Bo William Takter har ännu inte valts in i Hall of Fame. Det är anmärkningsvärt, ett stort misstag. Bedrövligt för att vara lite drastisk.

Nu ges en ny chans. På Derbydagen kommer familjen Takter att hyllas på Jägersro. Framför allt då Bo William Takter som är en av dom som betytt mest för travsportens utveckling i Skåne och på Jägersro.

Den dagen kan bli ett utmärkt tillfälle att inviga Bo William Takter som ny medlem i Hall of Fame.

Takter Tribute är tänkt som en festlig uppvaktning till familjen Takter. Bo William, Johnny och Jimmy kommer att på olika sätt hyllas för sina gärningar i travsporten. Jimmy Takter åker över från USA trots att han har flera stora lopp att ta hänsyn till där.Takters

Bo Williams hälsa är vacklande och det här kan bli hans sista besök på en travbana. Vad vore då bättre än att uppmuntra honom med ett medlemskap i Hall of Fame.

 Jag hoppas verkligen att de som sköter Hall of Fame förstår värdet i att välja in Bo William just den här dagen. Många skulle nu bli väldigt glada i så fall, säger Mats Heed som är med och arrangerar Takter Tribute.

Takter TributeJag vet att starka krafter har försökt förmå styrelsen i Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) att göra ett undantag från sina principer, att utse Bo William trots att årets kvot redan anses vara fylld.

Att familjen Takter, med Bo William i spetsen, skall hyllas på derbydagen har förstås med en av alla Bo Williams stora segrar att göra. Derbysegern med Micko Fripé 1983.

Nu kan SHK förgylla den här dagen ytterligare genom att välja in Bo William i Hall fo Fame. Det är dags att lätta lite prestigen.

Allt annat vore bara bedrövligt.

Till sist: I 20:e omgången lyckades en spelare för första gången att få i Grand Slam. Han var ensam om att pricka in sex rätt i Årjäng igår. Tyvärr för ATG var det ingen Svensson-spelare precis, ingen småspelare som kammade hem tio miljoner kronor. Vinnarens insats varpå drygt 13.000 kronor. Där sjönk PR-värdet för spelbolaget drastiskt.

LP

9 KOMMENTARER

 1. För ca 8 månader skrev jag:

  ”För de allra flesta, dvs för alla som spelar ”rimliga system”, är den här kampanjen helt oväsentlig.”

  och

  ”Den här ”nyheten” vänder sig i praktiken till exakt samma spelar-grupp som man säger får för stor fördel av t ex ”Endast V7/V8” eller för stor fördel genom att kunna lämna in för många uppdelade småsystem.

  Mer orättvist än så här blir det inte.

  För medelspelaren är det här en ”icke-fråga” helt enkelt. ATG vill såklart att även småspelarna ska drömma om 10 miljoner på 6 rätt. Men andelen ”vanliga spelare” som lämnar in rader med den svårighetsgraden är försumbara.”

  Hela tråden: http://fraga.atg.se/org/ab-trav-och-galopp/d/nya-v64-direkt/

  GrandSlam-pengarna tas från öresfonden. Och visst är det bättre att pengarna betalas ut än att de inte betalas ut. Men det finns sätt som sprider pengarna på fler händer.

 2. Klart att Bo William Takter ska med i Hall of Fame. Gärna i år om man kan rucka på prestigen. Travet behöver särlingar som betytt mycket för Svensk Travsport om än inte i prissummor och storvinster.

  Sedan tycker jag det är olyckligt att man plockar in norska kuskar och tränare. Dom bryr oss vi inte om. Känns då mer som Årjängs Hall of Fame. Sverige borde ha en egen Hall of Fame.

  Men nästa år är det sannerligen dags för Stefan Hultman att bli invald. Om inte Prix D’Amerique, Elitloppet, Derbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, EuropaDerbyt, Breeders Crown, och mycket mer och allt flera gånger, räcker för att bli invald bland Norges stoltheter så vet jag inte vad….

 3. SHK var lika styvnackade med Uno Swed, trots att vi var flera som kampanjade i flera år. Som tur var fick han utmärkelsen i grevens tid, inte så långt innan han gick bort, och Uno förgyllde verkligen den dagen.

 4. O vems skola gick Sören i?Jo hos dominanten på Mantorp under 60-70 talet Sture Lindström där nämnde Takter harvade som amatör innan han slog igenom i mitten av 70 talet som ”trollkarl ”o blev pro o tog 2 championat. O sedan följde åren på jägers

 5. Ingen, i travsport insatt, kan väl missa den här chansen att hedra Bo William fullt ut?!
  Årjäng igår. Måhända en hårt satsande spelare?!….men om jag, som han gjorde, satt V5 dan innan och fått in 43 ”papp” på kontot, kanske även jag, mot alla odds!, rubricerats som en sådan när/om jag lagt 13 av dem dan efter?

 6. Nja Lasse/Ulf var väl mest en tillbakablick till en tid då allt var bättre vilket allt tenderar o verka med stigande ålder☺.
  Men jag tror nog den gode Sture aldrig kommer väljas in även om han var en mycket kompetent yrkesman .Han får glädja sig åt att hans salig/gode vän Stig Lindmark blev det på goda grunder.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar