Erik Adielsson lyckades faktiskt förlora den där kuskmatchen, legendmatchen som han av någon anledning som jag fortfarande inte riktigt begriper varför han finns med i, på Åby i lördags. Bland alla mer eller mindre grånade, exotiska deltagare deltar alltså en av världens just nu allra bästa kuskar.

Men det hjälpte alltså inte. Erik fick, efter en kanske väl avvaktande styrning, ge sig mot den USA-baserade norrmannen Per Henriksen och en otroligt bra motståndare i häst i Veijo Heiskanens nyförvärv Eder Bob.

På onsdag deltar Adielsson hur som helst inte, när ”legendserien” kommer till Solvalla.
Det gör däremot – Peter G Gerry!

Vadå, har ni inte koll på honom?

Den amerikanske amatörkusken med anor i familjen både på och utanför travbanan?

Det är nämligen så han presenteras i Solvallas program inför tävlingarna och denna kuskmatch – och allting klarnar som vore det en kväll efter allt dagens regn.
Eller kanske inte.

Som en katt bland hermelinerna dyker han snarare upp, Peter. Den amerikanske amatörkusken med anor i familjen både på och utanför travbanan.

Ja, för ni får ursäkta min okunskap, men vem är denne Peter?
En snabb googling och inte mycket sig till livs får man heller. Visst, hans namn dyker upp i något enstaka travsammanhang och man anar nån släkting inom detsamma nånstans (den amerikanske amatörkusken med anor i familjen både på och utanför travbanan!), men inte är det mycket inte.

Skärmavbild 2016-08-15 kl. 09.28.53

Bland alla tusentals segrar i presentationerna kring alla andra av deltagarna sulkykonstnärerna, som Olle Goop, Stig H, O’Donnell, Wille Rode och Helen A Johansson – Peter G Gerry.

Och inget illa menat på något vis. Men humorn ökar i grad ju fler gånger man läser det. Man blir bara fnissigare och fnissigare.

Amerikansk amatörkusk med anor i familjen både på och utanför travbanan.

____

Laddning hos Solvalla för sitt näst största arrangemang för året alltså, Kriteriet får – sorgligt nog ska sägas – nu för tiden ursäkta. Jubileumspokalsdagen med sina facklor som väl numera är utan facklor är nummer två på Stockholmsbanan.

Efter en stadig uppgång för den här ytterst trivsamma storonsdagen under de första åren och drygt 10.000 i publik 2013 har det dock under de senaste tyvärr stagnerat en aning. Och till ochJubileumspokalen 2015 med gått bakåt, ifjol kom blott lite fler än 7.000 för att se Nimbus C.D. (bilden) vinna. Och dessvärre ser vädret inte ut att bli toppen på onsdag heller; det i kombination med ett allmänt trilskande ”motflyt” just nu gör att det är svårt att vara alltför optimistisk.

Men vi som åker dit eller på andra sätt får sig tävlingarna till livs kommer att ges – åtminstone borgar startlistorna för det – en underbar travkväll. Med Big Noon-pokalen och Wallenius Cup som tillskott har den aldrig varit bättre – och själv är jag nog allra mest spänd på att se Some Summit mot de andra, i första hand Anna Mix och D’One, i Sto-EM. Jag tycker det vore så rasande vackert att få fortsätta drömma om ett nytt sagosto mot Prix d’Amérique – i just den förförande Some Summit.

Och i legendmatchen vet åtminstone jag vem jag håller på.

Amerikansk amatörkusk med anor i familjen både på och utanför travbanan!

Henrik Ingvarsson

Foto: Kanal75

9 KOMMENTARER

 1. Till vilket Derby ska tyskfödda Le Miracle kvala till? Varken det svenska eller den europeiska varianten i alla fall…

  • Jag fick faktiskt lite info från Anders. Lite sammanfattning om Peter:

   Son till en Elbridge Gerry
   Började köra amatörlopp efter High School 1964.

   Officer, bla i den amerikanska flottan under Vietman-kriget

   År 1982 en av grundarna i Delvin Miller Amateur Drivers Association – den största amatörföreningen i Nordamerika. Ordförande där 1991-2012.

   Delägt bland andra Deweycheatemnhowe, Me Maggie, Foot Bowl, Kick Tail, Citation, Casis, Cigar Bar, Flex the Muscle, Thwe Chancellor, Deweycolorintheline.

 2. Om jag inte är helt fel underrättad så var Gerrys förfader med och skrev United States Declaration of Independence så det är väl det de menar antagligen

  https://en.wikipedia.org/wiki/Elbridge_Gerry

  Sedan har ju Familjen Gerry genom sitt Homestead Stable varit ägare och uppfödare i många generationer i USA

  Men hade det varit en Fransos så hade väl både du och Persson haft stenkoll

 3. peter Gerry har kört 942 lopp och tagit 81 vinster och kört in 424072 dollar nästan allt i amatör lopp som knappt har några prisprngar. var ihop med monica thors . Kommer från Arden Homestead stable Delhi New York och dom har ägt många topp hästar

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar