Sauveur blev själva symbolen för massflykten till Frankrike när vi i fredags avslöjade att hästen skulle lämna Åke Lindbloms stall.

Just Åke och Sauveur var ett par som så många gillade, som hade så många supportrar. Att dessa blev ledsna och besvikna är ganska självklart.LP-och-Henrik-Ingvarsson

Nu är det inte första gången som topphästar skiftar tränare, och inte första gången det blir oerhört uppmärksammat. Vi minns två hästar som en gång i tiden lämnade Stig H Johansson under uppmärksammade former. Det pratar vi om i veckans podd.

Så blir det förstås mycket derbysnack. Henrik och jag listar våra tre favoriter genom tiderna. Kanske minns ni dom, kanske inte?

Vem vinner då årets Derby? Där är Henrik och jag överens, men inte om den som ni kanske tror.

Ett annat av våra avslöjanden är att express-eländet på Solvalla fortsätter och det får Henrik att tappa humöret rejält.

Dags att lyssna på podd nr 16.

Acast (android):
http://aca.st/037f47

Itunes:

ingvarssonoperssonloggan liten

 

10 KOMMENTARER

 1. NÄR DET GÄLLER ”UTTAL” KAN INGEN LÄRA HERRAR SKOGLUND, NYBRINK MED M.FL
  ATT DERAS FAVORITHÄST M.FL HETER MAHARAJA inte MAHARADJA SOM DE ENVISAS MED
  ATT OAVBRUTET ”ÄLTA” OM I SINA SK ”EXKPERTPROGRAM”
  MEN JAG HAR KANSKE GÅTT I FEL SKOLA SÅ DET KANSKE SKALL UTTALAS MED ETT D SOM
  INTE FINNS

  • Hmm… Det uttalas faktiskt med ett D.

   Men som Paris boende retar jag mig på att man inte kan säga Vincennes korrekt. De flesta experter har varit där massor av gånger men envisas med att säga (fonetiskt)Vinnsen eller Vinnsens. När man tar ett glas vin i Frankrike heter det (fonetiskt)Vään. samma som de första tre bokstäverna på banan. Således Vääncenn. Svårt? Nej, det kan alla.

   Min morfar, som var den som lurade in mig på travet, kunde inte engelska. Det var en upplevelse att höra honom gå igenom startlistorna. Mr Ego blev Murr Ego osv…. Men han hade aldrig varit utanför Sveriges gränser. Det har våra flesta tränare, kuskar och experter. Uppryckning….

 2. North Star

  När jag gick i skolan skrev man inte så mycket skrivmaskin och någon dator för privat bruk
  var inte uppfunnen.
  Jag vet att jag skrev med stora bokstäver detta för att även äldre personer i Min ålder skall kunna läsa texten.

  jag hade inte heller en femma i svenska men det behöver man inte för att höra vad folk säger
  vad jag vet.

 3. North Star
  K-et i Expert måste ju även en sådan språkbegåvning som Du förstå har tillkommit genom
  ett feltryck och utan korrekturläsning

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar