När jag i går slog en signal till Daniel Redén och med en annan häst som fokus, fick jag beskedet om att han just frälst Åby. Frälst, räddat … det är i alla fall så det känns lite just nu … banans Stora Pris. Ett lopp som var på väg att fallera, kapsejsa, det var i alla fall så det malde i maggropen. När Propulsion nu tillkommit betydligt mer attraktivt.

Ja, alla dess storlopp, många och på liten yta, som en morgon i rusning i tunnelbanan börjar de bli. Det är, milt uttryckt, inte helt enkelt att sy ihop dem numera om man så säger, och den enes bröd och så vidare … för i den andra ringhörnan står nu Solvallas Jubileumspokal som den storav75-6-propulsion-mal-2-jpg-552255, stora förloraren.

Matchen i alla fall jag hade räknat med och börjat blåsa upp så det stod härliga till: Nuncio vs Propulsion, blir det nu intet av. Ballongen sprack redan innan programmet ens hunnit komma ut.

Jag kan både förstå Daniel Redén och inte. Å ena sidan: hemmabana, chansen till revansch på Nuncio, att bjuda till fest på Solvalla

Å andra och som han uttryckte det: ”jag riskerar Nuncio och att få möta den från spår elva eller tolv om vi har otur, på Åby, när loppet inte ser ut att bli så väldigt tufft, är Propulsion garanterad ETT bra spår och pengarna är minst lika bra”. ”Jag måste se till min hästs bäst också”.

Kan man möjligen också tänkaNuncio och Tarzan garvar ikapp - tz sig ett annat skäl, ett som han inte nämnde och jag spekulerar fritt om – han vill gärna ha Örjan Kihlström som kusk och är nog innerst inne en anings småputt på att Stefan Melander snott Örjan framför näsan på honom…

Ja, så vad blir det nu för någonting i Jubileumspokalen
, ja om vi nu tror att Nuncios febersläng är ”ohotande” … så Nuncio mot klabbet. Eller ja, kanske den mot stallkamraten Volstead i första hand (kul…), och ett ”klabb” som inte ter sig så väldigt farligt. För ”Finlands bäste häst” Victory Bonsai låter i alla fall inte så väldans skrämmande och förutom Propulsions bortfall så verkar ju även Veijo Heiskanen bestämt sig för Sto-EM samma kväll, för sin Some Summit.

____

Bo William Takter har varit lite av ett följe och återkommande ämne i min och Lennarts podcast – och för några veckor sedan tog vi upp ett av alla förvandlingsnummer familjen Takter presenterade när det begav sig på 1980-talet. Gällande det i grunden fartfyllda stoet Sue Sue Denit, som kom från Umåker och amatören Stieg Öberg med ett rejält formdipp bakom sig, men som på några dagar på Jägersro blev till en imponerande vinnare. Vid denna tid, runt årsskiftet 1988-1989, i Johnnys regi och Kanal75:s Mikael Wikner, då och fortfarande idag verksam på Västerbotten-Kuriren, skickade oss denna nostalgipärla. Tydligen ska Stieg Öberg inte ha jublat ihjäl sig över rubriken som sattes…
Skärmavbild 2016-08-05 kl. 08.09.35

Henrik Ingvarsson

2 KOMMENTARER

  1. Var det lilla febern som tog bort Nuncio i Onsdags, lät väldigt flummigt från Tarzans sida. Mer troligt att hästen kändes för knackig för att våga riskera nåt inför jubileumspokalen

  2. Stieg Öbergs ilska påminner mig om när Sven-Erik Landin skulle köra en häst som Bollnäsamatören Bob Liljeberg hade kört i hästens senaste start.
    I ett tipsblad stod det då ” 100% kuskförbättring .”
    Min vän Bob var inte så road, minst sagt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar