Att bjuda 2,6 miljoner kronor för en svenskfödd ettårig travhäst – och ändå inte vinna budgivningen.

Det är som att förlora en stor pokerpott trots en straight flush i handen.

Så kände sig nog Peter Untersteiner och hans hästägare på Lutfi Kolgjinis auktion i måndags.Forfantone Am

Det pratades i måndags natt om att det var Johan Högberg i stall Kalas som  var den som hängde med i budgivningen. Men enligt säkra källor var det Peter Untersteiner, med hästägare i ryggen, som hade det näst högsta budet budet när klubban föll för Forfantone Am . Sverige hittills dyraste auktionshäst.

Tvåmiljonersexhundratusen svenska kronor räcke alltså inte. I den andra ändan av lokalen fanns ju Roger Walmann och hans finansiär Lennart Ågren. Inga lätta motståndare precis. Därifrån kom budet på 2,7 miljoner kronor. I auktionshallen uppstod en tystnad som gick att ta på. Något mer bud blev det inte, klubban föll, Peter Untersteiner tvingades inse att kampen om guldklimpen var förlorad.

Forfantone Am är förresten döpt efter en välkänd och anrik spelklubb i Maltas huvudstad Valletta. Lennart Casino ValettaEhlinger, under många år en förtrogen vän och medarbetare till uppfödaren Anders Ström, använde gärna Forfantone som sitt alias i spel- och affärssammanhang.

Lennart Ehlinger var med och ropade in Tamla Celeber på Elitauktionen 2008, Stjärnstoet som är mamma till Forfantone Am.

  • – Lennart hjälpte mig när vi startade upp Unibets kontor på Malta år 2000. En toppman som jag saknar mycket, säger Anders Ström.

Lennart Ehlinger gick bort december 2010, bara 41 år gammal. Han hade då fått vara med om Tamla Celebers mycket framgångsrika treårssäsong som bland annan innehöll segrar i båda E3-finalerna samt segern i Svenskt Trav-Oaks.

Året efter vann Tamla Celeber Drottnings Silvias Pokal, Stochampionatet och Grosser Preis von Deutschland.Lennart Ehlinger

– För mig var det givet att döpa det första fölet efter Tamla Celeber till just Forfantone, ett namn som Lennart använde i många sammanhang. Ett sätt att hedra minnet av honom. Dessutom slöts nu cirkeln nu när Forfantone Am hamnar hos Roger Walmann. Det var ju också han som tränade Tamla Celeber, säger Anders Ström.

En liten kuriositet i sammanhanget är att Lennart Ehlinger (bilden), bördig från Eskilstuna, en gång i tiden var hästägare hos Lars-Åke Söderholm. Han som vann Stochampionatet med Galactica i söndags.

Till sist: Propulsion hade bara 70-procentig form när han vann Norrbottens Stora Pris i Boden. Det berättar tränaren Daniel Redén för travronden.se. Bara så att ni vet.

LP

Åby banner asp_banner980x110px

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar