Den ena svenska topphästen efter den andra har under året lämnat Sverige för den franske stortränaren Fabrice Souloy.

Nu är det dags för nästa spektakulära flytt. Åke Lindbloms stjärna Sauveur kommer trots karriärens 16 segrar på 30 starter och idel topprestationer i högsta konkurrens under 2016 nämligen att gå samma väg. Och flyttas till Fabrice Souloy (bilden) i Frankrike.Fabrice Souloy skålar
– Det är klart att det är tungt. Jag är lite nere för räkning, så är det ju, men inte slagen och jag har gott om fina tvååringar i stallet. Jag håller på med det här för att det är roligt och ser ändå ljust på framtiden, säger Åke Lindblom.

Han och ägarna Hammab AB (Christer Hammarström) bryter nu sitt samarbete helt, därmed tappar Åke även den fine treåringen M.T.Le Bron och ytterligare ett antal hästar.
– Christer köper ut mig från M.T.Le Bron, men framförallt är det såklart Sauveur som svider. Hästen kom till mig utdömd och invadiliserad och jag har tränat upp honom till världseliten. Det är jag stolt över – och mer kan jag inte göra. Men så här ser branschen ut och det är bara att gå vidare, avslutar Åke Lindblom.

Henrik Ingvarsson

26 KOMMENTARER

 1. Tungt slag för genomsympatiske Åke! Men hedrar inställningen han har, den ser man inte hos alla när hästar flyttas.

 2. Åke Lindholm har haft två av dom häftigaste hästarna inom travet.
  Lugdunum och Sauveur – vilka profiler!
  Och bägge blev han av med, trist för hedersmannen Åke.

 3. Så trist, förstår inte varför alla svenska ägare måste lämna hästen till mannen som verkar ta svenska regler o kodex meden klackspark. Det börjar väl snart bli trångt i hans stall.

 4. Hästar flyttas hela tiden. Från små tränare till stora… och tvärt om. Och vi har fått hundratals hästar från både Frankrike och USA. C´est normal…

  Minns flytten av Peace Corps, 91 tror jag det var, Från Stig H till Torbjörn Jansson. Hon hade vunnit Elitloppet och även Yonkers International i USA för Stig H. Ägarna tackade och flyttade henne till Torbjörn. Han fick aldrig ordning på henne och hennes karriär var över. Snacket gick att Stig H hade byggt en specialdoja till henne, som han uppfunnit. så att hon kunde trava rent. När ägaren, Stall Pieder, hämtade hästen var det en vanlig doja på hennes hov. Nu hoppas vi att Sauveur har framtiden för sig – det är en underbar häst. Och respekt till Åke L som tränat fram en sådan fin häst. Chapeau!

 5. Då kan väl Sauveur också bli struken i Elitloppet eller Åby Stora nästa år. Åbergs kommer han väl inte ens att anmälas till…
  Patetiskt är ordet när en hästägare inte kan glädjas åt 3,7 miljoner kr på 30 starter som gett 16 segrar och 24 1-2-3-placeringar. Finns det ingen som tycker att travsport är roligt längre? man ser bara hästen som en penningplacering?

 6. Man blir riktig ledsen när man hör detta😢 Sauveur som var en riktig familjehäst, ovh Åke och Ulrika som gjort ett otroligt jobb och fått fram en stjärna.

 7. Jag har skrivit det förr o gör det igen att det inom 5 år kommer vara några fåtal tränare, kuskar o ägare som vinner alla dom stora loppen. Tom mer än idag…
  Nu försvinner en förhållandevis liten tränares topp häst o Åke är varken den första eller sista som drabbas.

  Ni kan fortsätta tjata om V75 på onsdagar, Solvalla, start tider på V75 mm som att det är det viktigaste för att få intresse o locka folk till banorna o till travet.
  Jag o fler med mig tror att Svenskt travs död är det som ovan skrivits dvs att några fåtal personer inom travet vinner alla stora lopp med något väldigt sällsynt undantag. För folk kommer snabbat att ledsna över vad som händer.
  Trist är bara förnamnet.

 8. Sorgligt när svenska hästar flyttas till den motbjudande fuskaren Souloy. Han borde aldrig någonsin mera bli inbjuden med någon av sina hästar till en svensk travbana, men det är väl ingen chans att arrangörerna vågar visa lite civilkurage….

 9. Med Björn Goop i maskopi med Souloy då kan det vara slutet som närmar sig för V75an.

  Atg kan lägga ytterligare 500 mille på reklam men som tur är låter sig ungdomen ej
  imponeras.

  Nej vi spelare ska ha pengarna tillbaks ifrån Åbys v75 a och en rejäl ursäkt ifrån Atg.

 10. Tycker inte att Åke fått ut allt av Savuer så det är inget konstigt med flytt. I Frankrike får den bättre chanser på längre distanser.
  Men det som stör mig är att Saveur går till Fabrice Salouy vars inställning om strykningar och att lätta balanser lite hur som helst och därmed sakna all ödmjukhet för det svenska travspelskollektivet. Fabrice är en skit om ni frågar mig.

 11. Talesättet, som lyder: ”ju bättre häst,desto sämre hästägare” har åter visat sig stämma.

  Hoppas nu att Fabrice lyckas lika bra med Sauveur som Kari gjorde med Lugdunum.

 12. Sauveur er en sterk hest som skulle passe perfekt i Frankrike. Verre er det ikke…

  Åke Lindblom klarer seg nok 😊

 13. Destu fler förvandlingsnummer som Souley levererar ju mer problem för svensk travsport och dess tränare som helt uppenbart halkat efter i utvecklingen. Det som är unikt med travtränarna i Sverige är att samtliga tar liknande belopp för att ha ens häst i träning trots vilt skilda förutsättningar att utveckla individen. I alla andra idrotter är det fullständigt otänkbart att tränare med gigantiskt skilda meriter och förutsättningar kan ta lika mycket betalt. Att jämföra Åkes träningsförutsättningar och utvecklingsmöjligheter med Fabrices är som att krast jämföra Manchester United med Halmia. Tyvärr är det så att samtliga hästar som hamnar i Souleys träning riskerar att bli betydligt bättre än dom var i Sverige, framförallt de hästar som inte kommer från dom största svenska tränarna. Att äga häst ”är en hobby” sägs det. Men vad händer med utvecklingen och småtränarna när vi nu plötsligt har ägare som vill vinna, och det till varje pris?

 14. Hur ska han kunna ¨förvandla¨ Sauveur? Som har 53 i segerprocent och drygt 123.000 kr per start – i livet alltså med början från ostartad och med de första segrarna på 25-30.000 kr inräknade.
  Som i år har växt in i den internationella elitklassen med bl a makalöst imponerande seger i Ulf Thoresens GP och andraplatser i Olympiafinalen, Harper Hanovers, Norrbottens Stora.
  Hästen har hela tiden utvecklats tack vare en klok matchning och har säkert ytterligare lite utveckling i sig.

 15. Fy fan kan en hästägare sätta hästarna hos Fabrice Soloy, värre skithög o fuskare kan man knappt finna,
  möjligen i Italien där man kan göra lite hur som helst, inte konstigt Travsporten är död där, men det grymmaste
  är hur ägarna visar så tydligt att det bara handlar om pengar, det är ju hästmisshandel o djurplågeri att sätta
  hästar hos Fabrice Soloy…hur kan man dopa hästar o kalla sig häst tränare GRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar