I den kaskad av upprördhet, ilska och hån som sprutat över Kee Marcello finns det en och annan som smeker en förlåtande hand mot honom. Bland dom som vill förlåta finns Kari Lähdekorpi:

”Ge honom en ny chans, då kommer det aldrig att hända igen.”

Kari Lähdekorpi var lärare vid inspelningarna av den uppskattade tv-serien ”Stjärnkusken”. Det var där han lärde känna Kee Marcello.Stjärnkusken

– Han är jättesnäll och lite blyg och gillar rosévin och öl, säger Kari.

Det var just den lusten som fällde Kee Marcello igår när han inte klarade alkotestet inför den hårt marknadsförda duellen med Patrik Sjöberg på Dannero.

På tågresan upp drack de båda kumpanerna lite vin. Det skriver Patrik Sjöberg om i sin egen blogg (http://patriksjoberg.isilife.se/):

”Jag och Kee Marcello åkte tillsammans upp till Kramfors för att köra en travduell men på grund av SJ så tog resan lite längre än vad vi hade tänkt oss så vi hamnade i restaurangvangnen mellan Stockholm och Sundsvall där vi drack lite vin och umgicks som dom vapendragare vi är.”

När duon kom fram till Kramfors blev det ytterligare något glas tillsammans med de sponsorer som stod bakom arrangemanget på Dannero. Uppenbart blev det lite väl många för Kee Marcello. När Patrik gick till sängs stannade Kee kvar och festade vidare.

Jag vill inte på nått sätt hänga ut min polare inte heller är jag förbannad men kan ju tycka att det blev lite onödigt att det blev som det blev”, skriver Patrik.

Hur tänkte Kee Marcello när han fortsatte drickandet, hur tänkte han på förmiddagen efter? Visste han inte om att det togs alkotest för alla kuskar, hade han tänkt att köra onykter?

Jag blev mörkrädd över hur normal jag kände mig i förhållande till hur mycket jag blåste positivt.Kee Marcello stjärnkusk

Så säger Kee Marcello till expressen.se (http://www.expressen.se/sport/trav/kee-marcello-stangs-av–blaste-positivt/).

Kee Marcello gjorde naturligtvis många besvikna. Publiken på Dannero blåstes på mötet mellan honom och Patrik Sjöberg. Sponsorerna stod där med lång näsa och ATG, som satsat både prestige och pengar i projektet med stjärnkuskarna, fick en rejäl örfil.

Många har påpekat att det inte är första gången som en travkusk fastnar i ett alkotest, och det är naturligtvis rätt. Troligen är Kee heller inte den sista. Däremot är det sannolikt första gången som en av ATG:s prestigefyllda reklampelare åker dit.

För ni skall veta att Kee Marcello och Patrik Sjöberg inte åker runt på landets travbanor och kör gratis. ATG har satsat mycket reklampengar på denna duo.

Hur det blir i framtiden är oklart. Först och främst skall Kee Marcello avtjäna sitt straff på tre månaders avstängning. Frågan är om ATG, och Svensk Travsport, kan fortsätta sitt samarbete efter det som hände på Dannero igår?

Svaret är troligen nej. Både ATG och ST måste tydligt markera att de tar avstånd från gårdagens händelse. Och därför bryter samarbetet med Kee Marcello.

Till sist: Att följa ett cykellopp från start till mål kan vara olidligt tråkigt. Igår var det helt fantastiskt och oerhört fascinerande. Men usch vad jag saknade Robert Vacchi som kommentator.

LP

Bilder: Kanal 75.

9 KOMMENTARER

 1. Självklart ska alla ha en andra chans, för jag tror uppriktigt att Kee verkligen fastnade för travet och hästarna. Det syntes i ögonen på honom under programmets gång. Därmed inte sagt att vi har rätt att vara besvikna på honom. Särskilt arrangörerna! Han kanske ska se över sina alkoholvanor, en del kan ju inte sluta när de väl börjar dricka och då har man ett stort problem.

 2. Det är väl dags för ST/ATG att redovisa vad stjärnkusken och dess sponsring av Patrik, Kee o Falsig mm har kostat. I samma veva kan dom tala om vad alla travskolor i landet kostar per årsbasis. 100 miljoner för dessa kalas per år räcker nog inte långt och vad kommer ut i andra ändan, 5-10 storhästlicenser per år på sin höjd, det blir dyra licenser. Finns nog betydligt effektivare saker att uttnyttja alla dessa pengar på för att locka fler till vår sport.

 3. Fantastiskt dåligt omdöme, men så blir det också när man placerar slik duell i lappmarkerna.

  Hur man kunde undgå att ha duellen i samband med ÅSP är helt fantastiskt. Dessutom bådas hemmabana.

  Bara tomtar som jobbar på PR-avdelningen?

  Nej just det – ATG har inga som jobbar med PR. All kraft läggs på Virtual Racing…

  • Jäkla fjantig kommentar. Har Solvalla som hemmabana men besökte Dannero igår. Fantastiskt trevligt arrangemang och massor med folk som trivdes, tveksamt om ÅSP och jubileumspokalen får mer folk, trots gigantisk mer människor i närområdet. Så vad Kees dryckesvanor har att göra med var det arrangeras har jag svårt att förstå.

  • Andreas Bergmans kommentar talar för sig själva. Karn har inte reda på något av värde och borde låta bli sina uttalande
   Geir

 4. Ja, cykelloppets referent och bisittare var hopplöst nördiga! När det hände saker i fältet som att utbrytare inhämtades satt de invecklade i diskussioner om kommande tävlingsprogram på damcykeltouren- ungefär som om Borgås och Tillman skulle prata propositioner mitt under pågående travlopp.

  Till bisittare Ljungskogs försvar måste man dock säga att hennes tillit till Silver-Emmas förmåga var orubblig även när man som oinvigd trodde att svenskan skulle få stiga av cykeln och leda den i värsta uppförsbacken.

  För övrigt led man lite inte bara med den vurpande holländskan eller nedspurtade Emma utan även med den snopna amerikanskan, som berövades en medalj bara hundra meter före mållinjen efter att ha lett med en halvminut någon kilometer från mål.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar