Min hustru Catharina har tillsammans med Lutfi Kolgjini fött upp några travhästar. En av dom är Pajas Face och jag vågar nog påstå att Catharina är omåttligt stolt över att ”hennes pajas” är en av tolv hästar i travsportens Blå band, Derbyt alltså, på söndag.

Skälet till att Catharina blev uppfödare är att vi, tillsammans med Lutfi Kolgjini, köpte avelsstoet Star Chip av en god vän för några år sedan. Sen dess har Star Chip fått fyra föl i vår ägo. Av dom är både Monster Face och Nachos Face döda.Pajas

Så kom då Pajas Face som verkligen har livat upp och på något sätt kompenserat den ekonomiska risken som har följt med det här uppfödaruppdraget. Efter några år med bara kostnader har en liten belöning anlänt.

I vinstras sålde vi Star Chip. Kanske hade vi haft henne kvar om vi vetat att hon skulle ha sin son med i Derbyt? Dock gläds vi med de nya ägarna och om jag är rätt underrättad så är Star Chip dräktig med Truculent.

Twist´n Face blev Catharinas sista häst som uppfödare. Åtminstone under överskådlig framtid. Den hästen såldes nyligen på Kolgjini Sales för 150.000. Köpare var Hans Sköld, som för övrigt även äger Pajas FacePajas Face Thomas Moberg

På grund av en missuppfattning som ledde till ett bagatellartat misstag så står inte Catharina med som uppfödare till Twist´n Face. När hästen skulle registreras missades den uppgiften.

Nåväl, det där låter ju ändå, som sagt, som en bagatell. Som går att rätta till.

Så trodde i varje fall jag.

Men si, det är ingen bagatell. I varje fall inte i ST:s ögon. När Catharina igår ringde till  förbundet, travförbundet, så fick hon beskedet att sådant minsann inte går att ändra.

Lagt kort ligger.

Ingen stor sak. Ändå irriterar det lite, åtminstone för Catharina.Pajas Face

Det här är också ett tecken på att ST är bättre på myndighetsutövning att än att ge service.

Varför skall det vara så förbaskat svårt?

Till sist: Call Me Keeper är på väg mot Paris. Det är på Vincennes han trivs allra bäst. Och varför kan inte Prix d´Amerique blir aktuellt för Daniel Redéns läckre springare?

LP

 

5 KOMMENTARER

  1. Lagt kort ligger, så är det. Det gäller också resultatlistor. Uppenbara fel går inte att rätta till. Jag har försökt flera gånger men inte lyckats. Anders Ekberg har även han utan framgång försökt att rätta till felaktigheter.

  2. Skulle sälja mitt företag som jag hade ett 15 tal uppfödningar registrerade på och ville flytta dem till mitt nya företag det var heller inte möjligt. Löstes med inkråms affär kan inte förstå varför man inte är mer tillmötes gående.

  3. Vill minnas att man förr bara kunde bli registrerad som uppfödare om man var ägare till stoet när fölet föddes. Numera kan man välja vem som ska stå som uppfödare när fölet registreras.

    Tycker nog annars att det är korrekt att ST nekar att ändra efter att fölet är registrerat. Kan tänka mig många situationer där ST bättre kan använda sina resurser än att försöka reda ut till vem man ska betala uppfödarpremier. Relationer och affärsförhållanden ändras hela tiden och ibland är parterna inte alltid sams. Det skulle kunna bli många oklara uppfödarförhållanden. Borde räcka med de oklara ägarförhållanden som redan finns.

    Det är klart att misstag kan ske, men lite ansvar har man faktiskt själv också för att det blir rätt från början.

  4. Borde nog vara möjligt att överlåta uppfödarskapet, lika som det är möjligt att registrera ägarbyte. Annars tycker jag nog att Ewa har rätt uppfattning.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar