foto : lj : sweden cup foto: lars jakobsson

Ingen svensk person har satsat så mycket pengar på travsporten som Margareta Wallenius-Kleberg. Nu gräver hon ytterligare i sin handväska och vaskar där fram nästan 50 miljoner kronor som skall satsas på en unghästserie på Solvalla.

-På Solvalla brinner vi för unghästar och Margaretas tidiga unghästserie är precis vad vi saknat i vår tävlingskalender. Det känns extra roligt att serien vänder sig till svenskfödda hästar och jag hoppas att den bidrar till ökat intresse för svenska travare, säger Solvallas sportchef Markus Myron på ST:s hemsida.Margareta Wallenius-Kleberg efter PdA-segern.

Tanken är att det skall köras fyra tävlingsdagar under första halvåret 2017 på Solvalla med fyra lopp varje tävlingsdag. Fyra lopp i en serie för både tre- och fyraåringar och för båda könen. Två lopp i varje ålderskategori alltså. I varje lopp blir förstaprisen 300.000 kronor.

Avtalet gäller från och med 2017 till och med 2021. Fem år alltså och nästan tio miljoner varje år. Totalt blir det 48 miljoner kronor.

– Menhammar Stuteri fyller 70 år 2017 och som tack för allt positivt som travet betytt sedan 1950-talet och fortfarande betyder för mig och min familj, vill vi starta en tidig tre- och fyraåringsserie, säger Margareta Wallenius-Kleberg.

Och satsningen gäller alltså enbart för svenskfödda hästar:Lutfi Kolgjini och Margareta WK

– Importer av fina hästar från utlandet är viktigt för svensk avel, men vi kan – och ska – vara mycket stolta över vad de svenska uppfödarna presterar. De förtjänar all uppmärksamhet och deras kunder en möjlighet att snabbt kunna få tillbaka en del av den unga hästen har kostat, fortsätter Margareta Wallenius-Kleberg.

Jag pratade med Lutfi Kolgjini en stund igår kväll om den här satsningen. Han hade bara några få ord att säga:

”Margareta är helt fantastisk”.

LP

Bild: Kanal 75.

 

3 KOMMENTARER

  1. Låt oss nu också tro att treåringarna år 2017 slipper den rovdrift de nu utsätts för i och med hysterin att de unga hästarna skall springa barfota. Nu liknar mest de svenska unghästarna barngymnaster från forna Öststasblocket och Kina.

    • Inför ST barfota förbud på treåringarna år 2017 och dom nya treåringsloppen körs med voltstart så har dom väl kommit en bit på vägen.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar