Efter alla superlativer som ströddes över oss när Nuncios vann i lördags, efter all den gåshud som påstods uppstå trodde jag att min norske vän Per-Erik Hagen drev en aning med oss, ville försöka plocka ned oss på jorden.

Från Norge och Per-Erik kom ett meddelande:

”Folk kastet alt i jubelen over Nuncio på lørdag! Og Örjan hadde full oversikt!”

 

Nu var det inte alls så att Per-Erik ville skoja med oss. Denne turfist som ofta ses på travbanor, oavsett om det är hemma i Norge, i Sverige eller i Frankrike ville istället illustrera den bild som bifogades.

Titta själva, på den övre bilden, när Per-Erik fångar ögonblicket. Ett travprogram kommer flygande precis när Örjan Kihlström och Nuncio har avgjort Årjängs StoraNuncio vinner Årjäng Stora PE Hagen

Är det i pur glädje över Nuncios prestation som innehavaren kastar sitt program, eller är det i frustration över ett spel som har gått snett? Eller är det ett försök att skrämma Nuncio i galopp?

De frågorna får vi troligen aldrig något svar på.

Men visst är det en härlig bild? Liksom när Per-Erik fångade Nuncio precis innan mållinjen.

Per-Erik Hagen är inte bara en duktig fotograf och en lidelsefullt travintresserad herre. Han är också ordförande i Norges avelskommitté och har fött upp topphästen Jetstile som sprang in drygt sex miljoner norska kronor.

# Apropå duktiga fortgrafer så dubbades Einar Andersson till medlem i Hall of Fame i lördags. En välförtjänt uppskattning.

I det här sammanhanget kan jag inte låta bli att imponeras av Johan Lindberg som utsåg Einar till ”världens bästa hästfotograf”. Johans kunskap i detta ämne måste man beundra.Berndt Lindstedt

# Apropå Nuncio så kändes det ganska självklart att Stefan Melander skulle tacka nej till Hugo Åbergs. Därmed rämnade Mats Ahlkvists bygge ganska rejält den här gången. Och det är nog som Henrik Ingvarsson var inne på igår: Hela Åbersgkvällen är i behov av renovering.

# Drygt 8.200 personer kom till Sundbyholm igår kväll. Ett imponerande publikrekord när Readly Express åter en gång visade att han är den stora Derbyfavoriten.

Till sist: Idag fyller mannan som föddes i andra par utvändigt, en av världens genom tiderna bästa kuskar, Berndt Lindstedt, 80 år. Fan tro’t

LP

Åby banner asp_banner980x110px

2 KOMMENTARER

  1. Kul för Torbjörn o bli historisk genom att ha vunnit på alla Svenska banor.

    Nu undrar man ju hur länge det dröjer innan någon kusk försöker vinna på alla Svenska banor under samma kalender år… O dessutom vem?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar