Än en gång alltså. För vilken gång i ordningen vet jag inte?

Fabrice Souloy har åter hittat en anledning till att stryka en häst ur ett internationellt storlopp. Inte helt oväntat eftersom hans Your Highness lottades till det sämsta spåret i Hugo Åbergs.

Den här gången är skälet till strykningen hälta. Kanske är det så, kanske inte? Några få vet, vi andra tvingas spekulera.Lutfi Kolgjini bråkar med Souloy

Däremot vet vi att fransmannens trovärdighet är ifrågasatt. Inte bara här hemma i Sverige, även i hans hemland Frankrike.

Och det är ju som när vargen verkligen kommer, då tror ingen längre på den lilla pojken Olle.

När vi i Sverige skriker ut vår indignation rycker Fabrice Souloy på axlarna, och pekar finger åt oss. Varför skall han bry sig om vad vi tycker? Fransmannen vet ju ändå att till nästa storlopp så får han nya inbjudningar. I synnerhet nu när alla topphästar tycks samlas hos honom, likt flugor runt en hästskit.

Stora stjärnor gör alltid som dom vill, oavsett om det är i fotboll eller trav. Vad än Fabrice Souloy ställer till med så svansar arrangörerna runt som honom som hovnarrar.

Kanske ligger det något i det sms jag fick från en god vän i morse:

”Borde bli ett stopp på välkomnande av Souloy-tränade hästar i svenska inbjudningslopp under ett år. De som väljer att ha Souloy som tränare skall också veta att de inte kan komma och norpa av kakan.”

Till sist: Kan Erik och Anna bli den rätta mixen i eftermiddag?

LP

Åby banner asp_banner980x110px

7 KOMMENTARER

 1. Det finns en väldigt enkel lösning på ”problemet” Sluta bjuda in hans hästar till inbjudningsloppen. Tror säkert det blir lopp av ändå. Nu kanske det är så att aktuell tränare tar plats för andra?

  Med andra ord, de som kan lösa detta är Mats Ahlqvist på Jägersro, Jon Walter Pedersen på Åby samt Markus Myron på Solvalla. Dessa tre herrar har bollen i frågan.

 2. Som vanligt det vanliga skitsnacket om denne Fs . Tydligen gör karln ngt rätt som sätter fart på svenska hästar…. . är man så gammal som jag så har man hört en del historier om svenska tränare genom åren o som när de var i ropet beskylldes för än det ena o andra varför det gick bra o varför det var si o så.
  30 -40 år senare pratas det om det om samma tränare i en helt annan ton oftast legendariska, hjältar osv .
  Ska vi börja neka tränare för de stryker så lär det bli en väldig cirkus med tiden
  om vilka som ska betros eller inte . Däremot tycker jag nog varje inbjudningslopp skulle ha reservhästar som fick chansen om strykningarna kommer i tid

  • Min första tanke när Your Highness fick spår 8 var att, jaha där rök den spiken. Inte för att hon fick spår 8, för jag är övertygad om att hon vunnit ändå, utan för att FS strukit allt för många hästar från ”dåligt startspår”. Det händer helt enkelt för många gånger för att det ska kännas trovärdigt.

   Svårt ha reservhästar när spårlottningen redan är klar.

 3. @Peter A.

  Fast när det gäller FS så börjar det ( väldigt snart ) falla utanför vad som statistiskt kan kallas slump. Gå igenom historiken själv innan du avfärdar kritiken som skitsnack.

 4. Kommer ihåg för ngra år sedan när Ludde strök Raja Mirchi kort innan start på v 75 på jägers o det blev hallå. Sedan strök han joke Face inför en start inför momarken i god tid skramlade det igen som lp uttryckte det.
  Sedan citerar jag lp ”det spelar ingen roll hur man vänder sig man har ändå röven bak”
  Sedan ett slutkläms citat från den gode lp där han i texten innan försvarat luddes beslut att stryka joke Face.
  ”Så tycker dock inte alla vissa åsiktsmaskiner har en helt annan uppfattning ”

  O vad gäller åsiktsmaskiner så är vi alla det o var vi hamnar i diskussionen beror ofta på var våra sympatier ligger om det gäller personer .
  Att få svenska hästägare förstå det moraliskt förkastliga att ha häst hos fs genom att neka honom tillträde i de svenska inbjudningsloppen är absurt.
  Häng karln ställ Björn o kompani vid skampålen få dem att inse sina misstag…
  Stryker ludde eller fs så får vi nog köpa skälen till varför . tränaransvaret vilar tungt.

 5. Varför inte lösa dessa problem enkelt genom att skicka dit en egen veterinär för kontroll av hästen. Är hästen sjuk = inga problem, är hästen frisk = 3-6 mån anmälningsstopp för tränaren. Jag kan lova att ingen tränare kommer stryka en frisk häst.

 6. Skicka en veterinär från Sverige till Frankrike? Och nästa gång? Veterinär till Jylland för att kolla en som Flemming strök och en annan till Norge för nu ströks ju ett norskt kallblod i Elitkampen….osv….
  Valuta för pengarna? När det ständigt gnälls om att prispengarna är för dåliga (Kolgjini, Melander t ex med några hundra ägda hästar…)
  Vill inte Souloy vara med så slipper han väl. Det bästa är ju ändå 8 hästar i de här stora loppen, inte 10!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar