Kanal 75 Media. Sofia Aronsson tittar beundrande på Anna Mix. Bild för fri publ. t.o.m. 2016-08-24. Foto: Lars Jakobsson

Småregn och smällmulen himmel under hela dagen.
För att vara augusti; närmast bitande kallt. Blåsigt, ruggigt, jamen-det-är-väl-själva-fan-också-aktigt.

Nä, det vill sig liksom inte riktigt för svensk travsport och de stora tävlingsdagarna just nu.

Likväl är en siffra på färre än 5.000 åskådare under Jubileumspokalskvällen som en smäll på kinden. På båda sidorna om näsan till och med. Ett slag som gör ont i märg och ben. Trenden just nu är inte rolig, även om ni vet vad jag sagt om Solvalla och hur det går om man under lång tid säger till sin publik att ”hit ska man inte komma”. Det är nämligen just det hela idén med Xpresstrav går ut på. Och det slår tillbaka.

Men bortsett från det då.
En förförande travkväll. Och bilden jag tog strax innan starten av Jubileumspokalen visade i alla fall att vädergudarna till sist tyckte att de fick kamma till sig. När det väl skulle visa sig vara tid för kvällens rubrikmässiga höjdpunkt.

IMG_2480

Annars blev det lite som på förhand i min kropp. Sto-EM överglänste allt och alla. Jag som inte följt Anna Mix karriär lika noga som till exempel Lennart och många av er andra och som mest har årets kan-och-orkar-knappt-hänga-med-intryck på näthinnan hade tyckt att hennes insats igår varit imponerande, heroisk … om hon så hade hamnat först utanför pengarna. Vilken insats av Anna Mix hade jag skrävlat. Vilket jobb hon har gjort, Sofia Aronsson.

Nu vet jag liksom inte vilka ordval jag ska ta till.
Mer än att det på något vis var så typiskt att Jörgen Sjunnesson, bakom den likaledes enorma Some Summit, fick ge sig för Erik Adielsson. Tre meter från mål såg det ju faktiskt fortfarande närmast klart ut att Veijos supersto skulle hålla undan.

Ja, det var kort och gott en helt vansinnig match vi fick oss till livs. Lite av årets lopp, årets duell. En vi aldrig ska glömma.

Kanal 75 Media. Anna Mix vinner V75-4. Bild för fri publ. t.o.m. 2016-08-17. Foto: Lars Jakobsson

Anna Mix, vilket ENORMT tränarjobb Sofia Aronsson har gjort.

Nuncio då? Världens bästa som kollega Lennart Persson utnämnde honom till i går, och det kan han ju såklart ha all rätt i. Av de som är i full gång just nu, absolut.

Jag vill själv ändå se honom mot Delicious innan jag vänder på min uppfattning jag haft i kroppen ett bra tag nu. Att en i full form Nuncio och en i lika vackert slag Delicious (om hon nu kommer tillbaka till det), med likvärdiga löpningsförlopp i en tillställning där det går att värdera just den saken fullt ut (om det nu någonsin går…) – ja i en sådan drar … Delicious längsta strået.

Och innan motsatsen är bevisad kommer jag att löjla mig vidare med det.

För i grunden är det ju rätt fånigt (fast kul, det är väl lite därför vi håller på det här). Egentligen är det bara att njuta av att båda just nu finns i vår tid, finns hos oss, att vi får uppleva dem, ja förresten och när vi ännu är inne på Delicious och ni som har hunnit lyssna på veckans poddavsnitt (finns här) – det var alltså inte, som jag hävdade, Sundsvall Open Trot Daniel Redén menade när han twittrade ut att ”Sundsvall” blir nästa uppgift för sin superstar. Det var ju ett litet gulligt snabblopp under fredagkvällen, dagen FÖRE Sunsvall Open, som menades…, ja den var baske mig inte lätt att tolka sig till, och jag helt enkelt får be Sundsvall och alla andra om ursäkt. Däremot kommer en annan av Daniels stjärnor till det stora loppet – Call Me Keeper!

Men Nuncio som sagt. Vad lätt det blev, som han joggade ifrån, låt vara efter en – trots småtung inledning – fin resa. Och så det viktigaste av allt givetvis, VAR det stallkörning?

Jag måste säga, om jag nu tvingas. Varken ”live” eller efter flera tittningar efteråt får jag någon obehagskänsla i kroppen. För mig är det en fart och ett tempo som liksom bara pågår loppet igenom. Som om klockan hos alla deltagare var inställt på 1.10. Björn ligger ju också länge och väl en halv längd bakom Spartan Kronos.

6-nuncio-mal-lj-jpg-556212Nuncio, vad ljuvlig han är, så andlöst bra, ja tänk som sagt att vi får uppleva honom. Det är bara att slå in den dörren en gång till. Som vanligt småskuttandes i galopp i värmningen. Som i regel joggandes till seger när det är allvar, låt vara lite på sniskan sista biten in mot mål.

Ja, och som sagt – näst bäst i Sverige rent av.

Henrik Ingvarsson

Foto, övriga: KANAL75

3 KOMMENTARER

  1. Att det blev färre åskådare har nog också mycket att göra med vädret. Det såg ju rätt okay på Solvalla men i andra delar av stockolmsregionen var ju vädret bedrövligt, åkte e4:an och mellan Södertälje och Nyköing var det ett fruktansvärt skyfall gick knappt att köra 60 km/h för man såg ingenting.

    Inga regnkläder så jag vände och det var nog många andra också.

    Annars tyckte jag onsdagkvällarna var trevliga på Valla innan Xpress.

  2. Dax för marknadsföring i själva städerna som förr, flaggor, skyltar etc att ikväll är d trav kl 18.15 ex, lite mer jobb men säkert värt d. D Är snart slut .Vakna . vakna för guds skull ST.ATG. Travbanorna . Lr har jag fel

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar