Det är bara vinnarna som räknas

… andraplatser minns ingen.

Så brukar det låta. Ändå tror jag att Hasse Strömberg kände sig som en vinnare efter andraplatsen med On Track Piraten i Ego Boys Minne hemma i Rättvik.Hasse Strömberg kysser bucklan

Knappt två timmar senare blev Hasse Strömberg en ”riktig” vinnare när han slog till med Olympic Torch i Sommartravets final.

En högst oväntad vinnare för de flesta. Även om Hasse Strömberg inte var helt överraskad.

Fyraårige Olympic Torch hade tjänat 243.000 kronor på sina tidigare 23 starter. Drygt 10.000 i snitt alltså. Nu drog han in 300.000 på ett bräde. Så klart att Hasse och hans delägande grannar jublade.

Nu fick dock Hasse svettas lite innan segern var klar. Måldomarna ville nämligen titta på hur det till när hemmatränaren tog sig ut i fritt spår:

”Jag förstår det, men jag tog mig ut lagligt. Åtminstone tror jag det”, sa Hasse när segern var klar.

Ulf Eriksson, som blev trea i loppet med Peter Untersteiners Stay Alert, höll nog inte riktigt med domarna. Ulf ansåg att han blev störd och var märkbart irriterad direkt efter loppet.

Jag trodde nog att Hasse Strömberg levde riktigt farligt men domarna tyckte som honom, att han höll sig inom lagens råmärken. Det som domarna istället hade synpunkter på var hur Hasse använde sitt körspö, det kostade 3.000 i böter och sju dagars avstängning.

Nu var det inte bara Ulf Eriksson som var upprörd efter loppet. Mattias Djuse var riktigt förbannad på Conrad Lugauer. Mattias och Conrad kubbades tufft i första kurvan. Så hårt att Djuses häst Minnestads Dubai blev trängd och galopperade. Det kostade Lugauer 3.000 i böter och fem dagars avstängning. Samtidigt som det förmodligen kostade Mattias Djuse segern.

Segern med Olympic Torch var naturligtvis en härlig avslutning på en fin lördagseftermiddag för Hasse Strömberg. Ändå tror jag att han innerst inne är minst lika nöjd med On Track Piratens andraplats. Hasses stjärna har varit ute på några tuffa seglatser på sistone. Nu var det lugn sjö hela vägen och det tackade On Track Piraten för när han spurtade vasst bakom Volstead som hade avgjort loppet redan efter några få meter.Volstead Ego Boys minne

Många har nog tyckt att On Track Piraten hade tappat sin fina form från vintern och våren. Idag visade åttaåringen att så inte är fallet.

Till sist: Vem vann egentligen det andra loppet på The Meadowlands ikväll. Enligt ATG var det Jimmy Takters Shake It Cerry. Alla som såg loppet tyckte dock att det var  nr 4 Hannelore Hanover som var först i mål. Vilket också framgår av resultatlistan från Meadowlands. Men det struntade tydligen ATG i. Betalades det även ut pengar till de som spelade vinnare på Shake It Cerry?

shake

race

LP

Bilder: Foto-Mike, Kanal 75.

 

 

8 KOMMENTARER

    • Kan ha tapper segern ändå om han inte var 2a!

      Däremot helt horribelt att Dubais ägare tappare 300k i prispengar och lugauer endast får 3k böter och 5 dagar avstängning, ett skämt.

  1. ” Men det struntade tydligen ATG i. Betalades det även ut pengar till de som spelade vinnare på Shake It Cerry?”

    Det gjordes det med all säkerhet för dom betalar inte ut till oss som spelade på Hannelore Hanover!

  2. Äh va ingen störning, Ulf behövde inte ens flytta 1cm på sin häst, Bara för att Ulf hyttar mot tornet , han gnäller ju på allt å alla i loppen Alltid. Beta Man beteende .

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar