Inför Elitloppet 2015 skrev Micke Nybrink en krönika i Aftonbladet om att en svensk tränare garanterade att flera av Fabrice Souloys hästar var dopade.

Den svenske tränaren ville dock vara anonym, vilket gav bränsle för fria spekulationer. Jörgen Westholm var en av dom som pekades ut som Nybrinks anonyme travtränare. Även av Fabrice Souloy.

– Nu vet alla att det inte var jag som Nybrink hänvisade till. Igår träffade jag Fabrice Souloy som då bad om ursäkt, säger Jörgen.

Micke Nybrinks krönika väckte naturligtvis stor uppståndelse. En svensk tränare, låt vara anonym, anklagade Fabrice Souloy för att dopa sina hästar.jorgen-westholm-och-stenby

I en blogg beskylldes Jörgen Westholm för att vara den ”den anonyme” tränaren. Bloggaren hänvisade till ett samtal vid en middag med Fabrice Souloy. Även på sociala medier blev Westholm utpekad.

– När jag träffade Souloy på Solvalla under Elitloppet ifjol beskyllde han mig för att ligga bakom uppgifterna till Micke Nybrink. Han hade fått det till hundra procent från en annan svensk tränare, säger Jörgen Westholm.

Sedan dess har Jörgen inte pratat med Fabrice Souloy. Förrän igår när det träffades på Vincennes. Jörgen tog då upp ämnet och frågade Souloy om han läst i svensk press att Roger Walmann hade trätt fram och berättat att det var han som Nybrink refererade till.

– Souloy medgav att han nu visste att det var Walmann som hade anklagat honom för doping. Jag tyckte då att Fabrice borde be mig om ursäkt, och det gjorde han, säger Jörgen.

Något prat om de senaste dagarnas händelser blev det dock inte.

– Souloy satt på stallfiket och pratade med andra personer så det var inte rätt läge att ta upp dopningsavslöjandena. Det jag kan säga är att Souloy var som vanligt, han pratade och skrattade, som om ingenting hade hänt, säger Jörgen.

Det var i trav365.se som Roger Walmann i fredags trädde fram och avslöjade att han var ”Nybrinks tränare”. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article23497313.ab

– Jag står för det, och nu har jag fått rätt. jorgen-westholm-pa-grobois

Jörgen Westholm tycker att Roger Walmann borde ha trätt ram tidigare.

– Jag och flera andra tränare har blivit utpekade för att ligga bakom Nybrinks uppgifter. Roger borde klivet fram tidigare och sagt att det var han. Då hade vi andra sluppit massa obehag, säger Jörgen.

LP

7 KOMMENTARER

 1. Nybrink säger till trav365 att det var han som anonymiserade Walmann för att, citat ”skydda honom”:

  ”Nu var det ju inte jag som gjorde det, anklagade honom, utan en av landets största tränare. Han ville att jag skulle citera honom rakt av och han bad att även få stå för det med sitt namn. Jag valde ändå, med hänsyn till hur laddat allt var, att skydda honom.”

  I så fall borde det kanske ha varit Nybrink som skulle ha dementerat att det var Westholm som var upphovsman till (det rättframma) påståendet?

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article23493997.ab

 2. @Memento

  Och sedan när Nybrink dementerar att det skulle vara Westholm så påstår någon att det är Nurmos, som Nybrink sedan ska dementera? Osv osv.

  Om Nybrink ska vara skyldig att dementera alla som det inte är så är det ju samma sak som att han ska tvingas skriva vem källan än direkt.

  Det är inte så meddelarskyddet fungerar och det är ju tur. För det skulle göra journalisternas jobb från svårt till omöjligt.

 3. Om så många trodde sig känna till han dopade sina hästar då kan man fråga sig varför ställer kuskar som Björn och Örjan upp och kör för honom det tycker väl de flesta av oss är dåligt riktigt dåligt det verkar bara vara pengar pengar som gäller och struntar i djuren fy fanns vad dåligt och inte säga nej tack till de uppsättningarna de pojkarna tjänar ju sina pengar ändå.

 4. Det klart dom fattar därför kör dom superdopade hästar då chansen att vinna och få fet provision är bättre . För övrigt är det ju många fler tränare i Holland-Frankrike -Italien som kör på flygbränsle . Vi hade en fin flerbong på Bjerke som gett 100 X 7 rätt med Nuncio som vinnare . Kan man kräva ATG på detta eller ska Solouy pröjsa . Bara ruffel o båg och beskrivningen att han satt o skratta som vanligt säger ju allt om en psykopat . Om alla fagra löften med pokalår osv inte ska bli fiasko lär ATG även få stopp på speldoparna från Belgien-Finland innan dom tar hela potten . Tror inte Travet/spelet klarar mycket mer skit !

  • Your Highness slår självaste Nuncio värdens bästa häst. ???? Säger allt.

   Ni har all rätt i världen att få ut vinsten ifrån Atg.
   Stefan Mellander får sin mille.

   Ring Silbersky sen stämmer vi Atg och kräver V75 insatsen på Åby tillbaks i samma veva.

   Vi är många som kan vara med och pröjsa för advokaten.

   De värkar så lugna kretsen runt hästarna ,,förvånande.

   Vi snackar om fusk i mångmiljon klassen.

  • Vicevärden: ingvarssonoperson:
   Hade ni spik på Timone Ek på flerbongaren?
   Har själv brännt mycket pengar på ex. Your Highness segrar.
   Mycket handlar om pengar. Hela travvärlden
   handlar om ”våra”(spelarnas) pengar!
   Tänk på det tränare,kuskar,hästägare, ATG,
   ST, trav-tipstidningar, journalister osv.osv.
   Ta ställning nu hur ni vill ha det, annars kanske
   spelarkåren går ihop och slutar spela!
   Skulle denna hypotes bli verklighet kan alla som
   får ut lön eller liknande genom travet fundera på vad de skulle pyssla med!
   Jag vill egentligen inte åka till en travbana och bua åt ex. Björn Goop , men kanske gör det ändå!

 5. Gissar att det är någon slags ironi i de krav som man tycker att man kan ställa till ATG.

  Där får ni tji. I de vadhållningsbestämmelser som ni har accepterat i och med att ni har spelat så finns paragrafer som hanterar exakt den här situationen.

  ATG kan inte hållas skyldiga helt enkelt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar