Igår avslöjade vi att flera hästar som tränas av den franske stortränaren Fabrice Souloy har varit dopade när de har tävlat i Sverige och i Norge. Bland dom stjärnorna Un Mec di Heripre och Lionel.

Nu har det också offentliggjorts att även Your Highness var dopad när hon vann Oslo Grand Prix den 12 juni.

– Your Highness betydde väldigt mycket för både mig och min sambo Jennie, som skötte henne, därför blir jag så ledsen när jag hör att hon har tvingats tävla på konstgjord väg, säger Ulf Stenströmer.ulf-stenstromer-pratar-med-petter-johansson

Ulf tränade Your Highness innan hon i slutet av oktober ifjol flyttades till Fabrice Souloy.

– Jag sa då till en av ägarna att jag tyckte det var konstigt att flytta henne till en tränare som hade dåligt rykte.

– Jag sa också att jag inte vill ha tillbaka henne om det kraschar där nere, hon har betytt så mycket för oss att jag inte vill vara med om det.

Your Highness har nått fantastiska framgångar hos Fabrice Souloy med segrar både i Copenhagen Cup och Oslo Grand Prix (kommer att raderas). På 13 starter har (hade) hon vunnit tio segrar och tjänat sju miljoner kronor.

– Alla vet att Your Highness är en mycket bra häst. Det som har förvånat mig är att hon har kunnat starta och presterat på topp med bara ett par veckor mellan starterna. Hos mig behövde hon längre tid för återhämtning eftersom hon alltid gav allt i loppen. Undantaget var i Stochmapionatet, men då tog vi av skorna för första gången i finalen samtidigt som hon inte behövde ta ut sig i försöket, säger Ulf.your-highness-ew

Vad händer nu med Your Highness?

– Jag vet inget om det, men jag hoppas hon hamnar hos någon som tar väl hand om henne, det är hon verkligen värd. Usch vad bedrövad jag blir av det här, säger Ulf.

För ägarna kom naturligtvis beskedet om att Your Highness blir av med segern i Oslo Grand Prix som en riktig käftsmäll.

– Vi är självklart i chock. Tränaren hävdar att grunden till de positiva proverna är ett byte av leverantör av vitamintillskott, säger norrmannen Oskar Eidsaa, delägare till hästen Your Highness, till Norsk Telegrambyrå.

LP

11 KOMMENTARER

  • Läs på ”I höga doser är kobolt giftigt och kan leda till sköldkörtelskador, hjärtproblem och i värsta fall vara dödligt.” men du kanske tycker det är Ok? Jag TYCKER inte det

 1. Det värsta av allt är enligt min mening inte att enstaka tränare dopar och fuskar. Dessa åker förhoppningsvis fast och får rejäla straff. Nej, det värsta är att många ägare står i kö till tränare som har åkt fast för doping, som mordhotar journalister, som kör med grisfösare och som använder lasix så fort tillfälle ges. Med sådana ägare är det svårt att försvara sporten. Och med en sådan ägarkader lär inte dessa metoder upphöra.

 2. Sant peter. Och de t tränarna på valla gällande itpp/kobolt som de inte gick ut med namn lr ngt. Man kunde ganska snabbt se vilja stall som helt plötsligt gick sämre. Ska bli kul att se om det blir någon skillnad här i Sverige efter fabrice händelsen.

 3. För mycket röda blodkroppar gör att blodet flyter trögare och ökar risken för blödningar samt proppar. Ger ofta samma symptom som vid vätskebrist. Far hästarna illa då? Ja, det skulle jag påstå utan att blinka.

  Älskade, fina Your Highness. Efter allt hon gett är hon verkligen värd ett bättre öde än att skickas till en tränare som av förklarliga skäl haft så dåligt rykte i många år. Och nu när det finns svart på vitt att hon fått springa med en massa skit i kroppen blir hon ändå kvar där. Lionels ägare är iaf vettig nog att flytta hästen, men övriga verkar prioritera andra saker än deras hästars väl och ve. Och Sauveur, stackars stackars häst.
  Nej usch, även om jag inte är särskilt förvånad så känns det bara nattsvart. Men bra att FS nu är portad från Norden. Hoppas verkligen vi slipper se honom här igen.

 4. Det kommer rulla fler huvuden i denna soppa var så säkra…..
  Är nog bara toppen på ett isberg tyvärr…..
  Tror det mörkas otroligt mkt från ansvariga myndigheter i sverige.Mkt skatte kronor som rullar in till pappa staten från travet………
  Många som är broende av att travet i sverige ska funka,Vad skulle hända med spelet om skandal efter skandal presenterats???
  Verkligheten ska mörkas bara rätt personer får sin del av kakan………..

 5. Peter
  9 september, 2016 at 13:24 Svara

  Hästen har väl inte farit illa hos fabrice, bara för att den ev har lite fler röda blodkroppar.

  Peter för fan skärp dig det är hästarna som är de som drabbas värst. Hur in i h-te tror du att doping inte skadar. Kommentarer som dina gör mig minst sagt mörkrädd hur illa ställt det är hos vissa du är en av dem.

 6. Calle Stolts inlägg är det särklass vettigaste jag sett i den här soppan. Min största oro nu är att denna bloggs avslöjande fyra-fem timmar innan inspektörerna hann komma på plats betyder att allt ”godis” hanns gömmas undan och att huvudpersonen med god juridisk hjälp kommer undan med någon form av ”felaktig medicinering”-bot, ”oj vilken otur att mitt nya vitaminB12-tillskott gav så höga värden” (”vilken tur att jag beställde just det för att ha något att skylla på, he he”)

 7. Saken är den att Nuncio, om Tarzan vill, kan gå efter Varennes rekord på ca 52 miljoner eftersom hästen är född till det. Då skulle Nuncio behöva tävla tills han är 8-9 år, vilket jag inte tror Tarzan vill men det är möjligt för hästen är fysikt och psykist kapabel till det. När det kommer fuskare som Souloy in i bilden och OK ston som Your Highness så måste tränare som Tarzan ta beslut en viss dag vart han ska och inte ska starta. När det framkommer att stoet är dopat så förstör det allt. Nu har ju Tarzan valt rätt lopp hela tiden eftersom han är så skicklig men en mille här och en mille här kan förstöra allt.

  Det kan ju inte finnas någon travälskare i världen som inte vill se hur långt Nuncio kan gå, har jag fel? Men då måste han han få en raksträcka utan en massa skit vid sidan av. Varför var Your Highness struken inför Elitloppet (jo jag vet varför…officiellt). Sen slog hon honom på linjen i Oslo…och nu dopad. Försök förklara det för Nuncio.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar