Finlir på högsta nivå, som en Kurre Hamrin eller Torbjörn Nilsson. André Eklundhs små enkla dribblingar bakom Västerboonthenews var som skön fotbollskonst, som blev till vacker travpoesi. Hur många gånger André än försöker blir det svårt att göra om detta konststycke.

Åby banner asp_banner980x110px

För André Eklundh fanns ingen annan taktik än att chansa på ett invändigt lopp. Hans häst, Västerboonthenews, tillhörde ju inte favoriterna i Gotlandslöpning på Skrubbs i Visby. Då gällde det att hålla sig på vänsterkanten så länge det gick.Västerboonthenews vinner Gotlandslöpning

Från sitt invändiga läge lyckades André först ta sig ut i planen, väl där var det sen bara att lirka sig fram genom motståndarna, för att till slut sätta in avgörandet.

När den sista tunneln var slagen hade André Eklundh bara att slå bollen i mål. Det gjorde han hur elegant som helst, utan att Erik Adielsson, bakom Quid Pro Quo, kunde försvara sig. En snopen Erik kunde bara konstatera att han var besegrad av sin motståndare.

För André Eklundh blev det en minnesvärd resa när han besökte Gotland för första gången i sitt liv.

När en av kommentatorerna i atg-live-studion fick frågan om han var överraskad kom det självklara (?) svaret:

”Ja, så här i efterhand kan man nog säga det”.

För Västerboonthenews tränare Patrik Södervall var det här säkert en välkommen framgång. Hästen har inte haft den rätta turen på ett tag, en del stolpe ut. Det var ju faktiskt inte så länge sedan Västerbooonthenews hade självaste Royal Fighter på gaffeln i ett lopp på Jägersro.Patrik Södervall

Igår sprang Patriks häst in 125.000 kronor. Så har förstapriset i det här loppet varit de senaste tre åren. Tidigare fick faktiskt vinnaren 200.000 kronor. Det var på den tiden när Commander Crowe vann två raka segrar i Visby.

Till sist: Det var inte bara André Eklundh som ställde till det för V86-spelarna igår. Till slut var det ingen spelare som lyckades pricka in varken åtta eller sju rätt. De som var tillräckligt skickliga fick drygt 29.000 kronor för sex rätt. Dessa fick dock skänka resten av vinstpengarna till nästa onsdags jackpott i Eskilstuna.

LP

Bilder: Kanal 75.

 

 

EN KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar