänster där ute. Och alla ni som jobbar på alla kundtjänster just där ute. Verkligen ursäkta och ta det här på rätt sätt.

Men jag bara måste erkänna. När jag har kontaktat er genom åren, i olika sammanhang … om till exempel fotbollsmatcher som inte är tänkta att sändas på någon tevekanal men som man själv kanske tyckt borde sändas och kanske i mina ögon om nåt felval hit och nåt felval dit och varför funkar det här sig si eller det här så och också faktiskt någon gång om hur rätt ni har … på det ställe vars den kundtjänst som just ni jobbar för tillhör.

Som sagt. Ännu en gång. Jag ber tusen gånger om er barmhärtighet.
Men jag har nog aldrig fått något rakt svar från er. Aldrig ett konkret förtydligande kring mitt spörsmål. Aldrig något som ordentligt skingrat dimmorna. Jag har alltid fortsatt stått där, eller utmattad legat ner … med åtminstone en följdfråga att hala fram. I regel mycket mer än så…

Därför måste jag säga att jag är ordentligt omtumlad kring ATG:s tydlighet på signaturen ”Lunkans” (förekommer frekvent på denna sajt) fråga kring enkät om och kring starttiden vad gäller V75; den så omtalade och infekterade om huruvida det ska vara 14.30 eller 16.20. Och hur det går med denna så ivrigt diskuterade starttid. En frågan Lunkan ställt och idag fick svar på.

Och nog för att jag – jag skrev det för ett tag sedan – är benfast övertygad om att någon ändring, trots all opinion mot det som finns, inte kommer att ske; att 16.20 också för skapligt överskådlig framtid kommer att vara V75-spelets start. Men aldrig trodde jag att ATG:s kundtjänst skulle släppa informationen så rakt och tydligt.

Ja, oavsett vilket måste jag tillstå att det är ett ganska fascinerande svar.

skarmavbild-2016-09-21-kl-14-50-56

Henrik Ingvarsson

22 KOMMENTARER

 1. Propagandageneralen har säkert ett bra svar som beskriver hur någon kanske har missuppfattat den generella tonen i huset.
  Det blir ju lätt missförstånd när agendan är stenklar, men propagandan säger något helt annat.

 2. Jag blir så jäkla matt, har en del i en av hästarna i kriteriet så det blir ett valla-besök på söndag.
  Efter det kommer jag inte att sätta en fot där annat än om jag har starthäst, samma med V75, 16.20 är döden. Går ju inte att tro på att Johan Lindberg och STs tondöva styrelse ska vakna, Skarplöth har snart dödat mitt travintresse, och jag är långt ifrån ensam.
  V86 tristess, V75 16.20 solvalla söndagar kommer att bli totalt fiasko, vaknar inte ST och tar kommandot över ATG lägger jag ner helt.
  Är nog bara ST som tror på Skarplöths fabler, enkäten var dessutom ett riktigt lågvattenmärke.
  Fy fan va förbannad jag blir

 3. Fick för ca en timma sedan en sådan undersökning.
  En sak som retar mig var frågan om starttid skall vara 14.30 eller 16.20. Varför ingen öppen del att svara annat alternativ på i den frågan. Kan nämligen tänka mig första start runt 15.15.

 4. Är det inte dags för Hans Lju(n)gkvist att lämna över stafettpinnen som det så vackert bruka heta, till någon som kan stå emot och försvara sporten. Ludde eller Walmann kanske kan bli ordförande tillfälligt och rätta till alla idiotbeslut som tagits sista åren.

 5. Jag fick också en sådan enkät mejlad nu på em och jag känner som SLATTEN32, och en optimal starttid V75 för mig vore nånstans mellan 15-15:20. Mesta möjliga tid hinna förbereda sig för V75 utan att det just inkräktar på lördagskvällens planer.

 6. Jag är ledsen, men det är bara att ge upp travet. Någon Ina Scot, Fridhems Anbra eller Copiad lär ni inte få se igen, ni kommer se speloptimerande TV. Publikplatserna kommer att tömmas mer och mer. En storloppsseger droppar ner obemärkt i ägarnas djupa fickor. I Belgien skrattar man åt ATG och varje vecka rånas de svenska spelarna helt lagligt.

  Vad finns det egentligen för ”fint” kvar i den svenska travsporten?

 7. ”Frågorna är inte ställda på ett sätt som är ledande till att ge positivare bild. De är neutrala för att fånga upp deras åsikter och erfarenheter och vilja – såväl negativ som positiv.”
  (Från Johan Lindbergs veckobrev)

  • ”Vi kan ta in en massa kundundersökningar, men finns det någon som är bättre än vår egen omsättning? Den är upp. Och om spelarkollektivet fick välja hade det blivit 16.20.” Citat av Skarplöth i Expressen 17 september.

   Varken ATG eller ST är ett enda dugg intresserade av vad deras kunder anser. De bollar med statistik som det passar dem, viftar med fejkade undersökningar och kör på mottot ”kunden har alltid fel, vi vet bättre”. Och då går det som det går… tills det inte går längre.

 8. Fick enkäten mailad till mig idag, spännande att jag lade ned tid och besvarade den trots att det tydligen inte betyder någonting om man ska tro ATG:s kundtjänst.

 9. Rättelse från ATG…

  Nu kom detta svar på Fråga ATG:
  ”Hej igen Lunkan,

  ber om ursäkt för vårt felaktiga svar tidigare. Nu har vi kollat upp det här – och så här ligger det till: i fredags skickade Svensk Travsport en undersökning till de aktiva inom travsporten gällande V75s nya starttid kl 16.20. Den har inte skickats till ATGs kunder via kundpanelen.

  Resultatet från undersökningen kommer – tillsammans med andra undersökningar och ekonomiska faktorer – att ligga till grund för beslut i oktober om att fortsätta eller inte fortsätta med den nuvarande starttiden.”

  F’n tro’t… Jag tror hellre på Tomten.

 10. Som det är nu missar man hela avgörandet. Vilken normal familjemedlem kan sätta sig framför tv`n en lördagskväll. Inte jag iallafall. Man ska laga och äta lördagsmiddag tillsammans med familjen. Man kanske har gäster eller ska iväg på något, bio, konserter el annat nöje. Sen kanske barnen vill se Bolibompa Det funkar inte för mig, inte lika kul att se det i efterhand el rätta raden via text-tv. Men jag är bara en simpel småspelare, en sån där som lägger ett par hundra/omgång. Vem lyssnar på mig/ på oss? 15-1730?

 11. 106 mille i lördags ej pension eller lönehelg. Bra.

  Starkt jobbat Skarplöth känns som du är en långskubbare 2 700m
  Bryr dig ej om alla dessa US importer 1609 m med Lunkan i spetsen.

  Känns som det är många hästägare som gnäller om 16 20.

  För oss spelare är tiden perfekt får gärna vänta till 18 00 så vi får in ytterligare
  30 mille.

  • Grattis Macken!
   Lika trångsynt som skraplotten, lägg dina spel på virtuella hästar i framtiden, jag kommer i alla fall inte att tillhandahålla några spelobjekt till dig!
   Och lär inte vara ensam om det.

  • Jag kan inte annat än le åt dina kommentarer Macken. Du tillskriver mig stor makt, men jag måste nog göra dig besviken då jag varken är hästägare eller på annat vis aktiv inom sporten. Jag är, precis som signaturen Johan ovan, en vanlig småspelare som haft travet som en rolig avkoppling på lördagseftermiddagarna innan resten av kvällen tar vid.

   Du drar än en gång upp förra lördagens stora omsättning utan att nämna att det var dubbel jackpot för första gången på mycket länge. Du tror inte det hade något med saken att göra?

 12. Räknar kallt med att Macken är en ironiker av rang, väl?!

  16.20 drar ett löjets skimmer över sig. Vem vill ha denna starttid? Möjligtvis att några få yrkesspelare kan tänka sig gilla starttiden då den möjligtvis (eller?) kan tänkas generera nån Harry Boy miljon extra i omsättning och därmed ”döda” pengar till vinstpotten. Vi vardags travälskare och spelare, vi är (och ja, nu generaliserar jag) i majoriteten för en tidigare starttid. Jag tror också att det är vi, som omsätter någonstans mellan 50 000 och 200 000 per år hos ATG som är den primära delen av spelarkåren att ta hänsyn till (rätta mig om jag har fel).

  14.30 el 15.00, kan man be om det, för egen, för familjefridens och för (iaf sett till mig och många av mina spelande vänner och bekanta) ATGs del.

 13. Han Anders på kundtjänst sa väl somdet var!

  Jag har sett formulering av några frågor, något mer tendentiöst får man väl leta efter.

  OM Sifo gjorde samma saker och också hade en agenda så skulle det väl låta så här:

  Socialdemokraterna har som ambition att höja skatten speciellt för de som arbetar till världens högsta,
  Kände du till detta? Ja eller Nej

  Skulle du rösta på Socialdemokraterna om det varval idag ? Ja eller Nej

  Basen för spelande på ATG är de spelarna som spelar regelbundet på V75.

  Skicka ut en enkät till de som spelar V75 på lördagar på ATG.se regelbundet så får ju ATG ettundelag.Det är de som man verkligen skall värna om.

  • Det där med en enkät till kunderna har jag efterlyst massvis med gånger på Fråga ATG och hos en del travbanor. Det vågar de aldrig göra, för de är rädda för svaret. Istället gör Skarplöth uttalandet: ”Vi kan ta in en massa kundundersökningar, men finns det någon som är bättre än vår egen omsättning? Den är upp. Och om spelarkollektivet fick välja hade det blivit 16.20.”

   ATG har bestämt sig för vad vi kunder anser. De bollar med statistik för att få det till att se ut som om vi alla är nöjda och glada. De vill inte lyssna på kunderna. Trots att Skarplöth uttalade följande ord på en presskonferens den 16/10-2015. ”Vi måste lyssna på kunderna, testa, utvärdera och skruva”.

   Det enda kunderna kan göra är att sluta spela V75. Men det lär aldrig hända.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar