Någon som hört talas om Philippe Billard?philippe-billard

Jaså inte. Då är det dags att lära sig det namnet. Billard är nämligen ny tränare till topphästar som Your Highness, Lionel, Moving On och Timone Ek.

Enligt tgn.no är 56-årige Philippe Billard svåger med Fabrice Souloy. De två tränarna håller dessutom till på samma ställe, Haras di Ginai.

http://tgn.no/index.php?

TGN.no skriver att Fabrice Souloy igår även blev avstängd i Italien. Därför nekades han att starta Timone Ek i Gran Premio Continentale i Bologna som avgörs på söndag.

Philippe Billard har tagit över 58 hästar från Fabrice Souloy. Bland dom alltså de tre hästarna som hade mycket för höga värde av kobolt under Oslo Grand Prix-söndagen, Your Highness, Lionel och Timone Ek.

Tränarbytet innebär i praktiken att de här hästarna kan starta i både Italien och Norden där Fabrice Souloy nu är avstängd

Andra svenskägda hästar som nu tränas av Philippe Billard är King Sir Kir, Tell Me No Lies och Goin for Gold Zaz samt norskägde Juliano Rags.

Fortfarande står dock Fabrice Souloy som tränare för flera andra svenskägda hästar: Arazi Boko, Cash Gamble, Greenleaf Slim, Lover Face, Pantarei Ans, Prins Orlando och Speed Delicious.

Totalt har Fabrice Souloy knappt 20 hästar kvar på sin träningslista. Bland dom Un Mec d´Heripre.

fabrice-souloy-bekymrad-min

Philippe Billard inte haft någon starthäst sedan i maj 2013.

– Det jag känner av Philippe Ballard är att han är en man med karaktär som inte är lätt att styra, säger Anders Lindqvist.

Igår kom det väntade beskedet att topphästen Nimbus C.D., som delägs av Mats Sundin, var på väg till en  ny tränare. Det var Travronden.se som först rapporterade om detta: https://www.travronden.se/nyheter/sport/sundin-flyttar-sina-hastar-fran-souloy-94766

Enligt de uppgifter jag har fått blev Souloy mycket irriterad över att ägarna nu flyttar hästen.

Valet för Sundin och hans kompanjoner stod mellan Philippe Allaire och Bold Eagles tränare Sébastien Guarato. Men eftersom Allaire inte tar in hästar ”utifrån” blev valet till slut enkelt för de svenska ägarna.

Till sist: Senast Philippe Billard hade hästar i egen träning var de två hästar som hade tränats av den då avstängde Nils Enqvist, To and Fro och Secret De Peschard. Några framgångar blev det dock inte.

LP

 

25 KOMMENTARER

 1. Lionels ägares rädsla för att hästen ska förknippas med doping gick tydligen över fort. Behöver hästen ens byta box?

  Men namnet noterat, betraktar det tillsvidare som ett alias till Fabrice Souloy.

 2. Det her høres absolutt ikke bra ut.

  Dette er sannsynligvis en juridisk reell og korrekt endring. Men er det egentlig noen endring ?

  Og hva viser dette oss egentlig, om hvordan man som eier/eiere tenker og hva som er viktigst ?

  Det er 2 ting som man kan se ut av det her. Hvordan jussen er, og hvordan moralen er.

  Så er det opp til sportens organer, eiere, trenere, kusker, ansatte, tilskuere og media og vise hva de til enhver tid synes om de som enten bryter eller beveger seg på kanten av lover og regler – juridisk eller moralsk.

 3. Antar att svågern använder sig av samma italienska veterinär som Souloy skyller på. Även Nisse Enqvist skyllde på en Italiensk veterinär. Det är synd om hästarna….

 4. Hvis det virkelig er måden at løse problemer på i travet – så er jeg ihvertfald endegyldig færdig med at se trav og ikke mindst spille på trav. Så foretrækker jeg alligevel cykling. Her bestemmer atleten ihvertfald selv hvad de putter i sig

 5. Det är väl ytterst tveksamt om franska travförbundet överhuvudtaget bryr sig om vad som händer i Norden kring doping, man har ju tidigare helt nonchalerat de avstängningar som beslutats om i Sverige. Signalvärdet är uppenbart, gör vad du vill utanför Frankrike. Risken för upptäckt är trots allt minimal vid doping och blir det enda resultatet förlorade prispengar så lär ingenting förändras.

  Om allt nu rinner ut i sanden borde Norden inte tillåta franska hästar att starta här, visst är det orättvist mot oskyldiga men enligt min syn så beror det helt på Frankrike. Det går knappast att bortförklara de höga värdena på FS-hästarna, denna gång går det heller inte att skylla på dåligt rengjorda gästboxar. Givetvis slår det tillbaka på de svenska tränare som har filial i Frankrike, dessa lär åka ut direkt.

  Givetvis är ovanstående drastiskt men vad ska man göra med det protektionistiska synsättet som finns i Frankrike.

 6. Ja så var det fixat: FY FAN!
  Nu finns bara en sak att göra och det gäller alla som anser sig vara djurvänner och gilla travsport och rent spel, nämligen att bojkotta allt som dessa herrar är inblandade i.
  Spelarna spelar ej i lopp där dessa herrar har häst anmäld,hästägarna vägrar starta i lopp där dessa herrar har häst samt kuskarna vägrar att köra dessa herrars hästar.
  Om någon ägare eller kusk visar sig villig att bryta mot dessa regler,så utökas bojkotten mot dessa

 7. Kanske måste man även knyta avstängningar och bestraffningar till hästarna, för att ägare som inte bryr sig ska bli mer nogräknade när det gäller vem de skickar hästen till.
  D v s vid prestationshöjande doping – eller varför inte i samtliga fall som klassas som doping – och positivt A och B test så är hästens karriär över. Rakt av.

  Då faller hela tanken med ”målvakter”.

  • Säg att du skämtar , annars var det där nog bland det värsta jag läst, menar du verkligen att en helt ovetande och oskyldig hästägare ska straffas på det viset ?
   Utan att vara speciellt insatt i juridik skulle jag nog kunna tänka mig att det blev något av en julafton för advokater

  • A – nej, jag skämtade inte men man ska inte ta det för allvarligt heller. Det var funderingar utifrån situationen att hästägare trots kännedom om doping låter hästarna stanna kvar via en uppenbar målvakt (som inlägget handlade om). Nu var det inte så i detta fall.

   Man behöver ju inte gå så långt som att karriären är över, men om en tränare har gjort sig skyldig till doping så tycker jag inte att det är upp till hästägarna att av någon anledning fortsätta stötta en sådan person – inte om de ska tävla om spelarnas pengar. Så man kan ju stänga av hästen under en kännbar tid. Det viktiga är ju att ingen tränare ska våga ta risken. För att det ska bli någon julafton för advokater så krävs det ju att det är vanligt, och det hoppas jag att det inte är.

 8. Det verkar ju vara gott om svenska och norska ägare som inte bryr ett minsta dugg i den här pajashistorien, annat än om sina egna pengar, i alla fall kortsiktigt. En sån som Claes Svensson hamnar stenhårt på min svarta lista i alla fall, han har ju i och för sig varit svartlistad hos många tidigare också.

 9. I och med att det finns en koppling till Enqvist och en ”italiensk veterinär” vore det intressant att veta om det är samma veterinär som förekommer i båda dopinghistorierna och i så fall vilka fler tränare som denne veterinär samarbetar med.

  • Det vore på sin plats att även ta hårprover på hästarna som kommer från Fabrice för att undersöka om det förekommit anabola steroider med tanke på kopplingen till Enqvist och Souloy´s svåger.

 10. Av ren självbevarelsedrift borde alla tränare som får hästar från Souloy, innan ev. start, låta ta prov både för kobolt och steroider på dessa hästar.
  Bättre vore kanske att Franska travmyndigheten före startanmälan krävde fullständigt prov på alla hästar som kommer från Souloy, och debiteras hästägaren.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar