När jag i måndags träffade Johnny Takter på Lutfi Kolgjinis auktion i Våmb var det inte den Johnny jag är van att se. Han var inte den där eftertänksamme Johnny som ofta har något klokt att säga. Istället dämpad och återhållsam.

När jag frågade Johnny om han skulle åka till USA för att köra åt lillebror Jimmy Takter under storloppsdagarna på Meadowlands fick jag ett undvikande svar:Johnny Takter och Lutfi Kolgjini

– Jag vet inte, har inte hört något från Jimmy om det.

Att Johnny inte var nöjd med sina resultat på sistone blev tydligt efter några minuters samtal. Han kände sig sliten, den riktiga kuskformen fanns inte där. Glädjen saknades, liksom lusten,

– Det går tungt för mig i loppen, jag presterar inte tillräckligt bra som kusk.

Efter tisdagens stortävlingar på hemmabanan Jägersro, där det blev en tredjeplats som bäst, lämnade Johnny återbud till flera tävlingar. Bland annat till dagens V75-omgång i Bollnäs.

I kväll kom beskedet från Johnny att han tar en paus. I ett öppet brev, via Kanal 75, skriver Johnny Takter:

”Det är många som frågar varför jag inte körde i Bollnäs i dag.
Det finns ett enkelt svar på den frågan – jag måste ta en paus från travet ett tag.
Sedan jag var 15 år har jag inte haft mer än en veckas sammanhängande semester. Det här är inget gnäll från min sida – jag har i många avseenden ett underbart liv och får syssla med det bästa jag vet.
Men just nu har den rätta motivationen försvunnit. Då kan jag inte prestera på den nivå som både mina uppdragsgivare och jag själv kräver. Därför tar jag en paus nu.
Jag hoppas givetvis att det ska bli en kort paus.
Men det får ta den tid det tar – att hitta tillbaka till glädjen i travet som för mig är en förutsättning för att göra bra insatser i sulkyn.”

LP

Åby banner asp_banner980x110px

14 KOMMENTARER

 1. Trivas, må bra och ha kul är viktiga ledordinte bara när det gäller sitt arbete!
  Ta hand om dig Johnny – det är i vilan det händer.

 2. Instämmer med damerna !!!
  Oavsett om motivationen kommer tillbaka är du ändå en förebild på flera sätt o dina 40 år på ovalerna är svåra o matcha.
  Spår som alltid kommer finnas kvar!!
  Men det viktiga är bara vad du känner inte vad jag/andra vill du ska vara.
  Så ha det!!

 3. Erik Adielssons långsemester var väl också ett tecken i tiden, liksom att Björn Goop skurit ner på guldhjälmsjakten. Det är väl bara Ulf Ohlsson som är outslitlig…

 4. Jag tycker att fler kuskar och tränare borde unna sig längre vila varje år. Nu kanske inte alls har möjlighet att göra en Erik Adielsson, men två veckor off borde de flesta företagare med. Jag vet att det är en livsstil och passion att jobba med travhästar dag och natt, men utan återhämtning kommer många fler än Takter att gå in i väggen.

  Klokt beslut att ta det piano tills sakernas tillstånd är på ett annat vis.

 5. Vila dig Johnny…saknar redan min WorldWide no. 1 favoritkusk (gillat dig stenhårdt sen medio 80-tal), men viktig att du finner overskott og kraft og hoppas du återkommer om ett tag…ha en god ”semester”..

 6. Du har varit en stor favorit hos mej ända sedan -85 då jag var på mitt fösta elitlopp. Då vann du me Matiné i ett ramlopp. Coola ner en stund men kom tillbaka Johnny. Du kommer att var saknad annars

 7. Det Blir självklart ett tomrum i startlistorna när du inte är med Jonny. Men känner jag dig rätt så blir det inte många omgångar utan att du är tillbaka i dressen och sulkyn igen. Passa på att vila upp dig nu.

 8. Vila – och tänk på att det finns annat än trav Jonny! När lusten kommer är du
  efterlängtad. Ingen kunde såsom du flytta ut Uncle Sund tre spår och vinna
  på V75 – en otrolig manöver!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar