Foto: Per-Åke Öhman

Lätt förvirrad.

Så känner jag mig just nu.

När jag igår kväll kröp ned under täcket gjorde jag det i förvissningen om att Margareta Wallenius-Kleberg och Menhammar hade klivit in med 48 miljoner kronor i den nya unghästsatsningen på Solvalla. Hela beloppet för prispengar alltså.

Så hade jag uppfattat det i den information som kom från Svensk Travsport och Solvalla.

Nu vet jag bättre. I själva verket skjuter Margareta Wallenius-Kleberg till 16 miljoner. Lika mycket skall Svenska Travsport (ST)  pytsa in, liksom Solvalla. Totalt 48 miljoner under fem år.

foto : lj : sweden cup foto: lars jakobsson

Möjligen är det så att jag missuppfattade, eller också var informationen vi fick aningen luddig?

Förutom de 16 miljonerna lär kalaset kosta ytterligare några miljoner för Svenska Travsport. Eftersom uppfödarpremierna nästa år höjs till 20 procent blir det 9,6 miljoner totalt under fem år, nästan två miljoner per år.

Därmed satsar alltså Svensk Travsport 21,6 miljoner kronor i det här projektet.

Nu påstår jag inte att Margareta Wallenius-Kleberg är snål eller njugg. Att satsa 16 miljoner kronor på svenskfödda unghästar är ju också värt att applådera.

Jag vill bara berätta att jag inte var tillräckligt tydlig i det jag skrev igår.

LP

Åby banner asp_banner980x110px

Läs också:

Kolgjini: ”Margareta är helt fantastisk”

4 KOMMENTARER

  1. Kan det vara så trots allt att MWK står för hela kalaset? På pappret kan det se bra ut att även ST och Solvalla tar varsinn tredjedel

    • Underbara konspirationsteorier. Du tror inte att det skulle synas i Solvallas och STs årsredovisning om dom pytsade ut 48 miljoner?? Det är det pappret som gäller.

  2. det är kanske kompensation för hennes högljudda röst då solvalla skulle byta mark för några år sen och tjäna ett par miljarder netto. då ville hon absolut inte riva valla då det var legendarisk mark. så en kompensation är väl det minsta man kan begära

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar