Örjan Kihlström är storloppens mästare i år. Framför en lägereld utanför Älvsbyn i Norrbotten fick Örjan i fredags veta att han även har vunnit Oslo Grand Prix.

Retroaktivt.6-tobin-kronos-och-orjan-lj-jpg-554734

Det innebär att Örjan Kihlström har vunnit tio lopp med minst en miljon i förstapris under året.

Dessutom väntar ytterligare några mycket penningstinna lopp. Ett av dom är UET Trotting Masters som avgörs på Bjerke i Oslo på söndag och där vinnaren får nästan två miljoner kronor.

Mycket talar för Örjan Kilström även i det loppet. Han och Nuncio är ju faktiskt obesegrade i sina sju starter efter den dopinghärva som rullades upp i slutet av förra veckan.

Örjan Kihlström kan också få chansen i VM-loppet på Yonkers Raceway utanför New York den 15 oktober. I det loppet väntar 500.000 dollars på vinnaren.

I så fall bakom On Track Piraten.

– Plan A för oss är att Örjan Kihlström skall köra vår häst i VM-loppet, säger ägarrepresentanten John Backlund.On Track Piraten vann SM

On Track Piraten var med i VM-loppet redan ifjol. Den gången körde Erik Adielsson hästen som då blev oplacerad. Sedan dess har Johnny Takter varit ordinarie kusk bakom On Track Piraten. Under Takters time out har tränaren Hans R Strömberg kört sin häst i ett lopp och Jos Verbeeck i två lopp. Hästen har slutat tvåa i alla de tre loppen.

När Mastersfinalen avgörs på söndag blir det åter Jos Veerbeck som skall köra On Track Piraten.

Efter loppet i Oslo börjar uppladdningen inför ett nytt äventyr i USA dit On Track Piraten är inbjuden.

– Vi har redan diskuterat det hela och mer eller mindre bestämt att vi svarar ja på inbjudan. Det kommer att bli ett nytt spännande äventyr i sagan On Track Piraten, säger tränaren Hasse Strömberg till Dala-Demokraten.

Till sist: Ifjol blev Stefan Petterssons Oasis Bi fyra i VM-loppet med Örjan Kihlström i sulkyn. Oasis Bi är inbjuden även i år men ännu har kretsen kring hästen inte tackat ja.

LP

 

3 KOMMENTARER

  1. Det är snudd på doping att ha Örjan som kusk i storloppen, så bra är han! Otäckt skicklig yrkesman och världens främste utan tvivel.

  2. Doping att ha den tomten? Hans styrning ikväll med Bucks To Burn var ju ett riktigt skämt. Först gasa mot ledningen, sen ta upp som en tok när han fick panik över att hamna i dödens. Och till sist tjuvsvara dödens och ödelägga sina egna chanser till 100%. Känns som det ligger mera bakom än bara styrningen i Stochampionatet, nån liten vendetta mot Kolgjinis verkar det som.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar