En av svensk travsports mest karismatiska hästar, Joke Face, är död. Det skriver stall Lutfi Kolgjini på twitter:

”Klok som få, vacker som en tavla. R.I.P Joke Face.

Joke Face drabbades av koliksymptom igår kväll och transporterades till Djursjukhuset i Helsingborg. Där gjorde man en buköppning men hästens liv gick inte att rädda.

För familjen Kolgjini, som både fött upp och ägde hästen, är det här naturligtvis ett hårt slag.Joke Face

Joke Face fick sitt stora genombrott när han vann Derbyt 2010 med Erik Adielsson i sulkyn. Lutfi Kolgjini körde själv Juggle Face, som gjort bort sig med galopp, i det loppet.

Det var också Erik som satt i sulkyn när Joke Face vann Sundsvall Open Trot på Bergsåker året efter, som femåring. Lite senare samma år vann Joke Face Gran Premio Gaetano Turilli på Tor di Valle i Rom. Då var det Lutfi själv som körde.

Totalt vann Joke Face i 21 av sina 43 starter och tjänade drygt 7,2 miljoner kronor.

Lutfi Kolgjini har haft väldigt höga tankar om sin Viking Kronos-son i aveln. Hittills är den bästa avkomman Robinia Face. De äldsta avkommorna är tre år.

LP

8 KOMMENTARER

  1. Beklagar förlusten av er underbara häst. Jag känner mig mycket ledsen att detta hände. R.I.P. fina Joke Face. ❤

  2. Tragiskt för ägarfamiljen, som mist en kär vän. Beklagligt för svensk travavel, där de svenskfödda hingstarna vunnit terräng (From Above, Maharajah, Gigant Neo, Raja Mirchi m.fl.), men där gruppen är så liten att förlusten av en ung hingst med lovande avelsstart blir kännbar.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar