Rune Andersson i Mellby Gård flyttar sina två hästar, Mellby Viking (bilden) och Mellby Club, och säger upp allt samarbete med Fabrice Souloy.

– Jag tror att hästarna kommer att hämtas idag, säger Mellby Gårds manager Jan-OlovNorse” Alfredsson.mellby-viking-efter-segern-i-orebro-intnl-2016

Redan innan presskonferensen igår hade Rune Andersson och ”Norse” tagit beslutet om att avbryta samarbetet med Fabrice Souloy.

– Rune och jag var överens direkt. Med det vi vet nu är att det var ett misstag att skicka våra hästar till Souloy, säger ”Norse”.

Igår tog Alfredsson kontakt med hästarnas förre tränare Timo Nurmos och bad honom ta hand om Mellby Viking och Mellby Club igen.

– Timo är mycket proffsig. När vi flyttade hästarna önskade han oss lycka till och det fanns ingen bitterhet. Han sa också att han gärna tränar dom två hästarna igen om det blir aktuellt, säger Jan-Olov.

Och så blir det alltså.timo-nurmos

Både Mellby Viking och Mellby Club kommer att flyttas till en gård i Normandie under Timos tränaransvar. Hur det blir framöver är dock inte klart. Jan-Olov säger att Timo bestämmer om hästarna skall vara kvar i Frankrike eller om dom skall tas hem till Sverige.

– Vi har i varje fall gett Timo i uppdrag att ta prover på hästarna så att vi an säkerställa att dom är rena, säger ”Norse”.

LP

 

20 KOMMENTARER

 1. Jaha, du menar han som piskade sin häst efter loppet när den inte ville gå in i stallet för några år sedan. Mjä, tror inte man kan förvänta sig så mycket ”karaktär” därifrån.
  Han startar gladeligen sin häst med doparen, liksom tydligen de flesta av övriga ägare. Det är ju perfekt att kusken får bära hundhuvet. Inte ens doparen själv får så mycket skäll som kusken.
  Ofattbart.

  • Oj vad du hänger upp dej på att merparten här inne är förundrad över att BG inte tagit ställning.
   Hade han avstått styrningen igår och tagit några dagars avstängning så hade han visat lite karaktär/stake .
   Ett avståndstagande/ställningstagande måste väl ändå uppväga en ev förlust av körprovisonen.
   Sen verkar du veta ”allt” om Clas Svensson.
   Ofattbart.

  • Håller med Clas Svensson hade häst till start i går och hade det funnits något ägaransvar och känsla för höstar hade han fan tame strukit hästen Fy på dig Clas

 2. I vintras när SHL-tröjorna var på tapeten skrev BG att kuskarna skulle ¨växa upp¨ och köra som reglementet föreskriver. När spårstrykaren skulle ta av skorna på UMdH i andra heatet i Åbys stora var den insikten som bortblåst, så att begära någon form av kurage av honom är att ha för stora förhoppningar på att han skulle avstå en styrning.

  En annan som klarat sig undan kritik i skoryckfallet är Lennart Forsgren. Han betonade i TV4-sändningen hur smart och bra det var av FS att göra detta och utan att veta något även tog in BG i resonemanget. Senare i sammanfattningen tog LF upp detta igen och fortsatte hyllningarna av regelbrottet.

 3. Petter J sa i dag att ett ”underrättelse arbete” ligger bakom att FS åkte fast.
  Men fakta är ju att Norrmännen kontaktade ST o berättade att dom hittat saker efter Oslo.
  Om dom inte testat för detta preparat så hade ju FS aldrig åkt dit. Det är ju Norsk travsport vi alla borde tacka. O varför testades inte alla 16 hästar i Elitloppet?

  Jag håller med Roger W som sa igår i Aftonbladet att hela ST´s styrelse borde avgå.
  Visst ST Generalen stängde av FS under utredningen men vad hade han för val?
  Jag tycker detta ställer en hel del frågor om bla varför ST inte tar dopning tester på denna typer av medel när det i bla USA är vanligt. Det borde självklart tas i dom Svenska större loppen.

  Flera i ST´s styrelse är polare privat med flera aktiva o känslan är ju att dom är lite FÖR bra polare.
  Vad är det som säger att ST medvetet undviker att ta vissa tester?
  Dags att plocka ihop en ST styrelse med folk helt o hållet utifrån som inte har några vänskapsband med någon inom travet.

 4. Well well, länge sedan jag kommenterat i liknande forum! IoP är både bra och viktigt i en allt för ”spelstyrd” travvärld!
  Den franska omoralen eller möjligen ”okunskapen” (läs fusk) är inte förvånande, dock är jag mycket förvånad över brist på avtståndstagande från Björn Goop! Inte läge att vara luddig och oklar! Rune A gör det enda rätta…klar och tydlig action! BG bör komma ihåg att förtroende byggs långsamt bit för bit, men kan förloras genom en (just det en) omdömeslös händelse!
  Olle…hjälp Björn genom detta!

 5. Man kan väl säga att en del kommer att gå ur den här skandalen någorlunda med hedern i behåll och andra inte och en av de sistnämnda är BJÖRN GOOP.

  Att Solouy sysslar med ”ruffel och båg” överraskar väl (helt ärligt) ingen men att Björn Goop nu efter avslöjandet allierat sig med honom och kört hans hästar kommer att få konsekvenser som vi inte kan överblicka idag. Det är en handling han inte kommer att kunna ändra på under sin livstid även om han för ”allt i världen” med ett par dagars/veckors distans gjort det utan att tveka.

  Medel-Svensson som har ett svagt travintresse och ibland köper en ”Harry” har nog litat på svenskarna och ett dopingfall som drabbar en tränare i utlandet har nog inte extremt stor betydelse på sikt….men det kommer Björns agerande efter avslöjandet att ha… TRO MIG efter som jag redan i fredags på en helt ”en travbefriad arbetsplats” fick frågan ”Vem i h-e är den där Björn Goop som kör hästar åt en sån sysslar med doping?”… jag blev helt svarslös.

 6. Inte ett ljud på den dagliga info på stallgoop.se, låtsas som det regnarupplägget imponerar inte.
  Imponerar gör som vanligt inte Lindbergs veckobrev, försvarar ST till 100 % varje gång, blir bara pinsamt. Självklart ska ST ta koboltprov i alla större lopp i synnerhet när analyserna görs i Uppsala.. Tur norrmännen skötte sina kort iaf.

 7. Tobbe o co, nu får ni väl ändå ge er. Denna hetsjakt på Goop som på fredagen körde en svenskägd häst som FS tränar är ju helt sinnessjuk. Det finns verkligen inga som helst nyanser?

  Vad har Goop gjort som är så vansinnigt, vansinnigt galet att han förtjänar travsveriges största drev? Fullföljt sitt uppdrag? Goop är en fantastisk ambassadör för svensk travsport, och har så varit en längre tid. Även om han kunnat så har han ingen skyldighet att agera annorlunda. I Björnkollen beskriver han på ett tydligt sätt sina tankar som jag tycker fler borde respektera.

  Sen Ingvarsson, det pratas om ”övernaturliga prestationer” från höger o vänster. Det alla syftar på är väl i absolut första hand Commander Crowe? Varför vågar ingen skriva nåt om det? Varför lyfter ingen journalist Hugo Åbergs-loppet?
  Inte NÅGONSTANS ett ord om CC.
  Är det känsligt på nåt sätt? Han stod väl till o med med droppställning i transporten till Sverige eller hur var det?!!!! Inte värt en kommentar ens nånstans….

 8. Björn Goop hade tid att fundera och möjligheten att avstå från att köra och istället ta konsekvenserna av detta. Men valde pengarna, istället för att markera mot tidernas störste fuskare inom travet! Det kommer Björn Goop aldrig någonsin ifrån!

 9. Det är nått stort fel på er som kommenterar. Så tragiskt med människor med så mycket skitsnack inombords, undra om ni är lika kaxiga då ni träffar personerna ni skriver om öga för öga? Nättroll ogillas starkt.

  Sluta skriv så mycket skit snälla.

  Karin

  • Karin, min egen kommentar i denna tråd var låg, det medger jag. Din egen går dock inte heller av för hackor – trots emellanåt häftiga diskussioner har jag ännu inte mötts av någon som sagt rakt ut att ”det är något stort fel på dig”. Isf har jag missat det.

   Så jag är ledsen att säga det, men det är nog inte mer fel på de som kommenterar här än på dig. Och vi är nog inte mer ”tragiska” eller har mer ”skitsnack inombords” än du.

   Sedan håller jag med dig om att när känslorna svallar som mest, kan det vara bra att tänka sig för innan man skriver ner det man tänker/känner. Det gäller även dig.

 10. Jag såg precis i startlistorna från Vincennes igår att Björn Goop även igår lördag körde åt Fuskaren! Är det sant? Då har ju Björn definitivt tagit ställning FÖR fuskaren…

 11. Finns inga nättroll här Karin men folk reagerar och det mesta som har skrivits här är bara sanningar och inte skit som du kallar det…. Och Bg och ägarna har inte gjort sitt ansvar… Man kör inte åt en doping tränare och ägarna skulle ha strukigt sina hästar och kollat upp dom först då hade BG inte ens behövat ta sitt dåliga beslut

 12. Janne, sanningar enligt vems sätt att se det?
  Det är äckligt att se hur avundsjukan mot personer som lyckats i livet tar sig uttryck när chansen att få hugga ner någon framgångsrik dyker upp. Men bra jobbat, kämpa på.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar