Nuncio har bara förlorat två lopp i år.

I ett av försöken till Elitloppet blev han tvåa, slagen av Un Mec d’ Heripre.

Den andra förlusten kom i Oslo Grand Prix där Nuncio i en stenhård slutstrid fick ge sig mot Your Highness.

Nu visar det sig att både Un Mec d’ Heripre och Your Highness var dopade. Därmed flyttas Nuncio upp till segerplatserna i båda loppen. Det innebär att Stefan Melanders femåring är obesgrad i sina tio starter under 2016.your-highness-oslo-gp-2016

Den här dopningshistorien är en av de största, kanske den allra största skandalen i travsportens historia. Åtminstone i Europa. Och liksom många andra är Stefan Melander upprörd.

– Sådant här förstör ju för alla som gillar och håller på med travsport, säger Melander.

Ändå är han inte helt förvånad över att bomben till slut briserade.

– Jag och många andra har väl blivit förvånade över en del förvandlingsnummer. Medelmåttiga hästar som blivit stjärnor hos Souloy, säger Melander.

Att det har tisslats och tasslats en hel del gällande Fabrice Souloys framgångar har heller inte gått Stefan Melander förbi.

– Jag känner ju en del fransmän som ofta sagt att Souloy trixar, vad det nu kan innebära. Man undrar ju vad kisen håller på med.Stefan Melander efer segern i Elitloppet

Dagens besked om dopningsskandalen innebär att flera resultatlistor kommer att skrivas om. Således flyttas Nuncio upp till förstaplatsen både i sitt försök av Elitloppet och i Oslo Grand Prix.

Därmed kan ”Tarzan” räkna med att få in cirka 800.000 kronor ytterligare på Nuncios konto. Dessutom blir det yterligare 40.000 eftersom Volstead flyttas upp till den sjätteplats som dopade Lionel tog.

– Men jag känner ingen glädje över pengarna. Jag är mer bestört över att det här har hänt.

LP

Övre bilden: Duellen där Your Highness avgör Oslo Grand Prix mot Nuncio. Foto: Adam Ström, stalltz.se

3 KOMMENTARER

  1. Att inte valla upptäckte det och vad var värdena vid Åby Stora? Alla dopingprov måste omanalyseras och resultaten offentliggöras, oavsett tränare.

  2. ST ska kolla igenom gamla prov åxå i Sverige, finns väl några som biter på naglarna nu, kör hårt ST. Sätt dit Svinen

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar