Det är något som stör mig, får mig att känna stark olust.

Hur länge har ST vetat om vad som pågick i det stall som nu skall utredas?

Igår gick ST ut med information på sin egen hemsida om att förbundet inte lägger sig i utredningen om lärlingen som är anklagad för att ha misshandlat en kvinna, en före detta kollega.

”Under tiden som samhällets rättsprocess pågår, kommer travsporten inte att vidta några åtgärder mot licensinnehavaren knutna till detta första ärende.”polisen

Samhällets rättsprocess, alltså. Så heter det på byråkratspråk.

Däremot har ST startat en egen utredning angående att samme lärling är anklagad för att ”behandlat hästar illa” i det stall där han är anställd. Denna utredning skall vara klar inom två veckor.

Det som framkallar min olust är okunskapen om hur länge ST vetat om de här anklagelserna. Enligt flera uppgifter har ST haft tillgång till riklig dokumentation i det här fallet. Bland annat när det gäller domen om besöksförbud.

Varför väntade ST med att göra en utredning tills fallet uppmärksammades i media?

ST skriver också att om utredningen visar att lärlingen anses skyldig till det djurskyddsbrott som han är anklagad för så kommer licenskommittén att avgöra om han är lämplig att ha licens inom travsporten.

Det kan också bli tal om polisanmäla för brott mot djurskyddslagen alternativt djurplågeri.

Fråga som kvarstår är ändå:

Hur länge har ST vetat om detta?

Jag mår illa!

LP

Känd lärling anklagad för misshandel och hot

18 KOMMENTARER

 1. Jag håller med…. fullständigt oaceptabelt. ST har väl ansvar för allt som händer och rör SVENSK TRAVSPORT. I alle fall när dom själva väljer… REN JÄKLA SKANDAL

 2. Precis ! Mår illa också. Tack för att ni lyfte upp ärendet. Utan er insats hade betonghäckarna på ST agerar som vanligt, dvs ingenting. Tränaren i fråga hade heller inte agerat det minsta eftersom personen ”friställdes” först när saken kom i ljus dager. Snacka om att såväl ST som tränare har haft tid på sig att agera.
  All cred till er två. Ni är verkligen undantagen bland en sorglig samling travjournalister där det extremt usla fackorganet Travronden befäster sin plats som sämst för varje månad som går.

 3. ST och ATG har alltid för avsikt att tystna ner och kväva allt som kan uppfattas som negativt för travsporten och spelet på hästar.

 4. Vet att anmälan lämnats in av privatpersoner till länsstyrelsen om misstänkt djurplågeri. alltså inte till ST hoppas det händer något därifrån.

 5. Vad jag kommer ihåg så blev ”Svanen” avstängd i väntan på polisutredning når det gällde strömningsmålet. ST har väl ett eget regelverk man kan jobba utifrån, eller….

  • Estlandstragedin skedde inte på stallbacken eller i samband med tävlingar och då kan inte ST agera enligt Johan Lindberg avd godagyxskaft

 6. Klart dom har försökt mörka detta liksom många andra saker.
  Det hade säkerligen varit stor skillnad i agerande från ST om det ”bara” hade varit en liten amatör tränare som varit tränare o att det ”bara” varit en amatör kusk som bla hotat hästskötare o varit misstänkt för att även ha misshandlat hästar.
  Då hade ST garanterat stängt av inblandade personer i väntan på utredning.

  Tjatar igen- tänk om det funnits riktiga o seriösa journalister inom trav TV… dom hade vänt på varenda sten i detta o allt annat smuts som förekommer bakom den glansiga fasaden som trav TV målar upp.

 7. I kvällspressen finns det en travskribent som tagit sig/tilldelats personbeskrivningen ”han vågar tycka till och sticka ut” (trots att det verkar finnas snabblinje till och från ATG där). Jag tycker att denna slogan hade gjort sig bättre som underrubrik här.

 8. Det finns alldeles för många tjänstemän och konsulter på ST, ATG och kanal 75. Det innebär att ingen tar ansvar för någonting. Ta bort 25 procent och höj prispengarna i travloppen!

 9. Det är väl inget konstigt tror jag och säkert många fler med mej att det finns dom som har kallat dom ST(asi) i flera år.En total sanering av personal vore verkligen på plats nu snarast så att vi kan få tillbaka förtroendet för vår kära travsport.

 10. Hoppas att sagda personer försvinner i samband med ett annat val om inte förr. Hoppas att det /vid gud/ inte detta hänt i det stallet som han var sällskapsdam åt för då??
  Man tycker att tjänstemannaansvaret ska komma till baka och då kan dom berörda före- gå med gott exempel men då börjar väl Silvergrisen ärja och eka tomt.

 11. Om man läser det som läckt ut tycks det som att denna lärling inte räds att ta till vilka metoder som helst. Vi pratar om rena maffiametoder där ”någon annan” ska likvidera skötaren.
  Tänk om det är så illa att ST inte VÅGAT agera i detta pga av sådan rädsla… jag bara undrar ?!

  Sedan är det intressant att vi nu fått svar på varför en av årgångstopparna (den bästa?) agerat mycket märkligt i ett antal starter tidigare i år.

 12. Där kom brevet och inte ett ord om det ”hela” Trav-Sverige pratar om men det var förstås inget annat att vänta och oddset på det stannade vid 1.01

 13. Som part i målet VET jag att ST försökte mörka i Estlandsfallet åtminstone. De skickade ut information till ägarna av hästarna att transporten var kontrollerad och utan fel, o ingen inblandad hade agerat felaktigt. Därför gick de inte vidare med sin utredning. När jag inte trodde på dem o själv kontrollerade med länsstyrelsen visade det ju sig vara ren lögn…dessutom undanhöll man information som förmodligen gett annan utgång i Tingsrätten. Men de kan ju göra som de vill…tyvärr. Ibland gäller reglerna ibland inte..för att komma undan sa ju Hellstedt att han ”bluffat” o hade 15 hästar på listan han inte var tränare åt. Läs i reglementet vad det ska innebära att ”uppge oriktiga träningsförhållanden”, o titta sen om de agerat utifrån det från ST.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar