Papagayo E. blev världsmästare förra hösten.
Support Justice tog hem Åby Stora Pris kort innan dess.

Vårt västra grannland har de senaste åren – mycket glädjande och efter en rejäl svacka – fått fram mer än en internationell stjärna. Det är toppen. Det tjänar hela travsporten på, på alla sätt. Förvisso båda svenskfödda; även B.B.S.Sugarlight och Yarrah Boko har funnits med på världsscenen.

Och kanske kan det vara fler på gång. Kanske tändes en ny på Bjerke i måndags, detta då Oslobanan körde uttagningslopp till sina klassiska löpningar för tre- och fyraåringar och som det körs finaler till kommande helg. Derbyn och Kriterium.per-eruk-hagen

Ropen skallar nämligen. De hörs lång väg från Norgehåll, de brukar ju liksom kunna göra det.
Och de skallar om en viss treåring vid namn – Cokstile! En hingst efter Quite Easy U.S. och Coktail Jet-dottern Joystile.

I måndags gjorde den av Jan Kristian Waaler-tränade hästen fjärde starten i karriären; och knatade runt på 1.13,2 full väg, på en bana som sades vara långsam för dagen. Lars Anvar Kolle satt som i alla starter så här långt i sulkyn och det var tredje segern på som sagt blott fyra försök. Uppfödare är förresten den kände norske travprofilen Per-Erik Hagen (bilden).

Nu är det såklart något alldeles väldans tidigt och farligt att sia och mycket kan hända och allt det där, men … det kan vi väl tillåta oss? Att sia lite. Och nog är det rätt go lunk i honom allt…
Loppet kan ses här!


På tal om Derby- och Kriteriefinalerna i Norge nästa helg
. Bo Westergård (bilden) kan alltså komma att bli en vinnare i något av dessa löpningar – som dopingavstängd. Domen, efter evigheters evighetsväntan, mot honom storbofaller på tisdag (åklagaren yrkar på tre års avstängning) och eftersom finalloppen då är anmälda och hästarna redan är inkvalade finns ingenting i reglementet som säger någonting annat än att allting i detta är i sin ordning.

Att det sedan skulle vara en minst sagt udda situation är en annan femma.

Henrik Ingvarsson

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar