Bold Eagle vann tidigare idag Prix Jockey mot jämnåriga hästar på Vincennes.

En lika väntad seger som att Sverige förlorar mot Frankrike i handboll. Det enda anmärkningsvärda var väl att Bellina Josselyn plockade in några längder på Bold Eagle över upploppet.

Bold Eagle

Det behöver naturligtvis inte betyda något alls. Bold Eagles seger var hur vattentät som helst.

Ändå kom spekulationerna snabbt igång. Några nya vedträd lades på den brasa som skall brinna ända fram till Prix d´Amerique i slutet av januri.

Trav365 var inte imponerad på twitter:

BEvann knappt

 

Den välkände twittraren Rickard dÁmerique var av annan uppfattning:

Rickar

 

Då öppnade Robert Karlsson Norrlandsfönstret och hojtade  – och fick lite mothugg av Henrik Ingvarsson:

robert karlsson

Det enda vi borde kunna vara överens om denna dag är att Bold Eagles seger inte sa ett dugg. Jag tror varken Stefan Melander eller Daniel Redén blev särskilt skrämda.

Men det roligaste av allt: Spekulationerna kommer att fortgå månader framöver. Vi kan se fram mot en varm vinter.

LP

 

5 KOMMENTARER

  1. Tycker ändå inte att man skall glömma bort det faktum att medan Bold Eagle representerar en inhemsk sport ända från fölsben så är Sverigetoppen i form av Nuncio, Delicious U.S., Propulsion och Volstead delvis ”lånta fjädrar”, inhandlade hit.

    ”Vi” har On Track Piraten, i övrigt så finns våra kanske bästa svenskfödda i Norge och Frankrike. Om Your Highness skulle vinna Prix d´Amerique kommer nog både vi och fransmännen att se det som en svensk vinnare (delvis med rätta, eftersom hon är i svensk/norsk ägo), men om Anna Mix (rent hypotetiskt) vann P d´A som svensktränad, hur skulle vi se det då?

  2. Norske stjärnan Lionel har ett tydligt utstakat mål – att tampas i Prix d’Amérique. Tränas för uppgiften av världens skickligaste travtränare Fabrice Souloy. Kusk Örjan Kihlström?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar