När jag på förmiddagen fick beskedet om att Joke Face vandrat vidare till de evigt gröna ängarna kom jag att tänka på Baron Gruff. Hästen som var en av 60-talets stora stjärnor och som spåddes en lysande framtid när han drabbades av sjukdom.

Baron Gruff, som tränades av Gösta Nordin på Solvalla, kämpade under några dygn för sitt liv på Veterinärhögskolan i Uppsala. En kamp som följdes av många. Inte minst via kvällstidningarna.Baron-Gruff

När Baron Gruff tvingades ge upp satt Göstas son Rolf Nordin vid hästens sida. I en av kvällstidningarna dagen efter berättades om Rolf Nordins första ord till sin far. Rubriken var nog ganska given:

Pappa, det är slut nu!

Att Joke Face rycktes bort natten till idag är naturligtvis oerhört smärtsamt för hela familjen Kolgjini. Framför allt för Lutfi Kolgjinis sambo Anna Svensson som ända sedan hästen kunde stå på egna ben har vårdat Joke Face som sitt eget barn.

I veckans podd (ingvarsson & persson) pratar vi naturligtvis om denna tragiska händelse.

Ett annat ämne är hur utsatta de stora kuskarna är. Stressen och pressen som ibland tar oväntade vägar. Ett färskt exempel på detta är Johnny Takter som tagit en time out.Johnny Takter

Psykologen Sara Ingvarsson ger sin syn på hur man skall hantera stress och press.

En annan sak som fick stort genombrott i slutet av veckan var Henrik Ingvarssons blogg om att vinnarcirklarna borde vara tipsfria. Att sporten skall få härska där, att vi skall slippa allt tipssnack under några få minuter.

Henrik har fått mycket sympati för sina tankar kring detta. Tankar som vi utvecklar i podden.

Och så berättar vi om vårt nya kärleksprojekt, som Henrik uttrycker det. Den skadade hästen som nu har hamnat i vår ägo, och som skall få en rejäl chans att komma tillbaka.

… så en ny V75-vinnare förstås.

… en hyllning till Sven Melander hann vi också med.

… liksom lite gnäll över funktionärernas nonchalanta uppträdande under V75 i Bollnäs.

LP

Lyssna här:

https://itunes.apple.com/se/podcast/ingvarsson-persson/id1114386795?mt=2#episodeGuid=1d4f55fd294232ba373d2798d1ee9c4d

Eller här:

http://aca.st/c624ac

 

2 KOMMENTARER

  1. Järvsöfaks drabbades av Baron Gruff som 9-10 åring om jag minns rätt, tack och lov klarade han även av den motståndaren.

    Jag gissar att Takters paus har sin grund i något annat än stress.

    Jag kan inte låta bli att kommentera Åby Stora Pris som blivit en sorglig historia och det är väl ändå dags att hitta på något nytt med det loppet nu som kan locka de bästa hästarna inom något gebit. Varför inte ett långlopp värt namnet.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar