Det är mycket att smälta dagar som dessa. Det är svårt att få ro. Det har av flera och förklarliga skäl för oss som jobbar för denna sajt inte varit helt lätt att sova sina normala timmar.

Och frågan som alltmer och oftare poppar upp, och nu får ni alla älskade fina i den här sporten där ute och alla med konstant ärligt uppsåt ursäkta. Jag antar att ni också ställt er frågan en och annan gång för övrigt.

Går det att vara människa i den här sporten? Går det att vara en person med rena, mänskliga, vettiga värderingar och ändå lyckas?

Tankarna, i massor, som snurrade i går kväll, var mest de kring Björn Goops förehavanden på Vincennes i går. Och, såklart också kring ägarna till hästen King Sir Kir.
För alltså: samma dag som Europas största travskandal genom alla tider rullas upp, samma dag som det uppdagas skyhöga värden över gränserna kring bloddopingmedlet kobolt runt ett koppel av stjärnhästar, en systematisk dopning, samma dag som allting i denna sport – så ser i alla fall jag det – ställs på sin allra yttersta spets!
Just den kvällen gör en svensk häst debut hos den tränare som åkt dit för det jag skriver ovan, just den kväll då Europas största travskandal genom tiderna rullats upp.

Ja, och hästen startar! För den svenske ägaren. Med vårt lands mest framgångsrika travkusk de senaste åren bakom sig. Svensk travsports omslagspojke, det får väl man ändå säga att han är (att King Sir Kir sedan också skulle gå och vinna var väl liksom alldeles självklart).

Ja, Björn Goop hade ju förresten ytterligare ett dygn på sig att samla tankarna, eftersom han som alla andra – på denna webbsida – kunde läsa vad som skulle hända redan sen torsdageftermiddag.

”Du är för idealistisk”, har någon vän sagt till mig. ”Det här går inte att lägga på Björn”.

”Det finns ett regelverk”, twittrar någon och kommer med någon i mitt huvud märklig jämförelsefråga huruvida jag hade sagt upp mig som journalist om min revisor hade fifflat med bokföringen.
(Då ska gudarna veta att jag tagit mina beslut under åren som gör att jag finns någon annanstans i livet just nu – och är frilans…).

”Det går inte att beskylla Björn för det här”. ”Han har ingen skuld, han är bara kusk”.

Nä, visst. Absolut. Det är klart att det går att argumentera för allt det där. Kring alla de där sakerna. Något alldeles självklart.

Frågan jag bara ställt mig under rätt många år nu är; när uppstår gränsen när det finns en möjlighet att en gång för alla ta ställning. Det har funnits stora affärer förr om man säger så.

När man skiter i alla paragrafer. Får nog. Bara drar, för sitt goda hjärtas skull. När man bara visar sig vara … människa.
När kommer gränsen?
Om inte DET HÄR är gränsen. När kommer den då?6-goop-och-souloy-lj

Det är mycket som sägs och hörs i den här branschen, det ska man som mer utomstående veta.
Väldigt, väldigt mycket – och då är det milt uttryckt – har det pratats om Fabrice Souloy, och väldigt mycket tidigare har inträffat kring fransmannen, jag behöver inte rabbla de sakerna en gång till.
I min värld borde väl Björn Goop långt före gårdagen ha tänkt igenom ett och annat.
Som till exempel: om det som sagts visar sig stämma – hur kommer jag då att agera?
Ja, man kan väl dessutom ta för givet (?) att han någon gång diskuterat det här med sin tajta samarbetspartner Fabrice Souloy; tidigare fall, tvivelaktiga händelser, alla massvis av rykten som går.

”Det snackas mycket om dig. Du håller inte på med något va? Och skulle de här ryktena visa sig vara sanna, då drar jag direkt”. Så måste väl Björn ändå ha uttryckt det till Souloy, och kanske med frågan om varför många av hästarna förbättras så till den milda grad för egen del bara pyttelite gnagande i bakhuvudet?

Jag ser en nedstämd – fattas bara annat – Björn Goop i fredagens episod av sitt populära tipsprogram Björnkollen (finansierat av ATG, sa vi omslagspojke?). Han verkar uppriktigt ledsen och kommer med logiska argument som: att den häst som han dels körde i går, dels de han ska köra under lördagen – i skrivande stund oklart om de får starta –  ju inte är avstängda. Fällda. Har ägare som inte är inblandade.

Nej, visst. På papperet inte.
Inte just där och då.
Men tränas gör de; av den man som i går blev upphov till den STÖRSTA SKANDALEN i Europa genom alla tider, fast just det sa jag kanske.

Och visst, det hade blivit några dagars avstängning för Björn, och det är orättvist som attan och riktas mot fel person; om han nu hade satt sig på planet hem eller gått ut och ätit middag i Paris istället för att sätta sig upp i sulkyn.
Visst, han hade missat ett antal lopp framöver, kanske ett par stora rent av.
Men hur är det nu det brukar heta.

Det kommer alltid nya. Nya friska lopp. I synnerhet för Björn Goop kommer det massvis av nya lopp. Jämt och hela tiden och även efter en avstängning, lopp i 25-30 år ytterligare säkert. Ekonomiskt tror jag liksom också att han skulle reda ut situationen.

Och om jag på något vis till viss del absolut kan förstå att det finns dilemman i det här – det skulle bara vara så infernaliskt tillfredsställande att också få konstatera.

Att det minsann också går att vara människa, att det går att visa kurage i den här sporten.

Och till ägarna runt King Sir Kir får vi avslutningsvis utbrista.
Grattis till segern i går.

Henrik Ingvarsson

49 KOMMENTARER

 1. Tror att några av delägarna har minst 10 hästar i träning hos Goop. Ingen lätt sits.
  Holger Eilert har vi glömt han, han fortsätter träna som vanligt, var tom tränare i Sverige en tid. Fabrice vem blir hans målvakt ?
  Ryktet säger att Westergårds målvakt är Mittfjell från nästa måndag

 2. Vi travvänner är nog ambivalenta lite till mans en dag som denna, och för vissa lär turbulensen kännas än värre – inte minst förstår man ju Björn Goops dilemma! Fast den snygga körningen i Oslo kan ingen ta ifrån honom, inte ens med vetskapen att han körde ”trimmat”.

  Utan att på något sätt vilja medverka i något drev mot BG måste man väl dock säga att han på ett sätt ”svor sin själ till djävulen” (rent bildligt förstås!) redan när han fann sig i Souloys skobeslut mellan heaten på Åby med den lama kommentaren att ”du får räkna med böter för det här”? När han inte tog tydlig ställning då kanske man inte skall vänta sig något klarare statement den här gången heller?

 3. Håller med dig Ingvarsson.

  För Svensk travsport är Björn Goop´s agerande den största skandalen.

  Kusken körde hästen hos Stenströmer …
  Vad kände han i tömmarna efter ett par månader hos medicinmannen ??
  Denna märr slår Nuncio ?? och Björn bara kör vidare helt fantastiskt.

  Detta är den stora frågan .

 4. Jag hoppades in i det sista att Björn ej skulle köra igår. Satt ner foten det här är ej ok, jag jobbar för en ren travsport

 5. Nej, håller inte alls med. Den här skandalen faller inte på Björn överhuvudtaget, han hade bara oturen att redan ha åtagit sig körningar åt doparen (eg. ägarna). Nya uppsittningar åt FS däremot, men det är en helt annan sak.

  Även om jag själv tillhör den grupp som (milt uttryckt) ogillat FS sedan länge, så finns det många som inte gjort det. Och de som inte gjort det har fått sin uppfattning bekräftad av ST och banchefer som stått på kö för att bjuda in FS. Att då begära att Björn ”borde ha fattat” eller borde ha ogillat FS lika mycket som vi klingar lite falskt tycker jag. Bara för att vi nu vet det vi vet. Örjan då? Borde inte han ha sagt ”du håller väl inte på med något” till FS?

  • Precis!

   Jag har skrivit detta i en annan tråd, men tycker det är värt att upprepas:
   Det är väl för BG som för alla oss andra, vi har ansvar gentemot våra arbetsgivare och kan inte plötsligt en dag vägra utföra våra arbetsuppgifter bara för att chefen betett sig illa. Han riskerar avstängning i Frankrike och det drabbar då även andra tränare och hästägare. Ska de också straffas för att EN tränare fuskat?

   De uppsittningar han är bokad på får han nog vackert köra, vare sig han vill eller ej. Det är kommande uppsittningar som BG tar på sig som är intressant. Slutar han köra för FS i framtiden visar han att han tar ansvar. Fortsätter han däremot som om inget hänt, tja, då, men inte förrän då, kan vi fördöma BG.

  • Att FS dopat sina hästar kan naturligtvis inte Bjorn Goop lastas för för det kunde han ju rimligtvis inte känna till.

   Men igår så hade Bjorn Goop ett val, han visste ju om att FS dopade sina hästar, dessutom 2 som han kört.

   Att då jämföra att travbanor bjudit in FS då de absolut inte kände till att hans hästar var dopade är väl ändå väl magstarkt.

   Nu valde Bjorn Goop att köra för FS ändå eftersom han annars som ha sa att skulle bli avstängd ett par dagar.

   Skandalen är väl att han igår körde åt en tränare som trycker i sina hästar doser som kan vara giftigt för dem.

   Om det varit någon ruter I Bjorn Goop hade han sagt att ”jag kör aldrig mer åt FS” I det ögonblick han fick reda på detta.

   Om han sagt så och I handling visat vad han tycker om det hade jag respekterat honom.
   Men att i intervju gå ut och säga hur hemskt och avskyvärt doping är och sedan ett par timmar senare köra en häst från FS stall, usch.

  • Sofia, brukar ofta hålla med dig, men i detta håller jag inte alls med dig. Nu körde ju inte Örjan igår efter avslöjandet, så lite lågt att dra in honom just i detta, även om jag tycker ingen svensk kusk borde ha kört efter att FS åkt dit för anabola.
   Att Björn körde igår var inget annat än ett stort misstag, och snudd på skandal. Sen kan Björn gått ha kritik, har gullats på tok för länge med honom. Skulle en mindre känd kusk driva lika vårdslöst som Björn vore dom avstängda för länge sedan.
   Stäng ner Björnkollen, inga reklamuppdrag och noll kronor från ATG i framtiden.

  • Chris – min kommentar om bancheferna riktade sig till Ingvarssons, som jag tolkade, åsikt att vi alla har ju vetat vilken ful fisk FS är, så Björn borde väl ha sagt till FS att ”du håller väl inte på med något, för då drar jag”. Det gällde alltså perioden innan vi visste något om det här, så nej det var inte alls magstarkt. Det var så det var. Trots tidigare ”FS-incidenter” (och jo, nog har de vetat att FS tidigare gjort sig skyldig till doping).

   Pedur – samma gäller nämnandet av Örjan, som i samma anda också isf borde ha förväntats säga till FS ”du håller väl inte på med något…”. Inget lågt med det, jag tycker inte att någon av Björn eller Örjan kunde eller borde ha vetat, men bara en av dem förväntas visst ha gjort det. Det var min poäng.

   Ni har er åsikt, jag har min. Det är inte mer med det. Tycker dock inte att man kan förvänta sig annat än bråk och meningsskiljaktigheter utan en ledning som fungerar.

  • Peppe. jag ber om ursäkt – kallade dig visst för ”Pedur” i mitt svar, det var ju inte meningen.
   (Pedur, sorry även till dig)

 6. Tycker att omslagspojken har gjort sitt på atg efter gårdagens ställningstagande bedrövligt är ordet.Sen kanske andra trav intresserade ölälskare går förbi den hyllan som han gör reklam för.

 7. Även Örjan Kihlström har liksom Björn goop kört en hel del åt souloy måste ha känt orimliga förbättringar på vad hästarna presterat tidigare

 8. Det är i detta läge en fråga om vilken värdegrund svensk travsport vilar på och i synnerhet vilken värdegrund Björn Goop verkar utifrån! Ibland måste man stå upp för grundläggande värden även om det kostar på olika plan. Det är extremt lätt att prata om värdegrund så länge det inte kostar något. ST och många kuskar, tränare, ägare och representanter för sporten är väldigt bra att prata om ”kärleken till djuren” och ”den fina sporten” så länge allt är lugnt. När det sedan börjar storma så blir det ofta alltför ofta ”business as usual” och någon form av ”inlärd hjälplöshet”. ”Jag är tvungen” att köra säger Björn Goop”. Nej det är du verkligen inte! Du väljer att köra för att konsekvenserna enligt din bedömning är värre än att ta ställning mot en ertappad fuskare och allt han står för.
  Har du hästägare som inte kan hantera konsekvenserna av ett sådant beslut så är det dags att säga adjö till dem. Hur svårt kan det va?
  I det stora hela handlar detta om hur vi ska ha det i vår sport

 9. Själv skulle jag snarare vilja ställa frågan: när får vi en ledning av travsporten som inte kräver att enskilda utövare gång efter annan måste visa ”civilkurage, slå näven i bordet och bara dra”?

  Om det är en skandal för svensk travsport att en svensk kusk fullgör ett uppdrag han redan tagit på sig när en sådan här sak briserar, så borde det rimligtvis finnas regler som gör att ST – som kusken tillhör – kan ingripa och förhindra att han kör åt en tränare som är avstängd för doping.

 10. Det är ju reglementet som är fel. Naturligtvis borde alla hästar hos FS få startförbud på samtliga travbanor tills alla hästar är testade. Men eftersom vi inte kan påverka reglementet väljer folk istället att skjuta budbäraren, i det här fallet BG, som är längst ner i hierarkin. Snacka om att sila mygg och svälja elefanter!

 11. Nu får ni väl för helvete ge er det är väl inte björns fel. Varför ska han ens ögna en tanke åt varför hästen är si eller så han har ett uppdrag kör hästen till bästa placering thats it

 12. Om Björn strukit sig själv igår hade han inte fått en enda uppsittning mer av franska tränare. Tränarkåren i Frankrike är som i Sverige, alla håller varandra om ryggen, har hållhakar på varandra. Att detta daltande med FS är helt och hållet STs fel, detta gäng i ”Silvergrisen” har inte stake att leda Svensk travsport, dem flesta har sitt arbete för att utöka sin ” kompiskrets”. Inte arbeta för travsporten / hästens bästa. Om inte Norges travsport satt ner foten så hade aldrig detta kommit fram. Nu hoppas jag att ST visar lite stake och tinar upp frysta prover och analyserar och struntar i att vissa av deras ” kompisar” kommer att få det lite kämpigt att försvara provresultaten. Likväl som ”. Alla” visste angående FS så vet ”Alla” att vissa Svenska tränare pysslar/ pysslat med olovliga metoder under lång tid. Stoppa alla ”springare” som förvarnar innan kontroller ska ske. Att lägga ansvar och spela på moral hos catchdriver är just det som är typiskt svenskt, ”andra ska ta ansvar” .

 13. Givetvis borde Goop avstått styrningen. Vill ändå hävda att hästägarnas ansvar väger klart tyngre än kuskens. Som ytterst ansvarig för hästens väl och ve borde hästaägare avstå från att placera hästar hos kända fuskare som dessutom å det grövsta åsidosätter djurskyddet. (Istället för att stå i kö till diverse dopare, grisfösare och lasix-användare.) Och om ägaren varit ovetande borde han eller hon åtminstone ta sitt ansvar genom att omedelbart flytta hästen när fakta finns på bordet! I det senare avseendet heder åt Lionels ägare. Och heder åt bloggens arbete och avslöjande!

 14. Är Björn så sugen på att dra in pengar att han inte inser i vilken dager han ställer sig då han samarbetar med den värste fuskaren någonsin? Han namn och varumärke är så skadat nu att det kostar honom mycket mera än vad en ev. avstängning hade gjort.
  Snålheten bedrar visheten!

  • Varför läggs inte skulden på hästägaren som väljer att starta sin häst trots att den kanske är dopad? Borde inte hästägaren se till att hästen blir struken? Snålheten bedrar visheten som sagt. Alla hästar i FS stall borde få startförbud, alternativt borde alla hästägare hos FS stryka sina hästar tills de är bevisat fria från doping. Men nä, hästägarna vill tjäna sina pengar. Istället går alla hårt åt den som är längst ner i hierarkin…

 15. Lite off the record så kan man konstatera att i princip alla stora tidningar refererat till bloggen och använt ord som ”väl ansedda” och liknande positiva tongångar. I det perspektivet så borde det nog inte vara något problem för er som driver siten att få till samarbeten/sponsring så att bloggen kan drivas vidare. Vid sidan av travsiffror så är bloggen det mest läsvärda inom travet, det är fokus både på sport och spel.

 16. Jag gillar BG så svårt att vara objektiv. I hjärtat hade det känts mycket bättre om han aldrig mer från och med igår valt att köra en FS häst. Men nu är det oftast hjärnan som tar sådana beslut, inte lika lätt då. Tror jag. Hur han än väljer att göra eller inte göra kommer han få kritik. Svårt att göra alla nöjda i en tragisk situation som denna. Säg att en rysk idrottare inte är dopad men staten sanktionerar dopning. Ska vi då stänga av den ej dopade ryske idrottaren? Ja verkar de flesta säga. Inget lätt beslut säger jag.
  Tack för en vass och bra blogg.

 17. Lägga alla insändare och Björns sorgearbete i en spann och allt handlar om Etik och Moral!

  Olle Goop var och är en av mina största idoler i Svensk travsport som bredvid Stig h Johansson
  är ett par av de största i Svenskt trav genom tiderna!

  Har lite svårt att se Björn inte agera för att bli/vara en av de största, vilket jag gissar är den target som driver han?

  frågan är om han inte backar när han ser hur drevet visar hur fel detta är för alla?

 18. Man kan tycka vad man vill om att Björn nu körde hästen i den starten men skulle inte hästägarna gått in och krävt att deras häst skulle strykas när detta kom fram så skulle inte Björn behöva ta det beslutet det är väll mer märkligt att inte ägarna är mer rädd om sin häst men det är det ingen som skriver om utan bara om hur dåligt det är att han kör en häst som han har varit uppsatt på en vecka nej det är hästägarna som skulle gått in och gjort sitt

 19. Björn kan väl inte fälla dom över någon på förhand. Utredningen pågår. Det är bara på internet man håller på med sådant. Solouy är med all säkerhet ett riktigt ärkesvin och en fuskare men de som har en god relation med honom vill kanske se bevisen först innan de dömer.

 20. Du får nog acceptera att du är del av en försvinnande liten minoritet, Henrik. BG är norm. Stark norm. Vi svenskar är ju världsbäst på mycket och dubbelmoral är nog ytterligare ett område.
  Det skrivs på upprop om både det ena och det tredje. Det ylas om moralens högborg i världen. Men när allt kommer till kritan handlar allt om vinterresan till solen, brf värdestegring. Money talks och BG är bara som folk är mest.

 21. BGs agerande kan man diskutera men de hästägare som inte omedelbart flyttar sina hästar får evigt leva med skammen. Vad är det överhuvudtaget att fundera på??

 22. Ja, det kommer nya friska lopp för Björn. B.la. idag när han kör tre lopp för FS på Vincennes.
  När vår moraliska kompass spinner frivarv är det bra att ha lite perspektiv. Andra dopar, vi ”felmedicinerar”, Och vad är etik? Det är lätt att säga när det gäller FS. Fuskare!
  Men vad säger man om Ludde, som vunnit busligan år efter år(otillåten användning av körspö), Berghs besök på svarta spelklubbar, Olle Goop inblandad i Bookmakerutredningen, Jocose dopad i Frankrike och mister 2 millar, mer än Your Highness förstapris i Oslo? Skulle Örjan slutat köra för Hultman? Skulle man inte släppt in Maharajah i Frankrike och PdA? Camille Levesque, Pierre Levesques dotter och den mest dopingavstängde tränaren genom tiderna i Frankrike rider åt Ludde. Och Opal Viking, Tjänade han sina 24 miljoner genom att vara dopad? Jag har inget svar, men etik är allt möjligt och inte bara doping inom travsporten. Den har alltid funnits där och det känns som om fuskarna alltid ligger ett steg före.

  • När du uttrycker det så Jack får man erkänna att travsporten är lika duktiga på att blunda och gå vidare som friidrott och cykelsporten :(. Det finns tyvärr 100-tals fler exempel på moraliskt tveksamma situationer inom sporten. Men Vem tror 2016 på att människan är i grunden god och inte egenkär. Kanske bara att acceptera att det är så här världen ser ut? Kan erkänna att jag själv säkert skulle småfuska om det gav mig ekonomisk vinning med minimal chans till upptäckt. Tyvärr

  • För att få lite perspektiv pär det väl bara att tittat på resultatet av testerna på FS hästar. De hade mellan 300 och 470 ng/ml kobolt.

   En studi i USA visade att genomsnittsvärdet för mer än 1000 hästar var 3.4 ng/ml.

   För att få i sig så mycket måste det ges intravenöst, det kan man väl kalla ful(l)tankat!

  • Ja, som han gjort så många gånger tidigare vid mindre ”lukrativa” tävlingsdagar…. men nu var det viktigare att ställa upp för svinet FS. Det är så sorgligt att man knappast ens fattar vidden av det och den dag egoisten Björn Goop själv gör det lär han väl knappast köra lopp på ett bra tag.

 23. Tycker det här stinker verkligen – ”Grattis till segern igår” till King Sir Kirs ägare men stora sågen till kusken? Så det är ok att svenska ägare fortsätter hos FS, dom gratulerar vi till framgångarna, men inte att en kusk kör lopp han åtog sig innan någon visste om det här?

  • Sofia,
   Vet inte om detta är ett inlägg i riktning mot mig, många trådar att hålla reda på nu, men du anar i så fall ingen ironi/sarkasm i min gratulation till ägarna? I sammanhanget trodde jag inte man behövde vara riktigt SÅ tydlig…

   Ägare och Souloy har i omgångar fått sitt av sleven, både genom åren och inom ramen för denna sajt, och det har jag/vi dessutom av vissa kritiserats för.

   I går tyckte jag att Björn hade möjligheternas möjlighet. Han tog den inte.

   Mejla hemskt gärna mig också,

   Vänligen
   Henrik

 24. som sagt, när får man vara människa? inte som framgångsrik kusk tydligen, då förväntas man vara större än andra o avstå egen vinning för att visa moral, det är väldigt få som är så, tycker nog att Goop agerat högst MÄNSKLIGT, moraliskt? det kan diskuteras men där blir vi nog alla föremål för diskussion.

 25. Det var väl hos FS som Nils enqvist lärde sig preparera Opal Viking till dom stora loppen runt om i Europa. Verkar som många glömt bort att det var hos just FS opalen fixades till innan några av dom stora loppen. Det var förra stora doping skandalen i Norden. Och nu detta med FS. Man blir inte helt chockad.

 26. Precis så Jack, FS är fortfarande Europas skickligaste travtränare BG en hygglig kusk. Vart tog hatupploppet mot Solvallalärlingen från förra veckan vägen, Solvatos positiva dopingprov är det glömt? Är hatet mot FS det viktigaste som händer i era liv nu ?

 27. Jack,
  Lägg av med ditt dravel om RB på spelklubb o s v.
  Grodätaren som du försvarar =inlindat i ngn jämförelse om moral,,,
  Det är förbjudet att dopa hästar!
  S H J vara full på Cafe Opera men inte när han värmer på Solvalla.

 28. Bosse

  Bergarn åkte dit för bara ett halvår sedan i Cagnes sur Mer för att han inte infann sig till dopingprovet med hästen Kalle. Han förlorade förstapriset på en kvarts miljon och Kalle har haft startförbud i ett halvår.

  Tja, om svartklubbsbesöket sa han

  – Jag tänkte att om jag stänger av mig så vet alla att jag inte kan gå(till Casinot – det statliga). Då blir det lugn och ro. Det var min taktik. Men det blev totalt fiasko( när han blev tagen på en svart spelklubb istället under en razzia.)

  Jo, lite moral är det i detta, Bosse. En kusk med spelberoende är något att ta med i beräkningen. Och om en fransman smitit från ett dopingprov i Sverige vill jag inte ens tänka på. Snacka om drev.

  Okej, han snubblade in på svartklubben och han glömde ge dopingprov fastän hästen vann.(har han kört 200 lopp där?) Och allt är glömt och förlåtet och får inte nämnas.

  Surströmmingsätarna vi ha sin sanning luktfri. Difficile!

 29. Min största fundering är vad ST har gjort i den här ”affären”? Det var ju tydligen klart att var dopingmisstankar för länge sedan men kollen hos FS gjordes inte förrän det kom fram här att han ev hade dopat. förklara det ST!

  • Alla Vi som hallit pa med trav i decenier vet ju att det finns ”lik” i var tranares gerdedrob icke tu tal om det men att detta med KOBOLT skulle visa sig vara odesstiget sag Vi ej. Vi visste faktiskt EJ vad denne FS korde pa men att det var nagot det var dock allombekant. Nar man sag Your Highness slar av en NUNCIO i toppform da visste Vi att det EJ stod ratt till och farhagorna besannades.
   Bara en fraga: Varfor lamnade Ake Svanstedt hastigt och lustigt Sverige nar han hade de framgangar han hade ?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar