I kölvattnet efter dopningsskandalen runt Fabrice Souloy är det flera svenska hästar som kommer att lämna den franske tränaren.

I lördags berättade vi att Mellby Viking och Mellby Club omedelbart kommer att lämna Souloy för att flytta tillbaka till tidigare tränaren Timo Nurmos.

Även From Dust To Dawn (ännu oklart vem som tar över) kommer enligt Travronden att gå ur Souloys träning, liksom vad Paris Turf skriver också den till alldeles nyligen under uppmärksamJarlsberg10072016_Åke Lindblom vant V75-6/Ulf Thoresen Grand International med Sauveur_Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.commade former flyttade Sauveur (bilden). Enligt den franska tidningen blir det Björn Goop som framöver kommer att ta hand om Åke Lindbloms tidigare stjärna.

Och vad uppgifter som inkommit till ingvarsson & persson beträffar kommer dessutom femårige Ochongo Face att gå samma väg. Alltså från Fabrice Souloy till Björn Goop.

Säkert har vi heller inte sett den sista flytten. Mycket tyder på att Nimbus C.D. inom kort lämnar och hur resonerar ägarna till Your Highness som efter avslöjandet nu tvingas betala tillbaka 1,5 miljoner norska kronor?

Henrik Ingvarsson

14 KOMMENTARER

 1. Hästägarna tar väl dopingprov och sparar prover på hästarna nu när de byter tränare?
  Det kan ju vara annat än kobolt i de stackarna, eller hur gör man?

  • Enligt vad Jan-Olof Alfredsson sa till oss i lördags har han bett sin tränare Timo Nurmos att det skall tas prover på Mellby-hästarna direkt.

   LP

 2. Det verkar som de flesta visste att FS fuskade. Då verkar det konstigt om inte de som erbjöd han sina tjänster misstänkte det.!?
  Är det bara FS hästar man kollat efter kobolt eller har man kollat alla startande?

 3. Man kan ju också fundera på vem som får förra årets kulletta i fyraårings kullen fram till Derbyt Cash Gamble, om det blir aktuellt med flytt. Ägarna har ju kvar häst i träning hos Per fortfarande

  • Visst var han bra, men kulletta var väl att överdriva och förresten har väl Franck Nivard stått som tränare i dennes Frankrikestarter?

 4. I ST:s senaste styrelseprotokoll från maj finns följande att läsa.

  ”Med anledning av nya preparat som används i prestationshöjande syfte har styrelsen efterfrågat
  information om dopningsprov.
  Antti Rautalinko redogjorde för dopningsprovsstrategin, analyser och infrysning av prover som kan
  analyseras i ett senare skede. Beslöts att frågan återkommer som temaärende på ett av höstens
  styrelsemöten.”

  Är det Kobolt som menas med ”nya” preparat eller är det andra preparat som upptäckts?

 5. Professorn: Ochongo Face har ju körts utan framgång av Frankrikes bästa Nivard! Hemma i Sverige var hästen hur bra som helst med Lindegren själv i sulkyn. Jag stod på Åby o tittade när Ingves körde O.F och det blev inte nå bra. Så hästen är svårkörd. Men BG klarar det nog…

 6. Janne hoppas du skämtar nu Haha
  Du kan väl inte avgöra om en häst är svårkörd eller inte, i Frankrike blir dom diskad för orent trav men inte i Sverige! Går inte att få så mycket bättre kuskar än Björn och Nivard

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar