Kari Lähdekorpi efter segern med Gentleman 2007.

Victory Bonsai är klar för Jubileumspokalen på Solvalla. Han har fått ett wild card.

Det har jag inga problem med. Victory Bonsai kommer säkert att slå några av konkurrenterna i det loppet.

Men att Victory Bonsai skulle vara Finlands bästa häst?

… tillåt mig tvivla.Kari möter LP

 

Inte ens Solvalla sportchef Markus Myron tycks vara riktigt säker på vad det är för en häst han har skänkt ett wild card. I ett pressmeddelande säger Myron.

”Röster har hörts sägas att Victory Bonsai är Finland bästa häst, och han blir ett mycket spännande tillskott till årets upplaga av Jubileumspokalen”.

Markus Myron går alltså på hörsägen. Och eftersom delägaren Kari Lähdekorpi inte bara är en erkänt duktig travtränare och en skicklig hästhandlare, utan även en synnerligen god lobbyist, är jag inte förvånad.

En titt på vad Victory Bonsai presterat på sistone ger vid handen att han inte har vunnit lopp sedan den 8 maj. Då slog han på Vermo närmast Marcus Lindgrens British Steel. Som förvisso är en hyfsad pålle, men ingen stor stjärna precis.

Efter den starten har Victory Bonsai gjort fem starter utan att vinna. Inklusive sistaplatsen i Oslo Grand Prix.Victory Bonsai

I förra starten blev Victory Bonsai tvåa, slagen av Petri Puros D.D.´s Hitman. I starten innan blev det en tredjeplats för Victory Bonsai. Då vann Edward Ale före Rainbow Zet. Victorys Bonsais prestation den dagen var han att slog Maffioso Face som blev fyra.

Om vi tittar tillbaka ytterligare start så blev Victory Bonsai tvåa bakom Sylvie de Vie. Någon som har hört talas om den hästen? Nej, jag tänkte väl det.

Som sagt: Tillåt mig tvivla på att Vitory Bonsai är Finlands bästa häst just nu.

Håller du med, Kari?

Själv har jag tillbringat förmiddagen i Ledsjö mellan Skara och Götene. På en gård där Edge Boko numera uppträder som den kung han är.

När denne läckre travare åter en gång blev allvarligt skadad var vi ett gäng som gick ihop och köpte honom. Ett långtidsprojekt, ett riskprojekt som jag lite vårdslöst uttryckte det. Min kollega Henrik Ingvarsson, som är en av delägarna, näpsade mig:

”Det här är en kärlekshistoria.”Edge Boko och Pia

Okej då. Efter att ha hälsat på Edge Boko håller jag med. Det är mycket svårt att inte tycka om femåringen. Som sonen säger:

” Han är majestätisk”.

Om två veckor är det meningen att Edge Boko skall kastreras. Sen blir det lång, lång vila. Kanske kommer han tillbaka? Om inte, då har vi delägare i varje fall varit med om ett litet kärleksäventyr.

Till sist: Apropå Kari Lähdekorpi så har han hittat nya hästar. Nyligen köpte Kari Be Spontaneous och Darius Boko från Daniel Redéns stall. Den förstnämnde skall tränas i Finland och Darius Boko av Johan Untersteiner.

LP

Åby banner asp_banner980x110px

5 KOMMENTARER

 1. Kari fintade Markus Myron rejält.
  Faktiskt lite uppfriskande, tycker jag.
  Men frågan är Persson, vilken är Finlands bästa häst?
  Kari kanske har rätt ändå….

 2. Edward är ju oavsett inte fem år. Victory Bonsai kanske är finlands bästa femåring? Isåfall är det väl ingen konstig inbjudan?

 3. Finlands bästa häst = 127:a i Sverige?
  Märklig inbjudan i vilket fall, borde finnas ett 50-tal femåringar i europa som är bättre än Karis pålle.

 4. Han har gjort fem starter utan att vinna!
  2011-12 gjorde Maharajah åtta starter utan att vinna
  Så kan det vara

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar